Görüş Bildir
Haberler
Oxford'un 'Yılın Kelimesi' Seçimine Siz de Katılabileceksiniz!

Oxford'un 'Yılın Kelimesi' Seçimine Siz de Katılabileceksiniz!

Ulaş
24.11.2022 - 09:50

Oxford Sözlüğü bu yılın kelimesini belirlemek için geçtiğimiz yıllardan farklı bir metot izleyecek. Bu sene kelimeler internet üzerinden oylamaya sunulacak ve yılın kelimesi için herkes oy kullanabilecek. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

2022 yılı için üç kelime aday!

2022 yılı için üç kelime aday!

Kayıp Rıhtım'dan Oğuz Açıkalın'ın haberine göre, oylamada tercih edebileceğini kelimeler “goblin mode” “#IStandWith” ve “metaverse” olarak belirlendi. 

Kelime seçimine dünyanın her yerinden katılınabilecek. Böylece ilk defa kelimenin belirlenmesine tüm dünya katkı sağlamış olacak.

Oxford Languages yöneticisi Casper Grathwohl “Covid-sonrası” dünyada bu yaklaşımın en doğrusu olduğunu söylüyor ve şu açıklamayı yapıyor:

“Geçen yıl dünya bizlere geri açıldı. Bu sebeple bizler de yılın kelimesini seçme şansını dünyanın her bir yanındaki dil severlere bırakmanın doğru olacağı kanısındayız. Hepimiz İngilizcenin değişen yolculuğunun parçasıyız. Zor bir yıl olsa da kelimeleri seven insanların bu yolculukta bizlerle olmayı seveceğini düşünüyoruz”

Kelimelerden biri Neal Stephenson’ın 1992 yılında yayımladığı Snow Crash romanında geçen “metaverse” olarak belirlendi.

Kelimelerden biri Neal Stephenson’ın 1992 yılında yayımladığı Snow Crash romanında geçen “metaverse” olarak belirlendi.

Oxford Sözlüğü'ne göre kelimenin kullanımı geçtiğimiz yıla göre dört kat arttı. Kullanıcıların seçimine sunulacak bir diğer kelime ise “#IStandWith” oldu. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan Johhny Depp'in davasına kadar pek çok konuda söz konusu başlık kullanıldı. 

Yılın kelimesi için oylamaya sunulacak 'goblin mode' ise ilk defa 2009 yılında kullanıldı. Kelime ilk olarak 'Bir kişinin ne olursa olsun istediğini yapması' manasında kullanıldı. 

Kelimenin popülaritesinin artması ise sosyal medya fenomeni Julia Fox’un 'pandemi sonrası normale dönmek' anlamında kullanması ile gerçekleşti. 

Oylamaya katılmak için buraya tıklayabilirsiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
3
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sercan TOSUN

Yılın kelimesi net 'Inflation' Başka bişey olamaz.

KumdanKum

Sürtük🎉

Bozkurt

Bence TDK'nın dron için bulduğu uçangöz karşılığı yılın kelimesi! O kadar kişi bunu düşünebilmiş.