Görüş Bildir
Haberler
YKS
ÖSYM AİS Nedir, Ne İşe Yarar? ÖSYM AİS Giriş Ekranı…

ÖSYM AİS Nedir, Ne İşe Yarar? ÖSYM AİS Giriş Ekranı…

Türkiye’de internetin gündeminde ÖSYM bulunuyor. ÖSYM, takvime göre 4 Ağustos’ta açıklaması gereken YKS sonuçlarını bu sabah saatlerinde erişime açtı. Yaklaşık iki milyon öğrencinin katıldığı YKS sınav sonuçları, ÖSYM AİS üzerinden açıklandı. Vatandaşlar, ÖSYM AİS’in ne olduğunu merak ediyor. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) nedir, giriş nasıl yapılır? İşte ÖSYM AİS ile ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

ÖSYM AİS Nedir, Ne İşe Yarar?

ÖSYM AİS Nedir, Ne İşe Yarar?

AİS sisteminin açılımı Aday İşlemleri Sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sistem, ÖSYM tarafından kurulmuştur. ÖSYM'nin düzenleyeceği sınavlar için başvurular bu platform üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Sınavlar için başvurunun yanında süreç takibi, geçmiş sınav bilgilerini kontrol etmek gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirmeye de imkan tanımaktadır. Bundan dolayı öğrencilerin en yoğun olarak kullandığı platformlar arasında yer almaktadır.

ÖSYM AİS NASIL KULLANILIR?

AİS sistemine e-Devlet aracılığıyla giriş yapılabilmektedir. E-Devlet aracılığıyla giriş yaptıktan sonra dilediğiniz seçeneğe tıklayıp eğitim sistemi içerisinde istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Örnek verecek olursak, üniversite sınavlarına başvuru yapmak bu sistem üzerinden en yoğun şekilde gerçekleştirilen işlemler arasında yer almaktadır. Sınav sonuçlarına bakmak ve sınav sonucu üzerinden tercihler yapmak da yine bu sistem üzerinden sıklıkla gerçekleştirilen işlemler arasında yer alır.

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın