Görüş Bildir
Haberler
Östrojen Hormonu, Antibiyotikler, Kimyasallar! Tavuk Etindeki Hilelerle Sağlığımız Nasıl Tehlikeye Atıyorlar?

Östrojen Hormonu, Antibiyotikler, Kimyasallar! Tavuk Etindeki Hilelerle Sağlığımız Nasıl Tehlikeye Atıyorlar?

R.G.
24.11.2020 - 13:52

Bayılarak tükettiğimiz ve yüksek miktarda protein içeren tavuk etine yapılan hileler, kanserojen etki yaratan kimyasal maddeleri fark etmeden vücudumuza almamıza neden oluyor. Peki, masum sandığımız tavuk eti bizi nasıl yavaş yavaş zehirliyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tavuk etine uygulanan hileler

Tavuk etine uygulanan hileler

Tavuk ülkemizde üretimi oldukça fazla olan bir kümes hayvanı. Özellikle son yıllarda sağlıklı yaşamın bir moda haline gelmesiyle birlikte bol protein, az yağ içeren tavuk eti tüketimi de hayli çoğaldı. Hal böyleyken fırsatçılar tavuk etine hile karıştırmakta gecikmediler.

Östrojen hormonu

Östrojen hormonu

Amerika'da ve Avrupa'da tavuklara hacim kazandırmak amacıyla verilen östrojen hormonu insan vücudunda kalıcı hastalıklar yaratıyor. Ancak uzmanlar oldukça yüksek fiyatlara satışa sunulması sebebiyle Türkiye'de hormonun tavuklar üzerinde çok da yaygın kullanılmadığını düşünüyor.

Antibiyotikler

Antibiyotikler

Bunun yerine Türkiye'de tavukları hastalıklardan korumak amacıyla verilen antibiyotikler var. Bu antibiyotikler sindirim yoluyla insan vücuduna geçtiğinde alerjik reaksiyonlara hatta kansere bile sebep olabiliyor.

Kimyasallar

Kimyasallar

Nimetle oyun olmaz demiş atalarımız ancak günümüzde içine hile karışmayan neredeyse hiçbir ürün kalmamış görünüyor. Tavuk etine uygulanan diğer bir hileli işlem ise bozulmuş veya bozulmaya yakın tavukların kokmaması ve yeniden satışa sunulabilmesi için uygulanıyor. Bozulmaya yüz tutmuş ya da bozulmuş tavuk eti çeşitli kimyasallarla yıkanarak yeniden sofralarımıza geliyor. Kulağa korkunç gelse de piyasada kar etmek için sağlığımızla oynanması artık bizi şaşırtmıyor.

Tavuk eti nasıl seçilmeli?

Tavuk eti nasıl seçilmeli?

Tavuk etine uygulanan bu hile toplum sağlığını tehlikeye atıyor. Peki doğallığı bozulmamış tavuk eti seçerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Öncelikle reyondan tavuk seçerken rengi fazla beyaz görünen paketli tavuklardan uzak durmamız gerekiyor. Çünkü normalden daha beyaz görünen tavuk etleri genellikle kokmaması için bol tuzlu ya da çamaşır suyu dolu kovalarda yıkanarak satışa sunuluyor.

Bunun dışında sıkça tercih edilen soslu tavuklara da hile karıştırılıyor. Bozulmaya yüz tutmuş tavuklar bolca baharatla gizlenerek reyonlarda yerini alıyor.

Tüm bunlar göz önüne alındığında fiyatı biraz tuzlu olsa da organik tavuk satın almak sağlığımız açısından daha karlı gibi duruyor. Ancak organik tavuk ve yumurta adı altında satılan tüm ürünlere de güvenmemek gerekiyor. Yani güvendiğiniz kişilerden ya da güvenilir markalardan birinci elden satın aldığınız organik köy tavuklarını tüketmek sizin için en sağlıklısı!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın