Görüş Bildir
Haberler
Oslo, 2022’den Çekildi

Oslo, 2022’den Çekildi

Batuhan
02.10.2014 - 16:20

Norveç’in başkenti Oslo, 2022 Kış Olimpiyatları ev sahipliği adaylığından, yüksek maliyet gerekçesiyle çekildi. Kalan adaylar Pekin ve Almatı.

Norveç Başbakanı Erna Solberg, kendi partisi olan Muhafazakar Parti ve koalisyon ortakları İlerleme Partisi’nden, adaylığın geri çekilmesi yönünde tavsiyeler geldiğini söyledi.

Solberg, “Böylesine büyük bir proje, maliyeti nedeniyle, geçiş bir kamuoyu desteğine sahip olmalıdır. Oysa böyle bir destek yok” dedi.

Bu yıl Soçi’de düzenlenen oyunlar 51 milyar dolara mal olmuştu. Norveç, Oslo 2022 projesinin bütçesinin bunun onda biri olacağını açıkladı fakat bu miktar da ülkede yüksek bulundu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin Kış Olimpiyatları İcra Kurulu Başkanı Christoph Dubi, Oslo’nun kararını ‘hem Norveç hem de Norveçli sporcular için bir fırsatın kaçırılması’ olarak nitelendirdi.

Oslo’nun adaylıktan çekilmesiyle, 2022 Kış Olimpiyatları için Çin’in başkenti Pekin ve Kazakistan’ın en büyük kenti Almatı yarışacak.

Daha önce iki şehriyle Kış Olimpiyatı ağırlayan Norveç, aynı zamanda kış olimpiyatlarında en fazla madalya kazanan ülke.

Kaynak: Reuters

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/oslo-20...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0