Görüş Bildir
Haberler
Oryantal Dansçısı 28 Yaşındaki Merve Filiz'in Hem Kendisine Hem de Sektöre Dair Anlattığı Şaşırtan Detaylar

etiket Oryantal Dansçısı 28 Yaşındaki Merve Filiz'in Hem Kendisine Hem de Sektöre Dair Anlattığı Şaşırtan Detaylar

Aburoski
05.01.2021 - 18:31

Bu kadar çok kazandıklarını bilmiyordum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Esra Üçin'in sunduğu "Soramazsın" isimli YouTube programına bu hafta, 10 yıldır oryantal yaparak geçimini sağlayan 28 yaşındaki Merve Filiz konuk oldu. Hem sektöre hem de kendisine dair şaşırtan cevaplar verdi.

Esra Üçin'in sunduğu "Soramazsın" isimli YouTube programına bu hafta, 10 yıldır oryantal yaparak geçimini sağlayan 28 yaşındaki Merve Filiz konuk oldu. Hem sektöre hem de kendisine dair şaşırtan cevaplar verdi.

Biz de dikkatimizi çeken bazı soruların cevaplarını derledik.

"Neden dansöz denilmesinden hoşlanmıyorsun?"

"Neden dansöz denilmesinden hoşlanmıyorsun?"

Eskilerde dansöz derlerdi aslında bunun gerçek adı dansözdür ama artık ülkemiz modernleşti. Eskiden kulüp yoktu, meyhaneler yoktu. Pavyonlar vardı. Dansözler pavyonlarda dans ederdi. Bu nedenle pavyon havası olduğu için hoşlanmıyorum dansöz kelimesinden. Hatta sahneye dansöz diye anons ettiler ve çıkmadım. Dediler “Neden çıkmadın?” dedim “Ben bir dansöz değilim.”

"Oryantal dansçısı olmaya nasıl karar verdin?"

"Oryantal dansçısı olmaya nasıl karar verdin?"

Eskiden modern dansçı ve striptiz dansçısıydım. İlk böyle başladım. Çok da iyi bir striptiz dansçısıydım hatta Türkiye’de tektim ama striptizde de bir yere kadar gidebiliyorsun. Türkiye’de ilerisini yapamıyoruz. Mesela sahneye çıkacaktım. Sahnenin arkasındayım. Patronum geldi. “Polis geldi sahneye çıkamazsın” dedi. Bu nedenle çok sıkıntılar yaşadım. Yaş da ilerliyor bu sefer kendimi geriye çektim. Oryantali de kendime daha çok yakıştırdım. İnsanlar diyor ki “Değiştin neden oryantal yapıyorsun?” Aslında oryantalde kendimi buldum ben. Mutluyum bu şekilde, böyle devam edeceğim. Başka dans yapmayı düşünmüyorum. Çok geliyor öyle işler ama gitmiyorum. Biraz daha kolay para olduğunu düşünüyorum oryantalde. Bir sahne yapıyorum mesela sanatçı çıkıyor 3-4 saat sahne alıyor. Ben 15 dakika dans ederek onun kazandığı paranın belki de daha fazlasını alıyorum.

"Şimdiye kadar bir sahnenden en fazla ne kadar para kazandın?"

"Şimdiye kadar bir sahnenden en fazla ne kadar para kazandın?"

Bu birkaç kere oldu ama bir keresinde üstümden 25 bin TL para çıkmıştı. Artık kulise gidip üstümü boşaltıp sonra tekrardan sahneme devam etmiştim. Tabii mekandan da aldım. Ortalama bir sahneden bir keresinde 30 bin TL’ye yakın para kazandım. 

Aylık ortalama ne kadar para kazanıyorsun?  

Bizim kazançlarımız aslında değişiyor biraz şans işi. Mesela bu ay benim işim olmadığını düşünelim. 10 bin TL falan kazanıyorum. İşim çok güzel gittiği zaman 40-50 bin TL kazanıyorum. Ortalama 20 bin TL falan.

"Bir müşteriden en fazla ne kadar bahşiş aldın?"

"Bir müşteriden en fazla ne kadar bahşiş aldın?"

Yani, 10 bin TL vardır diye düşünüyorum. Bunlar tabii sıradan müşteri değil. Mesela takıntım. Adam her hafta geliyor, şampanya patlatıyor. 10 bin bana yapıştırıyor, 10 bin de bahşiş bırakıp gidiyor. Bu söylediğim şey her zaman olmuyor tabii. Normal standart bir sahneye çıkacağım zaman normal bir müşteriden en fazla 500 TL, 1000 TL alıyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Üzerine takılan paralardan mekan sahibi komisyon alıyor mu?"

"Üzerine takılan paralardan mekan sahibi komisyon alıyor mu?"

Hayır mekan sahibi komisyon almıyor ama şöyle bir izlenim seziyorum. Gözü kalıyor. Para almıyor ama kazandığımız paralarda genelde gözü kalanlar oluyor. Komisyon veren oryantal arkadaşlar da var. Böyle bir teklif de aldım daha önce. Böyle bir şeyi kabul etmedim. Üzerimdeki paralar bana ait. İstersem asistanıma falan %30 verebilirim ama onun haricinde hiç kimseyle paylaşmıyorum.

"Sahne aldığın yerlerde hiç cinsel teklif aldın mı?"

"Sahne aldığın yerlerde hiç cinsel teklif aldın mı?"

Evet, tabii ki de sonuçta günümüzde dansçı olmana gerek yok. Bu teklifi bütün kadınlara herkes yapıyor ama dansçı olduğum için insanlar seks objesi olarak görüyor. Daha rahat cinsel teklifte bulunuyorlar. 

Göğsüne para koyarken ileri giden oluyor mu?

Çok yani belki de para takanların %30’u. Ben de görmemezlikten geliyorum ama “Daha da ilerisine giden oldu mu?” dersen, evet oldu. İki kere oldu birincisinde bir şey demedim. İkincisinde de sinirlerim çok bozuldu adama tekme koydum. Kalktı bana vuracaktı. Güvenliklerle birlikte dışarıya çıkarıldı.

"Gece kulüplerinde çıkarken uyuşturucu ya da alkol alıyor musun?"

"Gece kulüplerinde çıkarken uyuşturucu ya da alkol alıyor musun?"

Hayır almıyorum zaten uyuşturucu normalde de kullanmıyorum. Alkol alıp da hiç çıkmadım. Sahnem biter otururum, sosyalleşmek için içerim birkaç kadeh ama onun haricinde asla alkol alıp da sahne yapmıyorum. Ayağım burkulabilir, bir şey olabilir. 

Ailen yaptığın mesleği öğrendiğinde nasıl tepki verdi? 

Ailemden tepki görmüyorum çünkü onlar benim nasıl para kazandığımı gördüler. Gururlandılar. Annemle işe gittim, sahne alıyorum. Beni izlerken ağlıyor. Yaptığım iş gurur verici bir şey. İnsanlar çok anlayamıyor ama orada ben alnımın teriyle para kazanıyorum. İnsanların bana olan ilgisi, alkışlar… Belki de striptizi ben bu yüzden bıraktım. Benim bu yolculukta en çok arkamda duran ailem. O yüzden bir sıkıntı yaşamıyorum.

"Sahnenden sonra seni takip eden müşteriler oldu mu?"

"Sahnenden sonra seni takip eden müşteriler oldu mu?"

Evet, 3 kere takip edildim. Birinde takip edildiğim zaman ben bunu atlattım. İkincisinde baktım atlatacağım gibi değil, polisi aradım. Çevirme yaptıkları yola soktular beni. Ben devam ettim beni takip edeni durdurdular. Ben de daha sonra plakasıyla gittim ondan şikayetçi oldum. Şöyle bir şey de var. Bana çok para yapıştıran, hayranım olan bir müşterim vardı. Her hafta her gün sahneme gelirdi. Bir sürü para yapıştırırdı. Şampanyalar patlatırdı. Daha sonra bu, ileri gitti. “Benimle bugün takılmanı istiyorum, ne kadar istersen vereceğim” dedi. Ben de “ Ben eskort değilim, git başka yerde ara seninle parayla takılacak birini” dedim. Çıktım dışarıya, kapıda beni bekliyor. Silah atıyor. Ben hemen arabaya bindim. Takılsan bir dert takılmasan bir dert zaten takıldığın zaman orospu damgası yiyorsun. Müşteri geliyor ertesi gün “Ben bununla takıldım.” öyle bir şey yok, yalan. Böyle bir şey için neden yalan söylersin ki? 

Hala böyle teklifler alıyorum, takip de ediliyorum. Daha çok arka kapıdan girip çıkıyorum. Zaten yalnız hiçbir işe gitmiyorum, yanımda asistanım oluyor. İnsanlar her emeğe saygı duydukları gibi saygı duysun. Herkes kendi yolunu seçmiş.

"Estetiğin var mı?"

"Estetiğin var mı?"

12 tane estetiğim var. Biz dansçıyız, sahneye çıkıyoruz. Estetik durmamız, bakımlı olmamız gerekiyor. Göğsü olmayan oryantaller görüyorum, dümdüz ama bence bu dans estetik gerektiren bir meslek. Popomda var, 4 kere göğsümü, burnumu, dudaklarımı, belden yağ aldırma yaptırdım. Gocunmuyorum. İnsanlar estetiğini saklıyor. Ben soran olursa söylüyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bu işi ne zaman bırakacaksın?"

"Bu işi ne zaman bırakacaksın?"

 Bunun için daha zamanımın olduğunu düşünüyorum. Yani şu anda daha yeni yeni zirvedeyim ama sanırım bi’ 5 yıl sonra falan bırakmış olabilirim diye düşünüyorum. Şu anda sahneye çıkıyorum, mutluyum. Bu şekilde para kazanıyorum. 

Seni cinsel bir obje olarak görmeleri hakkında ne düşünüyorsun?

Haklılar. Yani nasıl görecekler ki? Çok güzel bir kadın cilveli cilveli dans ediyor.

Merve'nin dans videosunu da şöyle bırakalım:

Programın tamamını buradan izleyebilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
212
74
52
34
16
11
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

28 yaşında ve striptiz için yaş ilerledi mi dedi? Ailesi bundan gurur duyup alkışlıyor mu? 15dk da 30bin tl mi kazanıyor? hmm

hasret Uncu

Cok Hırpalanmış demekki ondan yaşlı oluyor 28:) Herşeyi geçtim o memeler hiç olmuş mu ya?? :(((

berna ateş

Ailesi gurur duyuyomuş alın teri mi yoksa meme terimi göt terimi ? Ya bi siktir git amk taşşakmı geçmeye geldın oraya

shamo

dansöz denmesine bozulup striptizciye yani para için soyunup kucak dansı yapan denmesine bozulmuyor. Ablacım bizim memlekette g.t e g.t derler. pavyonlarda ç... Devamını Gör