Görüş Bildir
Haberler
Oruç Tutanlar İçin Sahurda Tok Tutmayı Sağlayacak Besinler

Oruç Tutanlar İçin Sahurda Tok Tutmayı Sağlayacak Besinler

Amy Santiago
14.04.2021 - 17:53

Ramazanın zorluklarını biraz olsun kolaylaştırmak için iftar ve sahur arasında özellikle sahurda yemeniz gereken besinleri sizler için sıraladık. Hayırlı Ramazanlar!

İçecekler:

1. Maden Suyu

1. Maden Suyu

Maden suyu; tokluk hissi vereceğinden gün içinde kendinizi bitkin ve yorgun hissetmenizi engeller. Özellikle yaz aylarında ter ile atılan su ve minerallerin kaybını telafi etmek için maden suyu eşsiz bir içecektir. İftar sahur arası 2 şişe maden suyu sizi iyi hissettirecektir.

2. Hoşaf

2. Hoşaf

Özellikle sıcak havalarda terleme yoluyla vücuttan su ve birçok önemli mineral madde kaybedilmektedir. Vücudun sağlıklı olmasında önemli yeri olan bu minerallerin tekrar  vücuda sağlanması sadece su içerek yapılamıyorsa, eksikliği olanların bir çoğunun, bazen tamamına yakınının şerbet, hoşaf veya komposto ile karşılanması gerekir. Yediğimiz yemeklerin hazmını kolaylaştıran hoşafa bir tutam da tarçın eklersek,  insülin tırmanışlarını engelleyip, açlıklara son verdiririz.

3. Süt

Biri iftarla sahur arasında biri sahurda olmak her gün 2 bardak süt içerseniz yararınıza olur. Süt ve süt ürünlerini sahurda bulundurmak tokluk sürenizi uzatmanızı sağlar. İçerdiği yüksek protein ile çabuk acıkmanızı engellemektedir.

4. Kefir

4. Kefir

Sindirimi ve hazmı kolay, besleyici bir içecektir. İçeriği zengin mineral, vitaminlerle dolu kefir sıcak yaz günlerinde sıvı alımını artırmak için kullanılabilir.

Yiyecekler:

5. Elma

5. Elma

Yoğun miktarda lif ve su içeren elmayı, sahurda 1 adet yediğiniz takdirde kendinizi iftara kadar daha tok hissedeceksiniz.

6. Turp

6. Turp

Turp içerdiği vitamin ve minerallerin yanı sıra susatmama özelliği ile de sofrada olmazsa olmaz.

7. Ceviz-Fındık-Badem

7. Ceviz-Fındık-Badem

Hangi kuruyemişi yemek istiyorsanız ölçünüz bir çay bardağı olmalı. İyi karbonhidrat olan bu kuruyemişler sizi tok tutacak ve açlık çekmeden iftara ulaşmanızı sağlayacaktır. 

8. Yoğurt

8. Yoğurt

Süt ürünü olduğu için  tokluk sürenizi uzatmanızı sağlar. İçerdiği yüksek protein ile çabuk acıkmanızı engellemektedir. İftarla sahur arası maksimum 1 kase yoğurt ertesi gün orucunuz için sizi rahatlatacaktır.

9. Muz

9. Muz

Diğer meyvelerden daha az oranda şeker içeren muz, 1 adet yediğiniz takdirde sizi tok tutacaktır.

10. Tuzsuz zeytin

10. Tuzsuz zeytin

Zeytin dünyanın en yararlı yemişidir. İstediğiniz kadar zeytin yiyebilirsiniz yeter ki 10-15 adetten az yemeyin. Küçük bir kaba zeytinyağı koymanızı ve zeytinler ile diğer domates gibi sebzeleri bu zeytinyağına batırarak yemeniz vücudun bu yağı alması için iyi olur. 

11. Domates- Salatalık-Yeşil&Kırmızı Biber- Maydonoz

11. Domates- Salatalık-Yeşil&Kırmızı Biber- Maydonoz

Yoğun magnezyum, potasyum ve lif açısından zengin olan domates, salatalık gibi çoğu sebze ortalama yüzde 95 oranında su içerir. Hem tok tutar hem de gün içerisinde daha az susuzluk yaşanmasını sağlar.

12. Yumurta

Yumurta sizin uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Çok pişmemiş olmak koşuluyla kayısı kıvamında haşlanmış veya rafadan yiyebilirsiniz. Ama en ideali doğal tereyağında pişirerek vücudun yağ da almasını sağlamaktır. Bu yağ aynı zamanda A, D, E ve K vitaminlerinin vücut tarafından emilimini de sağlayacaktır. 

13. Tam buğday ekmeği

13. Tam buğday ekmeği

Sahurda esmer ekmek tercih etmek daha az kalori ile daha uzun süre tokluk sağlamanıza yardımcı olacaktır. Çabuk doymanızı sağlayan esmer ekmek, uzun bir tokluk süresi de sağlayacaktır.

14. Günkurusu kayısı-Kuru erik

14. Günkurusu kayısı-Kuru erik
14. Günkurusu kayısı-Kuru erik

Sahurda yiyeceğiniz 2-4 adet günkurusu kayısı veya kuru erik sizin gün boyu ihtiyacınız olan şekeri fazlasıyla karşılayacaktır. Bir insanın günlük şeker ihtiyacı 5 gramdır ve bu şeker ihtiyacınızı bu kuru meyvelerden fazlasıyla almış olursunuz. 

15. Tuzsuz peynir

15. Tuzsuz peynir

Bir avuç içinden daha az olmamak koşuluyla tuzu alınmış peynirleri istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
12
6
6
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın