Görüş Bildir
Haberler
Orta Doğulu Zenginlerin Gözü Boğaz'da: Yabancılar 100'e Yakın Yalı Aldı

etiket Orta Doğulu Zenginlerin Gözü Boğaz'da: Yabancılar 100'e Yakın Yalı Aldı

Türkiye'de yabancıya konut satışlarının yüzde 82 arttığını belirten Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, özellikle Orta Doğulu zenginlerin gözünü, İstanbul'un en kıymetli bölgesi Boğaz'a diktiğini söyledi. Başaran'ın verdiği bilgiye göre, Boğaz'daki 600 yalının 100'e yakınını yabancılar aldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özellikle KDV muafiyeti, Türk vatandaşlığı için 250 bin dolarlık yatırım bedelinin yeterli olması gibi düzenlemeler ile yurtdışında düzenlenen fuarlardan sonra, yabancıya satışlardaki artış hız kesmiyor.

"En büyük sebep vatandaşlık almak"

"En büyük sebep vatandaşlık almak"

Yeniçağ'dan Sümeyra Kırca'nın aktardığına göre, İstanbul Boğazı'nın üst düzey gelir grubuna sahip yabancıların tercih ettiği en önemli lokasyon olduğuna dikkat çeken Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, 'Orta Doğu ülkelerinden üst düzey gelir grubuna sahip belli bir kesimin İstanbul Boğazı'ndaki yalı ve köşklere büyük ilgisi var. Avrupa yerine, İstanbul'da yalı veya köşk tercih etmelerinin başlıca sebebi, daha kolay vatandaşlık alabilmeleri. Ev almak isteyenler Nisan-Mayıs aylarında İstanbul'a gelmeye başlar ve bu yoğunluk ekime kadar sürer. İstanbul Boğazı'nda yalı fiyatları 30 milyon lira ila 500 milyon TL arasında değişiyor' dedi.

En çok konutu Iraklılar aldı

En çok konutu Iraklılar aldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni yıla hızlı başlayan yabancılara konut satışı, son 4 aydır aralıksız artıyor. Nisan'da 3 bin 720 konut yabancıya satılırken, ilk 4 aylık rakam 13 bin 338'e çıktı. Geçen yıl ilk 4 aydaki satış 7 bin 341'di. Yani, yüzde 82'lik artış söz konusu. Ulaşılan bu rakam, aynı zamanda bir rekora işaret ediyor. İstanbul ilk 4 ayda yabancıya 6 bin 160 konut satışıyla birinci oldu. En çok konutu 2 bin 314 konutla Iraklılar alırken bunu, İranlı, Suudî, Rus ve Afganlar izledi.

"Gayrimenkulde dolardan TL'ye geçiş alımları kolaylaştırdı"

"Gayrimenkulde dolardan TL'ye geçiş alımları kolaylaştırdı"

Irak, İran, Ürdün, Türk Cumhuriyetleri ve Katar'dan çok talep geldiğini belirten Evrim Kırmızıtaş Başaran, 'Son dönemde gayrimenkulde dolardan TL'ye geçiş de alımları kolaylaştırdı. Yalılar, yabancılara göre daha ulaşılabilir hale geldi. Katarlılar'a 150 milyon dolara satılan, Şehzade Burhanettin Yalısı, en pahalı mülk konumunda. Katarlılar yine Sarıyer'de 75 milyon dolara yalı aldı. 600 yalının yaklaşık 100'ünü yabancılar almış durumda. Orta Doğulular yalıları yazlık olarak kullanıyor' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
487
223
72
17
10
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Merdan Rozyyev

En çok da ülkeyi parsel parsel satıp, para karşılığı pasaport verip, memleketi hertürlü gerekli gereksiz insanla dolduranlar kendilerini vatansever olarak gö... Devamını Gör

Apollonia corleone

Daha durun 10 seneye biz okuyup tırnaklarımızla yükselmeye çalışırken bu doğuştan zengin tepeden inme araplar ayakları altında hizmetçi edecekler bizi.Onlar ... Devamını Gör

Met s

kendi ülke zenginliklerimizi araplara peşkeş çeken insanların yüzünden çocuklarımız ve torunlarımız bizi asla affetmeyecek..