Görüş Bildir
Haberler
250 Bin Dolara Ev Almak Yeterli: Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak Artık Daha Kolay

etiket 250 Bin Dolara Ev Almak Yeterli: Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak Artık Daha Kolay

Batuhan
19.09.2018 - 12:03 Son Güncelleme: 19.09.2018 - 16:41

Bugün resmi gazetede yayımlanan “Türk Vatandaşlığı Kanunu Uygulamasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” çerçevesinde yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, vatandaşlık almak isteyen yabancılar için özel ofisler açılacağı ve işlemlerin en kısa zamanda tamamlanacağını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'da yer alan habere göre, 'Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik', Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

1 milyon yerine 250 bin dolar yeterli olacak

1 milyon yerine 250 bin dolar yeterli olacak

Yeni düzenlemelere göre, daha önce vatandaşlık kazanabilmek için karşılanması gereken en az 2 milyon Amerikan doları tutarında sabit sermaye yatırımı şartı 500 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk lirası olarak değiştirildi.

En az 1 milyon Amerikan doları tutarında taşınmazın tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın alınması hükmü de yönetmelikle değiştirildi. 250 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk lirası tutarında taşınmazı satın alan yabancılar bu haktan yararlanabilecek.

İstihdam sağlama 100 kişiden 50 kişiye düşürüldü

İstihdam sağlama 100 kişiden 50 kişiye düşürüldü

Yine vatandaşlığa hak kazanma şartları arasında yer alan en az 100 kişiye istihdam sağlama ifadesi de 50 kişi olarak değiştirildi. Vatandaşlığa geçme şartlarından biri olan Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara üç yıl tutma şartıyla yatırılması gereken mevduat tutarı en az 3 milyon Amerikan dolarından 500 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk lirasına düşürüldü.

1.5 milyon dolarlık yatırım şartı 500 bin dolara düşürüldü

1.5 milyon dolarlık yatırım şartı 500 bin dolara düşürüldü

En az 1 milyon 500 bin Amerikan doları tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payı alma ve üç yıl süre ile elinde tutma şartı da yönetmelikle değiştirildi. En az 500 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk lirası tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payını en az üç yıl elinde tutma şartını yerine getirenler vatandaşlığa geçebilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özel ofisler açılacak

Özel ofisler açılacak

Öte yandan yapılacak vatandaşlık kazanma başvuruları ile ilgili süreci takip etmek amacıyla İçişleri Bakanlığı bünyesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulabilecek.

Özel ofisler açılarak Türk vatandaşlığına geçmek için başvuran yabancılarla birebir ilgilenilecek ve işlemler en kısa sürede yapılacak. Bu ofislerin ve sürecin takibi İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak komisyon tarafından takip edilecek.

Açıklanan yeni vatandaşlık şartları sonrası sosyal medyadan da yorumlar geldi...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
341
157
49
33
10
9
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ERCAN DURMAZ

”Benden eğerimi isteyin vereyim, atımı isteyin vereyim, çadırımı isteyin vereyim, fakat vatanımdan hiç kimse bir karış toprak istemesin vermem, veremem” diye... Devamını Gör

Şükrü Akgün

vatandaşlıktan çıkarsak onlar da bize 250k $ verirler mi

gaucho

Vatandaşlığımızın değeri bile %75 düşmüş ama sorsan kriz yok manipülasyon var derler.