Görüş Bildir
Haberler
Orta Çağ'da Yaşasan Mesleğin Ne Olurdu?

Orta Çağ'da Yaşasan Mesleğin Ne Olurdu?

Soruları çöz ve tarihte ufak bir yolculuğa çık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenerek teste başlayabiliriz...

2. Şimdi de yaşını öğrenelim...

3. Şimdi kendine bir kale seç!

4. Kalkanını seç!

5. Sıra miğferde!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kılıçsız olmaz değil mi?

7. Son olarak bugüne 5 üzerinden bir puan verecek olsan?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Fare Avcısı!

Fare Avcısı!

Verdiğin yanıtlara göre Orta Çağ'da yaşasan fare avcısı olurdun! Fare avcısı deyip geçmemek lazım. Hijyen koşullarının çok kötü olduğu, ölümcül salgınların kol gezdiği bir dönemde fare avcıları çok kritik bir role sahipti. Fareleri yanlarındaki köpeklere yakalatarak hem toplumu hastalıklardan korur hem de ekinlerin zarar görmelerini engellerlerdi.

Veba Doktoru!

Veba Doktoru!

Verdiğin yanıtlara göre Orta Çağ'da yaşasan veba doktoru olurdun. Orta Çağ'da Avrupalılar vebadan o kadar çekti ki yeni bir alan ortaya çıktı. Kendilerine has maske kıyafet takımı ve aranan kişiler olmaları nedeniyle veba doktorları. Bu insanlar sadece tedavi değil aynı zamanda hastalıkları gözlemledikleri ve kayıt altına aldıkları için çokça rağbet görürlerdi.

Şövalye!

Şövalye!

Verdiğin yanıtlara göre Orta Çağ'da yaşasan şövalye olurdun. Savaşçılık, korumalık, güvenlik, keşiflere katılım derken şövalyeler dönemin kilit isimlerindendi.

Demirci!

Demirci!

Verdiğin yanıtlara göre Orta Çağ'da yaşasan demirci olurdun. Güç demek silah demek, silah demek ise demir demek. Demir de inanılmaz kıymetli. Böyle kıymetli bir madeni güce şekil veren ise demir ustalarıydı.

Herbalist!

Herbalist!

Verdiğin yanıtlara göre Orta Çağ'da yaşasan bitki uzmanı olurdun. Tıp yeteri kadar gelişmediği için herbalistlerin önemi büyüktü. Hangi bitkiler zehirlidir, hangi bitki hangi hastalığa iyi gelir, nasıl bir tedavi uygulanır gibi soruların yanıtı herbalistlerin kuşaktan kuşağa aktarılan belleklerinde saklıydı.

Tüccar!

Tüccar!

Verdiğin yanıtlara göre Orta Çağ'da yaşasan tüccar olurdun. O dönemin tüccarlığı şimdikine pek benzemiyor. Satacağın ürünü alman için büyük maceralara, büyük risklere girmen gerekiyor ve piyasayı da çok iyi takip etmen gerekiyordu. Ancak kârlı bir iş olduğu için tüm zorluğuna değen bir meslekti.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
167
81
62
26
25
15
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hi

Fare avcısı ne amk

Ben ne yaptım

Ola ola fare avcısı oldum amk.Hemen bugün evde çalışmalara başlıyorum