Görüş Bildir
Haberler
Ormanda Çıplaksınız ve Korkuyorsunuz: Nasıl Hayatta Kalırsınız?

Ormanda Çıplaksınız ve Korkuyorsunuz: Nasıl Hayatta Kalırsınız?

Aysima
19.01.2019 - 14:35

Kendinizi nasıl olduysa ormanda yalnız, çıplak buldunuz ve yardıma ihtiyacınız var. Yapacağınız ilk şey kendinizi çimdiklemek olsun. Rüyada değilseniz, sizin için kötü bir haberimiz var; kolay olmayacak. Ormanların dünya üzerindeki en tehlikeli ve zorlu yerler olduğunu biliyorsunuzdur. Her orman aynı değil; Afrika ormanlarındansa Amazon yağmur ormanlarında hayatta kalmanız daha kolaydır. Yine de uygulamanız gereken bazı kurallar var. Sizler için List25'den çevirdiğimiz listemize göz atın.

Kaynak: https://list25.com/naked-in-the-jungl...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle sakin olun.

1. Öncelikle sakin olun.
traveltips.usatoday.com

Kendinizi ormanda çıplak halde bulursanız, panik olmanız çok doğal. Fakat olmayın. Sinirlerinizi yatıştırmanız ve rahatlamanız lazım. Endişe ve stres çok fazla enerji kaybına neden olur ve enerji de hayatta kalmanız için önemlidir. Boşa harcamayın.

2. Sığınak bulun.

2. Sığınak bulun.
survival-mastery.com

Orman yabani bir yer ve sizin de tehlikelere karşı kendinizi korumak için bir barınak bulmanız lazım. Fakat ormanda sonsuza dek kalmak istemiyorsunuz, değil mi? O yüzden sürekli hareket halinde olmalısınız. Kendinize, büyük bir ağaca dayanacak şekilde, uzun yapraklardan ve dallardan kolayca bir çatı yapabilirsiniz.

3. Su bulmaya çalışın.

3. Su bulmaya çalışın.
www.gq.com

Güvenliğinizi sağladıktan sonra, su sizin en değerli kaynağınız olacak. Ne kadar tiksinç olsa bile vakit kaybetmeden bir su kaynağı bulmanız gerek. Ne tür bir ormanda olduğunuza bağlı olarak, su bulmanızın birkaç taktiği var. Susamış bir hayvanı takip etmek bunlardan biri. Ek olarak böcek sürüleri ve arı kovanları, suyun yakında olduğunuzun habercisidir. Nemli bir iklimdeyseniz ve sürekli yağmur yağıyorsa, suyu yapraklardan toplayın.

4. Çit inşa edin.

4. Çit inşa edin.
www.gq.com

Yabani hayvanlar ormanda her an karşınıza çıkabilir. Eğer Afrika'da bir ormandaysanız, aslan, yabani su sığırı, ve hatta fil bile sizin için potansiyel tehlike demektir. Onları uzak tutmak için dikenli ağaçlardan ve çalılıklardan bir çit inşa etmelisiniz. Bu iş aşağı yukarı yarım gününüzü alabilir, çiti sağlam bir şekilde kurmalısınız.

5. Ateş yakın.

5. Ateş yakın.
www.gq.com

Ateş, ormanda hayatta kalmak için önemlidir. Geceleri hem sizi ısıtır, hem de yabani hayvanları uzak tutar. Ayrıca yemek pişirmenizi ve su kaynatmanızı sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Suyunuzu arıtın.

6. Suyunuzu arıtın.

Suyunuzu arıtmanız için birçok yol vardır, fakat bunun için ihtiyaç duyacağınız malzemeler maalesef ormanda olmayacaktır. Bir t-shirt veya benzeri bir kumaş bulabiliyorsanız, suyun içindeki taş, çamur yığını, yaprak ve benzeri büyük objeleri ayrıştırmak için kullanabilirsiniz.

7. Suyunuzu her zaman kaynatın.

7. Suyunuzu her zaman kaynatın.

Çamurlu ve kirli su içmek çok tehlikelidir. Bakteri ve parazitleri içinize alabilir, böylece işler anında daha kötü bir hale gelebilir. Kirli suları toplamanın bir yolunu bulmanız ve ateşte kaynatmanız lazım. Suyu kaynatmak mikropları öldürecektir.

8. Yiyecek bulun.

8. Yiyecek bulun.
www.gq.com

Suyunuzu bulduktan sonraki adım ise yiyecek bir şeyler bulmaktır. Gün boyunca yemek için meyve, hatta böcek bile toplayın. Enerjinizi korumanız gerekiyor. Vaktiniz varsa kapan ve tahta mızrak yaparak hayvanlarla yolunuzun kesişmesini bekleyin.

9. Balığa çıkın.

9. Balığa çıkın.

Amazon ormanlarında veya nemli bir ormandaysanız, birçok akarsu ve nehirde tutmak için balık bulabilirsiniz. Bambudan bir mızrak yapın ve suyun bileğinize geldiği seviyede bekleyin. Balığı gördüğünüz anda mızrağınızı saplayın.

10. Ayaklarınızı kuru tutun.

10. Ayaklarınızı kuru tutun.
adventure.howstuffworks.com

Kuru bir Afrika ormanındaysanız, o kadar endişelenmenize gerek yok. Ama eğer ıslak bir ormandaysanız ve ayaklarınız uzun süre ıslak kalırsa, 'siper ayağı' dediğimiz çürümeye, kangren olmasına neden olan bir tıbbi durum ortaya çıkabilir. Parazitlerden dolayı da ayakla ilgili hastalıklara yakalanabilirsiniz. Yani, ayaklarınızı kuru tutmak için elinizden ne geliyorsa yapın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kıyafet yapın.

11. Kıyafet yapın.
www.outdoorlife.com

Eğer ormanda tamamen çıplaksanız, eninde sonunda kıyafete ihtiyaç duyacağınızı bilmek için dahi olmanıza gerek yok. Kıyafet yapabilmek için de, iplik sağlayabileceğiniz bir kaynak bulmalısınız. Bitkiler, sarmaşıklar ve ağaçlar en iyi çözümünüz. Liflerden/iplerden bağcıklar çıkarın ve vücudunuz için kıyafet benzeri bir şey yapmaya çalışın.

12. Her zaman aşağı doğru gidin.

12. Her zaman aşağı doğru gidin.
traveltips.usatoday.com

Ormanda sonsuza kadar kalamazsınız. Tek başınıza orada hayatta kalmanız imkansız gibi bir şey. Yürüyorsanız ve yardım bulmaya çalışıyorsanız, her zaman aşağı doğru gitmeniz gerek. Amazon ormanlarında kaybolduysanız ve yalnızsanız, 17 yaşındaki Julia Kopecke suyun akış yönünü takip ederek medeniyetin olduğu yere ulaştı.

13. Geride iz bırakın.

13. Geride iz bırakın.
traveltips.usatoday.com

Ormanlar büyük ve kafa karıştırıcı labirentler gibidir. En son isteyeceğiniz şeyse saatlerce yürüdükten sonra sadece daireler çizdiğinizi anlamaktır. O yüzden yürüdüğünüz yola, hayvanlar tarafından yenmeyecek izler bırakmaya çalışın. Nerede olduğunuzu bilmeniz ve diğerlerinin sizi bulması açısından iyi olacaktır.

14. Ağaçlara dikkat edin.

14. Ağaçlara dikkat edin.
scribol.com

İster inanın ister inanmayın ama ormanda düşen ağaçlar insanların ölümüne çokça sebep olabiliyor. Çoğu kişinin düşünmediği devamlı bir risktir aslında bu. Gözlerinizi açık tutun. En son isteyeceğiniz şey bir ağacın üzerine doğru gelmesi olacak.

15. Küçük yabani hayvanlar

15. Küçük yabani hayvanlar
survival-mastery.com

Çoğunlukla insanlar ormanda, aslan, panter, veya yılan gibi kocaman, korkutucu yırtıcı hayvanlar olacağını düşünür. Ama zehirli kurbağa, akrep, ve sivrisinek gibi küçük yabani hayvanlar da en az diğerleri kadar tehlikelidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Temel ilk yardım bilgisi

16. Temel ilk yardım bilgisi

Orman tehlikelerle doludur. Bileğinizi burkarsanız, kolunuzu kırarsanız, veya zehirli bir yılan tarafından ısırılırsanız, yaranızı nasıl tedavi edeceğinizi bilmeniz gerekiyor. Ormanda olun veya olmayın, her zaman için temel ilk yardım öğrenmeye çalışın.

17. Yardım sinyali

17. Yardım sinyali
adventure.howstuffworks.com

Önünde sonunda kurtarılmak isteyeceksiniz, ama dikkat çekmezseniz insanların sizi bulması çok zor olabilir. Birilerine işaret vermeye çalışırken 'tezat ve zeka' kavramlarını unutmayın. Etrafınızdaki ortamda farklı görünecek zıtlıklar yaratmanız lazım. Ayrıca potansiyel kurtarıcınıza öyle bir işaret göndermelisiniz ki sinyalinizin rastlantı olduğunu düşünmesin.

18. En önemlisi, asla pes etmeyin!

18. En önemlisi, asla pes etmeyin!

İşler ormanda kötüden daha beter bir hal alabilir. Arkadaşlarıyla Amazon ormanlarına giden Yossi Ghinsberg'e de aynı böyle olmuştu. Onlardan ayrılmış ve en sonunda kaybolmuştu. Susuz kalmış, arı ve ateş karıncası sokmuş, ayak derisi soyulmuş ve histeriden muzdarip olmuştur. 20 gün boyunca tüm olanlara katlanmış ve asla pes etmemiştir. Arkadaşı tarafından bulunduğundaysa neredeyse aç ve susuzluktan ölüyormuş. En karanlık zamanlarda bile, umudunuzu kaybetmeyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
191
105
45
19
16
14
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Çıplak olarak ormana düşüp,suyu tshirt ile arıtacağım. Ateş yakıp suyu kaynatacağım ve yardım sinyalini ..... ile vereceğim.

red-factor

İşin güzel tarafı bu gönderinin "hayatta kal!" teması içermesi. Kötü tarafı "hayatta kalmak" ile ilgili hiçbir şey içermemesi. "bir yerden kaynak bulun, bir ... Devamını Gör

withzeycey

çıplaksın diyor, suyu arındırmak için tshirtünü kullan diyor.