Görüş Bildir
Haberler
Orgazm Var, Orgazm Var: Alışılmışın Dışında Yöntemlerle Orgazma Ulaşmanın Yolları

etiket Orgazm Var, Orgazm Var: Alışılmışın Dışında Yöntemlerle Orgazma Ulaşmanın Yolları

Ezgi Varlı
05.02.2018 - 16:02

Orgazm olmak için vücudun belli düğmelerine basmak yeterli olabilir ama bu tetikleyiciler sayesinde herhangi bir düğmeye basılmasına gerek kalmayabilir...

Kaynak: http://www.iflscience.com/editors-blo...

Ters yöne etki eden ilaçlar...

Anti depresanların genel olarak kişiyi rahatlatan ve mutlu eden bir etkisi vardır. Fakat bazıları sizi sandığınızdan daha fazla mutlu edebilir. Klomipramin adındaki ilacın bazı hastalar üzerinde, esnedikleri zaman orgazm olma gibi bir yan etkisi bulunuyor.

Genital olmayan orgazmların sebepleri nelerdir?

Rutgers Üniversitesi'nde nörolog olarak görev yapan Barry Komisaruk genital olmayan orgazmlar konusunda uzman. Kendisi orgazmların sinir sistemi ve çeşitli uyarıcıların birlikte oluşturduğu genel bir sistemin ürünü olduğunu söylüyor.

"Vücudumuz esnemedeki rahatlama hissiyle orgazmı nasıl ayırt ediyor?"

Aslında esneme gibi eylemler de vücutta kasların gevşemesine yardımcı olur. Bu da orgazmla aynı etkiyi yaratabilir. Asıl soru şu: 'Vücudumuz esnemedeki rahatlama hissiyle  orgazmı nasıl ayırt ediyor?'. Barry, bu soruya kesin cevabı olan birinin olmadığından emin.

Sürekli genital uyarılma bozukluğu...

Bu etkiyi yaratan bir ilaç da venlafaxin. Yalnız bu ilaç kullanılması durdurulduğunda bazı kadınlarda sürekli genital uyarılma bozukluğuna (PGAD) sebep oluyor. Hatta bir kadın ilacı bıraktıktan sonra arabaya binemediğini, titreşimlerden dolayı tam 12 kere art arda orgazm olduğunu söyledi. Bu bozukluğa sebebiyet veren maddenin ne olduğu tam olarak bilinmese de bir başka kadında diyetindeki soya miktarını günde 1,8 kilograma arttırdıktan sonra günde 15 orgazm yaşadığını bildirmiş.

Her türlü gıcık bir durum.

Aslında iki tür PGAD bulunuyor. Biri genital bölgeye yapılan herhangi bir uyarı (cinsel olmamasına rağmen) sonucu gerçekleşen. Bir diğeri ise ortada hiçbir şey yokken ortaya çıkıyor. Her iki sebep de kişinin psikolojik durumunu derinden etkiliyor.

Sinirsel bozuklukla gerçekleşenler...

Bir kişinin orgazm olması için neresine dokunulması gerektiğini hepimiz biliyoruz fakat bazen beyinde gerçekleşen bir sorun bu durumu değiştirebilir. Orta yaşlı alman bir kadının uzun süre komada kalmasının ardından sol ayağına dokunulmasıyla orgazm yaşaması oldukça ilgi çekmişti. Öyle ki araştırmacılar sol ayağına elektrik verdiklerinde bile kadına orgazm yaşatmayı başarmışlardı.

Tüm uyarıcıların birleşmesi gerekiyor.

Komisaruk, ayak ile genital bölgenin sinirlerinin komşu olduğu ve bir şekilde bu sinirlerle oynandıysa uyarılmaların gitmemesi gereken bölgelere ulaşabildiğini söylüyor.  Aslında orgazmın oluşması için birçok hormonal dokunun birlikte çalışması gerekmekte, Hipokampus, Serebellum ve Frontal korteks bunlardan birkaçı. Yani beynin bu bölgeleri herhangi bir şekilde zarar görürse işler biraz karışabilir.

İlginç orgazmlar...

s15.photobucket.com

Epilepsi hastası bir kadın geçirdiği nöbetler sırasında orgazm olduğunu ve bu durumun sadece dişlerini fırçaladıktan sonra gerçekleştiğini söyleyince doktorlar kadının hipokampusunda bir sorun olduğu anlamış oldu.

Sinirlerimi transfer ettiriyorum.

Tabi bu durumdan faydalanan bazı insanlarda var. Örneğin Rafe Biggs adındaki bir psikolog, çatıdan düştükten sonra göğüsünden aşağısı felç oldu. Sinirlerin bağlantısını değiştirten Biggs artık penisinden değil de baş parmağından orgazm oluyor...E buna da 'Transfer orgazm' deniyor.

Sporgazm...

Egzersiz yaparken yaşanan orgazmlar aslında oldukça yaygın. 370 kadının doldurduğu ankete göre özellikle karın bölgesini çalıştıran egzersizler kadınları oldukça tahrik ediyor.

Sporda nasıl oluyo ya o iş?

Spor sırasında tahrik olan kadınların %45'i karın bölgesindeki egzersizlerin suçlu olduğunu söylerken diğer kısım ağırlık kaldırma ve tırmanma egzersizlerinin de bu etkiyi yarattığını söylüyor. Tabi ki buna neden olan etkinin ne olduğu bilinmese de klitorise yapılan baskı ve kan basıncının artması tetikleyici bir etki yaratıyor olabilir.

Kötü kokulu mantar...

Kötü kokulu mantar...

Fakat büyük ihtimalle tarihin en garip orgazmı Hawai'de lav alanlarında yetişen kötü kokulu bir mantar olabilir. Netted stinkhorn adındaki bu ilginç mantarı koklayan kadınların neredeyse yarısı anında ani bir orgazm yaşadığını söylüyor. Erkeklere gelince maalesef onlarda böyle bir belirti görülmemiş. Bu araştırmaya birçok kişi karşı çıksa da siz yinede orgazm olucam diye lavların arasına girmeyin bizden söylemesi...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
146
94
53
39
29
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

el kullanmadan,materyal nesne falan kullanmadan salt hayal gücü ile orgazm olmayı deneyin. biraz uzun sürer ve uğraştırır. ama müthiştir.

Deniz Soylu

esneme esnasında özellikle yataktayken bana da bir rahatlama oluyor diyordum ama nee, tamamen cinsellikten alakasız yorgunluğun atılması gibi esneme hareketl... Devamını Gör

askinalanbay

Bunlar hep sex