Görüş Bildir
Haberler
OnlyFans'ın Kapatılma Gerekçesi Belli Oldu

OnlyFans'ın Kapatılma Gerekçesi Belli Oldu

Emre Ordu
09.06.2023 - 16:01 Son Güncelleme: 09.06.2023 - 16:14

Bilişim hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, yetişkin içeriklerin satıldığı OnlyFans isimli sitenin 'kamu ahlakına ve Türk aile yapısına uygun olmadığı' gerekçesiyle engellendiğini yazdı. Akdeniz, mahkemenin kararının usul ve yasaya aykırı olduğunu belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yetişkin içeriklerinin satıldığı siteye erişim mahkemeye kararıyla engellendi. Bilişim uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, sosyal medya hesabından paylaşımlarla mahkemenin kararını değerlendirdi.

Yaman Akdeniz, erişim engeli kararının İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 5651 sayılı yasanın 9. maddesine istinaden verildiğini, yasaya göre mutlaka gerçek ve tüzel kişiler ile kurum veya kuruluşların kişilik haklarının ihlal edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Ancak yapılan şikayette bir 'kişilik hakkı ihlalinin' bulunmadığını belirten Akdeniz, hakimin OnlyFans''ta 'kamu ahlakına ve Türk aile yapısına uygun olmayan' içeriklerin üretildiğini belirtip erişim engeli kararı getirdiğini anlattı.

"Yasaya aykırı"

"Yasaya aykırı"

Sulh ceza hakimliklerinin 'kamu ahlakını ve Türk aile yapısını korumak' gibi bir görevinin olmadığını vurgulayan Akdeniz, kararın usul ve yasaya aykırı olduğunu belirtti. Akdeniz, bunun apaçık bir sansür örneği olduğunu kaydetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
25
11
11
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Kamu ahlakına ve Türk aile yapısına uygun olmayan içerikler, gündüz kuşağındaki OnlyirFans'ta hâlâ mevcut.

ipimle kuşağım

bütün köy birbirinin üstünden geçmiş, çocuğun babası ahmet mi mehmet mi muhtar mı belli değil bunu herkese açık ulusal kanalda millete izlet, parasını ödemed... Devamını Gör

Ruhsuz

bilsen de bilmesen de bişey farketmiyo adamlar ol diyo oluyo. Ama ilk emir gerçekleştirilmiyo. Oku !

Mert syl

bu türk ailesi hiç mi sevişmiyor, mitoz mu bölünüyor. avrupada ensest ve tecavüzün en çok yaşandığı ülke burası. bu dincilerin "yapın ama gizli yapın" iki yü... Devamını Gör

Beyza

Seks bir ihtiyaç diye bağıran eski sevgilimi hatırladım senin saynede sağ ol😂😂😂