Görüş Bildir
Haberler
On Parmağında On Marifet: Kariyerine Müzikle Başlasa da Yeteneğiyle Kendini Hollywood'da Bulan Oyuncular

On Parmağında On Marifet: Kariyerine Müzikle Başlasa da Yeteneğiyle Kendini Hollywood'da Bulan Oyuncular

claude cahun
21.04.2023 - 11:52

Her insanın özel bir tarafı vardır ancak bazıları, özellikle bazı sanatçılar birden fazla yeteneğe sahipler. Müzikte zirveye ulaşan bir sanatçının oyunculukta da büyük başarı gösterdiğine sıkça rastlarız. Biz de bu listede çok yönlü sanatsal yeteneği olan ünlü isimlerden bir seçki hazırladık. 

Kariyerine müzikle başlayıp oyunculuğuyla da dikkat çeken sanatçıları merak ediyorsanız, sizi detaylara ışınlıyoruz:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cher

Cher

'Popun Tanrıçası' olarak bilinen Cher, müziğiyle olduğu kadar oyunculuğuyla da dikkatleri üstüne toplamayı başardı. Onlarca filmde rol alan Cher, 'Moonstruck' filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Lady Gaga

Lady Gaga

Hit şarkılarıyla dünya çapında tanınan bir şarkıcı olan Lady Gaga, Jake Gyllenhaal ile yaptığı bir röportajda 'Her zaman oyuncu olmak istediğini' söylemişti.  American Horror Story: Hotel dizisinde başrol oynayarak bu hayalini gerçekleştiren Gaga film projelerinde de boy gösteriyor.

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg'ü çoğumuz filmlerinden bilsek de kariyerine müzikle başladığı hatta rap müzik yaptığı bir gerçek. Müzikli yaşamında Marky Mark olarak bilinen Wahlberg, 1990'ların sonlarında doğru atıldığı sinema kariyerine 50'de fazla film sığdırdı.

Harry Styles

Harry Styles

Ortalığı kasıp kavuran One Direction'la büyük bir çıkış yakalayan başarılı Harry Styles, şimdilerde müzik kariyerinin yanında Oscar'a aday gösterilen filmlerde de rol alıyor. Styles, Christopher Nolan'ın 'Dunkirk' filmindeki hayat verdiği Alex rolüyle pek çok eleştirmenden övgü topladı.

Queen Latifah

Queen Latifah

İlk albümünü henüz 19 yaşında çıkaran Queen Latifah, ilerleyen yıllarda 90'ların sitcom'larından 'Living Single'da rol alarak oyunculuğa adım attı. Latifah'ın En İyi Kadın Yardımcı Kadın Oyuncu dalında bir Oscar adaylığı bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Justin Timberlake

Justin Timberlake

NSYNC grubuyla büyük başarılara imza atan Justin Timberlake, müzikteki yeteneğin solo kariyerinde de devam ettirdi. Ancak Timberlake'in oyunculukta da en az müzisyenlik kadar başarılı olduğu biliniyor. 2000 yılında 'Model Behavior' filmiyle oyunculuğa adım atan ünlü sanatçı daha sonra pek çok projede yer aldı.

Mandy Moore

Mandy Moore

1999 yılında çıkardığı ilk single'ı 'Candy' ile üne kavuşan Mandy Moore, ilk ekran deneyimini 2001 yılında 'The Princess Diaries' filmiyle yaşadı. Moore daha sonra film ve dizilerde rol almaya devam etti.

Will Smith

Will Smith

Will Smith'in Grammy ödüllü bir hip-ho, rap müzisyeni olduğunu biliyor muydunuz? Oyunculuğuyla adından övgüyle söz ettiren Smith'in şahane bir müzik yeteneği de var. Oyunculuk kariyerindeyse Oscar dâhil pek çok ödülü bulunuyor.

Bette Midler

Bette Midler

Hem sinema hem de televizyonda uzun bir başrol listesi bulunan yetenek abidesi Bette Midler; müzik, televizyon, tiyatro alanlarında verilen Grammy, Emmy ve Tony gibi büyük ödüllerin de aralarında bulunduğu çok sayıda ödülün sahibi.

Barbra Streisand

Barbra Streisand

Kariyerine gece kulüplerinde performans sergileyerek başlayan Barbra Streisand, kısa süre sonra, 1963 yılında ilk stüdyo albümü 'The Barbra Streisand Album'u çıkardı. 'Yılın Albümü' için Grammy Ödülü kazanan Streisand, müzikteki başarısının ardından oyunculuğa da şans verdi ve En İyi Kadın Oyuncu dalında bir Oscar kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Idris Elba

Idris Elba

Televizyon ve sinema dünyasının başarılı simalarından Idris Elba, 'Big Driis' adıyla Londra gece kulüplerinde DJ'lik yapıyordu. Ünlü oyuncu, çok sık olmasa da müzik yaşamını besleyecek çalışmalara devam ediyor.

Awkwafina

Awkwafina

'Ocean's Eight', 'Crazy Rich Asians', 'The Farewell' gibi filmlerle tanınan Awkwafina, oyunculuk kariyerinden önce 2012 yılında 'My Vag' şarkısıyla YouTube'da viral olarak ün kazanmıştı. Awkwafina, daha sonra bir albüm de yayınladı.

Jennifer Hudson

Jennifer Hudson

American Idol adlı müzik yarışmasındaki serüveninin ardından Jennifer Hudson, kariyerine oyuncu olarak devam etti. Aretha Franklin biyografisinin de aralarında olduğu çeşitli yapımlarda rol alan Hudson'ın En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında bir Oscar ödülü bulunuyor.

Beyoncé

Beyoncé

Bir dönem, Destiny's Child gibi dünyaca tanınmış bir grubun da üyesi olan  Grammy ödüllü şarkıcı Beyoncé; 'The Fighting Temptations', 'The Pink Panther', 'Obsessed' gibi filmlerde rol aldı. Ünlü şarkıcı 2019'da Jon Favreau'nun 'The Lion King' filmine seslendirme sanatçısı olarak katkı sundu.

Ice Cube

Ice Cube

Los Angeles merkezli N.W.A. adlı rap grubunun eski bir üyesi olan Ice Cube, rap ve hip-hop tarihinin en etkili figürlerinden biri. Müziğin yanı sıra oyunculuğa da yeteneği olan Ice Cube John Singleton'ın 'Boyz n the Hood' filmiyle ilk beyazperde deneyimini yaşadı ve sonrasında pek çok yapımda rol aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Steve Van Zandt

Steve Van Zandt

Steve Van Zandt'ın 'The Sopranos'ta Silvio Dante'yi oynamadan önce resmi bir oyunculuk deneyimi bulunmuyor. Gitar ve mandolin çalan, şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Van Zandt, 1975'ten bu yana aralıklarla Bruce Springsteen'in E Street Band adlı grubunda yer alyor.

Frank Sinatra

Frank Sinatra

Müzik tarihinin en etkili seslerinden olan Frank Sinatra'nın 1950 ve 60'lı yıllarda rol aldığı pek çok drama ve müzikal yer alıyor. Sinatra'nın En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında kazandığı bir Oscar ödülü de var.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın