Görüş Bildir
Haberler
Okul Servislerine Güvenlik İçin Getirilen Önlemler Bir Kez Daha Ertelendi

Okul Servislerine Güvenlik İçin Getirilen Önlemler Bir Kez Daha Ertelendi

Okul servislerinde güvenlik için getirilen zorunlu tedbirler bir kez daha ertelendi. Servisçilere gerekli önlemleri alması için 2 yıl ek süre tanındı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den İsmail Arı'nın aktardığı bilgiye göre, okul servislerinde ihmal ve güvenlik önlemlerinin yetersizliği nedeniyle birbiri ardına yaşanan kazaların ardından servis araçlarına zorunlu kılınan tedbirler ertelendi. Resmi Gazete’de yayımlanan “Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile alınan erteleme kararında öğrenci taşımaya uygun olmayan servislere güvenlik konusundaki eksikliklerini tamamlamaları için iki yıl ek süre verildi.

Geçici maddeyle üçüncü kez değişiklik yapıldı

Geçici maddeyle üçüncü kez değişiklik yapıldı

Yönetmelik daha önce de iki defa değiştirildi. Dün yayımlanan yönetmelikte “2019 ve 2020 yılları itibarıyla on iki yaşını bitirecek ve okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, muayeneden geçmiş olması şartı 1 Temmuz 2021 tarihine kadar aranmaz” denilerek geçici maddeyle üçüncü defa değişiklik yapıldı.

6 bakanlığın katılımıyla güvenlik tedbirleri belirlenmişti

6 bakanlığın katılımıyla güvenlik tedbirleri belirlenmişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir’in Çiğli ilçesinde, kreş servisinde havasızlıktan yaşamını yitiren üç yaşındaki Alperen’in ölümü ile kamuoyunda tartışmaya açılan servis taşımacılığına ilişkin planlanan önlemler havada kaldı. İçişleri Bakanlığı’nın Eylül 2017’de, “Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı”nda Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de aralarında olduğu altı bakanlık ve üç meslek örgütünün katılımıyla okul servislerine yönelik belirlenen güvenlik tedbirleri askıya alındı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
52
17
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kürş Efendi

Bence artık insanımız devletten bir şeyler beklemeyi bırakmalı. Eğer servis firması belirtilen önlemlere sahip değilse aileler bir araya gelip o özelliklere ... Devamını Gör

ulgoatsah

Okul servisleri tam bir trafik canavarı. Hem içinde taşıdıkları hem de dışarıda ki normal vatandaşlar için.

Lestat

İlla ki olumsuz bir durumun oluşması lazım ki önlem alınsın, düzenleme yapılsın değil mi?