Görüş Bildir
Haberler
Okmeydanı'nda Berkin Elvan Anmasına Polis Müdahalesi

Okmeydanı'nda Berkin Elvan Anmasına Polis Müdahalesi

FreiGeist
11.03.2015 - 16:34 Son Güncelleme: 11.03.2015 - 20:01

DHA muhabiri Uğur Can'ın objektifine yukarıdaki görüntü yansıdı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz yıl 11 Mart’ta hayatını kaybeden Berkin Elvan için Okmeydanı’nda vurulduğu noktada anma töreni düzenlendi. Anma töreninin ardından Berkin Elvan’ın defnedildiği Feriköy Mezarlığı’na yürüyüşe geçen kalabalığa polis izin vermeyerek, müdahale etti. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahalesi ile grup ara sokaklara dağıldı. Bazı göstericiler polise havai fişek ve molotoflarla karşılık verdi.

Evrensel

Aralarında Grup Yorum üyeleri, Efkan Şeşen, Hilmi Yarayıcı gibi sanatçılar ile tiyatrocuların bulunduğu Sanat Meclisi üyeleri'nin gelmesiyle anma programı saat 12.00 sıralarında başladı. 

Çeşitli gruplar ve topluluklar'ın öncülüğünde çok sayıda kişi ölüm yıldönümünde olayın meydana geldiği Okmeydanı Mithatpaşa Sokak'ta Berkin Elvan için bir araya geldi. Sokak, Berkin Elvan'ın resimleriyle donatıldı.

Vurulduğu yere konan bir masa üzerine bırakılan ekmek, karanfiller dikkat çekti. 

İlk olarak Berkin Elvan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından mahalle arkadaşları, Berkin için yazdıkları şiiri okudular.

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Grup Yorum üyeleri Berkin Elvan için besteledikleri 'Uyan Berkinim uyan' adlı türküyü ve 'Uğurlama' türküsünü kalabalık grup ile birlikte seslendirdiler.

"KATİLLER BULUNANA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

"KATİLLER BULUNANA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

@burakerrgun 

Anma törenine, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da katıldı. Onur, burada yaptığı konuşmada Berkin Elvan'ın sesinin yankısının sonsuza kadar süreceğini söyledi. Sanat Meclisi'nin Berkin Elvan için hazırladığı kısa filme değinen Onur, 'Bu videoda ne istediler? Sadece Berkin'in katillerinin bulunmasını istediler. Berkin'i vuranların katillerinin bulunmasını istiyoruz. Sanat Meclisi burada ancak illetin meclisi yok. Milletin Meclisini temsilen ben varım ancak çok utanıyorum. Keşke milletin meclisi burada katili bulmuş olarak bulunsaydı. O meclisin mensubu olmak tabi ki çok büyük onur ancak böyle günlerde çok büyük de utanç oluyor. O katiller bulunana kadar takipçisi olacağız' dedi.

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA

Anmanın ardından Berkin Elvan'ın mezarının bulunduğu Feriköy Mezarlığı'na yürümek isteyen kalabalığa polis izin vermedi.

Okmeydanı çıkışında yolu TOMA'larla kesen polis, gruba müdahalede bulundu. Tazyikli su ve biber gazıyla yapılan müdahale sonrası grup ara sokaklara kaçtı.

140 Journos ise ara sokaklarda polis müdahalesine karşı barikat kurulduğunu duyurdu.

Kaynaklar: DHA, Birgün ve140 Journos

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0