Görüş Bildir
Haberler
Bursa'da Öğretmenlere Polis Müdahalesi

Bursa'da Öğretmenlere Polis Müdahalesi

Ulaş
10.09.2014 - 22:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa'da polis, görevden almalar konusunda milli eğitim müdürü ile görüşmek isteyen öğretmenleri, randevuları olduğu halde müdürlük binasına almadı. Öğretmenlere kalkanlarla müdahale edildi.

Bursa'da 482 okul müdürünün 286'sının yerinin değiştirilmesini protesto etmek için Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Aktif Eğitim-Sen üyesi okul müdürleri ve öğretmenler, merkez Osmangazi İlçesi Fomara Meydanı'nda toplandı.

Yaklaşık 500 kişilik grup, slogan atarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına kadar yürüdü.

Sendika temsilcileri, burada yaptıkları konuşmanın ardından binaya girerek, daha önce randevu aldıkları İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile puan ve norm durumları hakkında görüşmek istediler.Ancak eğitimcilere polis tarafından Sarıkaya'nın yerinde olmadığı söylendi.

Bunun üzerine eylemciler binaya toplu halde girmek isteyince polis tarafından engellendiler.

Kalabalık grubun içeri girme çabası, çevik kuvvet ekiplerinin kalkanlarla müdahale etmesiyle son buldu. Kısa süreli gerginliğin yaşandığı olayda arbede çıktı. Sendika üyesi öğretmenler bu gerginlik sırasında 'Devlet memuru değil, hükümet cariyesi istiyorlar', 'Öğretmen içeri, polis dışarı', 'Öğretmene kalkan eller kırılsın' şeklinde slogan attılar.

Daha sonra ikinci kez binaya girmek isteyen eğitimciler, bu kez de takviye olarak gelen çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle karşılaşınca, binaya girmekten vazgeçtiler.

Öğretmenler çevreye attıkları çöpleri toplayıp, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önünden ayrıldı.

7 bin müdür görevden alındı

Türkiye çapında 7 binden fazla okul müdürü görevden alındı.

Türkiye'nin birçok noktasında benzer eylemler yapan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, bu yöntemle kendi ideolojisinden olmayan isimleri uzaklaştırmak istediğini iddia ediyor. Birçok sendika da kriterleri yeterli olmayan, liyakatsiz kişilerin il milli eğitim müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü, şube müdürlüğü gibi görevlere getirildiğini savunuyor.

MEB'nın uygulamalarını protesto eden eğitim sendikaları, uzaklaştırıldıkları görevlere, uygulamaya karşı çıkmayan ve hükümete yakın olduğunu iddia ettikleri Eğitim Bir Sen üyelerinin getirildiğini ileri sürüyor. Eğitim Bir Sen bu iddiayı redddediyor.

Kaynak: DHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ogr...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0