Görüş Bildir
Haberler
OECD'nin Tespiti: 'Türkiye’de Beş Öğretmenden Biri Dijital Beceride Yetersiz'

OECD'nin Tespiti: 'Türkiye’de Beş Öğretmenden Biri Dijital Beceride Yetersiz'

Emre Ordu
14.05.2019 - 18:01 Son Güncelleme: 16.05.2019 - 16:51

OECD’nin yeni yayımladığı ‘Dijital Beceriler 2019’ raporuna göre, Türkiye’de öğretmenlerin yüzde 20’si, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma konusunda yetersiz. OECD, öğretmenlerin becerilerinin geliştirilmesi için eğitim programlarının ele alınmasını öneriyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Önder Öndeş'in aktardığına göre, rapordan öne çıkan başlıklar şöyle:

"Teknoloji kullanmak zor geliyor"

"Teknoloji kullanmak zor geliyor"

Türkiye’de eğitimciler sıklıkla bilişim ve iletişim teknolojileri için gereken becerileri edinmek ve kullanmakta zorlanıyor. Öğretmenlerin yüzde 20’si teknoloji açısından gelişmiş çalışma ortamlarında problemleri çözmede zorluklar yaşıyor, düşük bir performans gösteriyor. Şili, Polonya, Rusya, Litvanya ve İsrail’de de bu oran Türkiye ile aynı düzeyde. Öğretmenlerin dijital becerilerinin en gelişmiş olduğu ülkeler ise her iki eğitimciden birinin yüksek performansa sahip olduğu Avustralya, Hollanda, Finlandiya ve Birleşik Krallık.

Hükümetlere acil önlem çağrısı

Hükümetlere acil önlem çağrısı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hükümetlerin acil şekilde ülkelerinde yetişkinlerin dijital becerilerini geliştirmek için güncel eğitim politikalarını gözden geçirmesi gerekiyor. Dijital dünya gelişirken, birçok ülke bu konuda geride kalmayı sürdürüyor. Japonya ve Güney Kore gibi yetişkinlerin dijital becerilerde yüksek performanslı olduğu ülkelerde bile bazı gruplar istenilen seviyeleri yakalayamıyor. Türkiye, Şili, İtalya, Litvanya ve Slovakya’da dijital becerilerin edinilmesi ve geliştirilmesinde sık sık sorunlar ortaya çıkıyor. Bu nedenle OECD ülkelerinin kimseyi geride bırakmayacak şekilde hayat boyu öğrenme imkânlarını geliştirmesi gerekiyor.

"Eğitimcilere destek sağlansın"

"Eğitimcilere destek sağlansın"

Raporda, dijital becerileri edinmeleri ve eksikliklerinin giderilmesi için okullarda öğretmenlere destek sağlanması öneriliyor. Eğitimcilerin bu desteği alamazsa teknolojiyi kullanarak öğrencilerinin gelişimlerine yeterince katkıda bulunamayacağı vurgulanıyor. Ülkelerin öğretmen eğitim programlarını bu yaklaşımla ele alması tavsiye ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
12
9
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

bu gozler cumle kurup konusamayan fizik hocalarini, kuvvetli asit kuvvetli baz en basit titrasyon denklemlerini cozemeyen kimya hocalarini, turev alamayan ma... Devamını Gör

ufukdiyoki

İyi de okulda yeterli teknolojik araç yok ki. Beyaz tahtada ders işliyoruz. İki tane projeksiyon var, sınıf sınıf taşımak yoruyor. 1mbit hızla internete bağl... Devamını Gör

Lvnt YKSL

düşük profilli başbakanımız "Bu bilişim fazla kafa yorursan sıyırırsın" demişti vakti zamanında. Eee? İmam osurursa cemaat ne yapardı arkadaşlar?