Görüş Bildir
Haberler
Oculus Rift 2016 Başında Satışa Çıkıyor

Oculus Rift 2016 Başında Satışa Çıkıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önümüzdeki hafta içi başlayacak olan E3 Oyun Fuarı’ndan önce, sanal gerçeklik dünyasının en büyük yankıyı uyandıran ismi olan Oculus, cihazın tüketici versiyonunu sonunda gösterdi ve 2016’nın ilk çeyreğinde satışa sunulacağını açıkladı.

Daha önce gördüğümüz geliştirici modellerinden sonra, yenilenmiş Oculus Rift çok daha şık ve hafif bir tasarıma kavuşmuş. Oculus, yeni bir takip sistemiyle gecikme süresini azaltma yönünde çalıştığını ve optiklerin netliğini de arttırarak kullanıcıya lenslerdeki mesafeyi ayarlama olanağı sunduğunu belirtiyor. Gölgelenme ve bulanıklaşmayı engellemek için de her göz için bir OLED panel, Oculus Rift’teki yerini almış durumda.  Sanal gerçeklik setindeki kulaklıklar ise, 360 derece sese özel olarak tasarlanmış bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ancak kulaklığı dışarıda kullanmak isteyenler için de Oculus, ses aygıtını çıkarılabilir yapmış.

Oculus Rift’in tüketici versiyonu, gözlüklü kullanıcıları da unutmamış ve onların kullanım sırasında daha rahat bir deneyim yaşayabilmeleri için yeniden tasarlanmış. Daha önceki sürümlerde, basıncı kullanıcının yüzüne veren bir tasarım varken, yeni Rift’teki hafif öğeler, o baskıyı ortadan kaldırıyor.

Oculus VR’dan beklemediğimiz bir hamle ise, Oculus Rift’in kutusundan kablosuz bir Xbox One kontrolörü çıkacağını öğrenmek oldu. Microsoft ile anlaşmaya giden şirket, böylece kendini kanıtlamış ve kullanımı rahat bir kontrolörü dâhil ederek, bütün odağını sanal gerçeklik cihazında tutmak istemiş diye düşünsek de, sunumun sonlarına doğru daha da beklemediğimiz bir açıklama geldi. Oculus, tamamen kendi tasarımı olan Oculus Touch kontrolörü duyurdu.

İlk başta satışa çıkacak olan tüketici sürümlerinde bulunmayacak olan bu kontrolör, nihayetinde sistemin ana cihazı olacak. İki elde kullanım için de birer cihaz bulunurken, bildiğimiz analog tuşlar, dörtlü set gibi öğelerin dışında Oculus Touch’ta el sallama, hatta parmak gösterme gibi hareketleri de algılayan sensörler yer alıyor. İki ayrı kontrolör sayesinde bir elinize kalkan alıp, diğer elinizde kılıçla savaşabiliyorsunuz ancak hâli hazırda bunu Wii ile yapmak da mümkün. Oculus Touch’ı diğerlerinden ayıracak olan şey, parmak hareketlerini bile algılayacağı söylenen sensörler olacak.

PCWorld

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0