Görüş Bildir
Haberler
Maduro'dan Obama'ya 'Frankeştayn' Benzetmesi

Maduro'dan Obama'ya 'Frankeştayn' Benzetmesi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Venezuela lideri Maduro, ülkesine yönelik yeni yaptırım kararı alan ABD yönetimine çok sert tepki gösterdi. Obama'yı Frankeştayn'a benzeten Maduro, dünya için gerçek tehdidin ABD olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Venezuela'nın ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğunu savunarak, bu ülkeye yaptırım uygulayacaklarını açıklamasına Karakas'dan ilk tepki geldi.

'GERÇEK TEHDİT SİZSİNİZ'

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Obama'ya verdiği yanıtta, 'Gerçek tehdit, Usame Bin Ladin'i, El Kaide'yi yaratan sizsiniz' ifadeleriyle, bu örgütün Sovyetler Birliği'ne karşı 1970'lerde CIA tarafından desteklendiğini hatırlattı.

ABD'nin yaptırımlarının şimdiye kadar Venezuela'ya yönelik en büyük saldırı olduğunu savunan Maduro, 'ABD'nin bu tehdidi orantısız, kaba ve haksız olmasının yanısıra yasadışıdır' şeklinde konuştu.

Venezuela'daki muhalefeti 'beceriksiz' ve 'emperyalist işbirlikçisi' olarak tanımlayan Maduro, ABD'nin beklediğini elde edemeyince hükümetini devirmek için bizzat girişimlerde bulunduğunu, ülkesine karşı müdahale zemini yaratmaya çalıştığını söyledi.

'NIXON GİBİ HATIRLANACAK'

ABD'nin çifte standartları olduğunu söyleyen Maduro, Venezuela'da insan hakları ihlalleri olduğunu söylediklerini ancak her gün siyah ABD'lilerin ülkede polis tarafından öldürüldüğünü söyledi. Maduro ayrıca Obama'nın Şili'de Salvador Allende'yi deviren Richard Nixon gibi hatırlanacağını belirterek, ABD liderini Frankeştayn'a benzetti.

Nicolas Maduro, Venezuela'nın egemenliğini hedefleyen saldırılara ve tehditlere karşı ülkesini daha iyi savunabilmek için Kongre'den kendisine daha fazla yetki vermesini istedi fakat bu yetkilerin detayları hakkında bilgi vermedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest dün yaptığı açıklamada, Obama'nın, Kongre'nin geçen yıl geçirdiği, Venezuela'da muhaliflere karşı insan hakları ihlalleri ve şiddet eylemlerine girişmekle suçlananlara yaptırım uygulanmasını öngören yasanın yerine getirilmesine yönelik yeni bir Başkanlık Kararnamesi yayımladığını bildirdi. Yaptırım getirilen Venezuelalı yetkililer arasında, ulusal ordu, istihbarat ve yargıdan üst düzey isimler bulunuyor. Yeni yaptırımlar, listedeki 7 ismin ABD'deki mal varlıkları ve çıkarlarının bloke edilmesi ya da dondurulması, ABD'ye seyahat etmelerinin yasaklanması ve Amerikan vatandaşlarının onlarla iş yapmalarına da yasak getirilmesini içeriyor.

  • Sputnik News
Kaynak: http://tr.sputniknews.com/guney_ameri...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0