Görüş Bildir
Haberler
'Suriye'de Güvenli Bölge, Amaca Zarar Verebilir'

'Suriye'de Güvenli Bölge, Amaca Zarar Verebilir'

Ulaş
16.11.2015 - 17:34

ABD Başkanı Obama, Suriye'de diplomatik çözüm noktasında Esed'in durumuna ilişkin, 'Bizim görüşümüz hala onun Suriye'nin geleceğinde yeri olmadığı yönünde' dedi. Suriye'de olası bir güvenli bölge oluşturulmasıyla ilgili olarak da, IŞİD ile mücadelede 'güvenli veya uçuşa yasak bölge'nin 'amaca zarar verici' olduğunu belirterek, böylesi bir alan oluşturmanın saha operasyonu gerektireceğini söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Başkanı Barack Obama, G20s Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında, G20'de teröre karşı birlik içinde durdukları yönünde sarsılmaz bir mesaj verdiklerini söyledi.

Suriye'de diplomatik çözüm noktasında, hala taraflar arasında Suriye Devlet Başkanı Esed'in durumu konusunda farklılıklar bulunduğunu belirten Obama, 'Bizim görüşümüz hala onun Suriye'nin geleceğinde yeri olmadığı yönünde' dedi.

'Suriye'de güvenli bölge 'amaca zarar verir'

'Suriye’de IŞİD’e koalisyon güçleri olarak 8 bin hava saldırısı yapıldı'

'Suriye’de IŞİD’e koalisyon güçleri olarak 8 bin hava saldırısı yapıldı'

IŞİD’i yok ediyoruz. IŞİD’in geri çekileceğini gördük. IŞİD bugün Suriye ve Irak’ta daha az toprağa sahiptir. Bu kazanımların devam etmesi gerekirse daha fazla devletin katılımı gerekir. IŞİD’i Irak ve Suriye’de yenmek yeterli değildir. Türkiye, Lübnan, Ürdün devletleri şu anda inanılmaz büyük bir yük kaldırıyor. Bu ülkeleri mülteciler karşısında tek başına bırakamayız. Bütün ülkelerin güvenliğine önem veriyoruz. Suriyeliler de dahil olmak üzere daha fazla mülteci almaya devam ettikçe terör sorunlarının yanında mağdurlarda artıyor. Mültecilere kapılarımızı açmak zorundayız.  Ama güvenliği de sağlamak zorundayız.”

Mülteci konusu: 'Müslümanları almayalım, Hristiyanları alalım' cümleleri utanç verici

Mülteci konusu: 'Müslümanları almayalım, Hristiyanları alalım' cümleleri utanç verici

Türkiye, Lübnan ve Ürdün mülteciler konusunda inanılmaz bir yük altında. Mültecilere kapılarımızı kapatmak değerlerimize aykırı olur. Mülteciler konusunda hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız; buna ABD de dahil. 'Müslümanları almayalım, Hristiyanları alalım' diyenleri duyduğumda, bir savaştan kaçanları buna tabi tutmak gerçekten utanç verici.

Paris Katliamı: 'Saldırıyla ilgili spesifik bilgiye sahip değiliz'

Paris Katliamı: 'Saldırıyla ilgili spesifik bilgiye sahip değiliz'

Fransa’yla istihbarat ve operasyonel askeri bilgi paylaşımını daha etkin hale getiriyoruz. Bize gelen tehdit raporları var. Bir yılı aşkın süredir, olası IŞİD saldırıları hakkında endişeler var. Paris saldırısıyla ilgili spesifik bir bilgiye sahip olduğumuz söylenemez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
2
1
0
0
0