Görüş Bildir
Haberler
Obama En Fazla 'Bayrak İndiren' Başkan Olarak Tarihe Geçti

Obama En Fazla 'Bayrak İndiren' Başkan Olarak Tarihe Geçti

ABD Başkanı Barack Obama'nın, ABD bayraklarını yarıya indirme kararını, şimdiye kadar ülkede başkanlık görevi yapmış tüm isimlerden daha çok aldığı ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk'ün USA Today'den aktardığı habere göre, ABD, Florida eyaletinin Orlando şehrinde yaşanan katliamla sarsıldı. Başkan Obama, bir gece kulübünde 49 kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından ülkede bayrakların yarıya inmesi kararını aldı.

Obama böylece başkanlığı dönemi boyunca pek çok kez aldığı bayrakların yarıya indirilmesi kararına bir yenisini eklemiş oldu.

Ülkede 1954 yılında dönemin başkanı Eisenhower tarafından ilgili yasanın çıkarılmasından sonra bunu en çok uygulayan başkan Obama oldu.

'Başkanlığının yüzde 6'sı ulusal yas dönemi olarak geçti'

'Başkanlığının yüzde 6'sı ulusal yas dönemi olarak geçti'

Bugüne kadar tam 65 kez bayrakları yarıya indirme kararı alan Obama, Bill Clinton (50) ve George W. Bush'u (58) geride bıraktı. 

USA Today'in analizine göre, Başkan Obama'nın görev süresinin yüzde 6'lık bir bölümü ulusal yas dönemi olarak geçti.

CNN Türk, USA Today

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
115
27
16
10
10
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gökberk

En azından şehit varken düğün yapmıyor.

Anakin

Adam sizin gibi içkili,çalgıli,çengili duğün yapmiyor.Kuran okuttular şehitlerin ruhu için.Takilan takiyida vakfa bagisladilar.Ama Rte düşmanligi gozunuzu ko... Devamını Gör

Melih Işık

bizimkiler bu konuda iyi Allah'tan. Artık şehit haberlerinde fln indirmiyoruz ayda yılda bi suudi kralı ölcek te bayrakları yarıya indircez!!!

Therewasauser

Lan bu Obama'da az hınzır değil ama bana sempatik geliyor