Görüş Bildir
Haberler
Obama'dan 'Seçimler İncelensin' Talimatı

Obama'dan 'Seçimler İncelensin' Talimatı

Görevi devretmeye hazırlanan ABD Başkanı Obama, istihbarat yetkililerine seçim sürecinde gündeme gelen siber saldırıları yeniden incelemeleri için talimat verdi. Obama'nın isteği üzerine 2016 seçim sürecinde elektronik yazışmalar dahil tüm siber saldırılar tekrar incelenecek. Rusya'nın, Donald Trump'ın başkanlık yarışındaki yükselişine 'destek olmak' için seçimlere müdahale ettiğinden şüpheleniliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beyaz Saray sözcüsü Eric Shultz, Başkan Obama’nın bu hafta başında bu emri verdiğini ve kendisi Beyaz Saray’dan ayrılmadan konuyla ilgili soruşturma ve raporun tamamlanmasını istediğini belirtti.

Amerikalı istihbarat yetkilileri, Başkanlık seçimlerine müdahalede bulunmak amacıyla Rusya’yı, Demokrat Partili yetkililerin e-mail hesaplarını hack’lemekle suçluyor.

Schultz, Başkan’ın Trump’ın zaferini sorgulamadığını, bunu Amerika’nın siber saldırılara karşı savunmasını güçlendirmek amacıyla yaptığını kaydetti.

WikiLeaks'in yayınladığı belgelerin arkasında Rusya mı var?

WikiLeaks'in yayınladığı belgelerin arkasında Rusya mı var?

Seçimler öncesinde Demokrat Parti yetkililerinin elektronik yazışmaları Wikileaks’e sızmış, birçok özel yazışma internette yayınlanmıştı.

ABD'li demokratların belgelerini Rus hackerların WikiLeaks'e ulaştırdığı düşünülüyor.

ABD'li yetkililer Ekim ayında Rusya'yı resmen seçimlere müdahale amacıyla siyasi kuruluşlara siber saldırı düzenlemekle suçlamıştı. Rus yetkililer bu iddiaları 'saçmalık' olarak nitelemişti.

Birçok Demokrat siber saldırıların Donald Trump’a yaradığına inanıyor.

"İstihbarat örgütleri Rusya'nın Trump'a yardım ettiğinden emin"

"İstihbarat örgütleri Rusya'nın Trump'a yardım ettiğinden emin"
İçeriğin Devamı Aşağıda

New York Times gazetesi, CIA'in de aralarında olduğu istihbarat örgütlerinin Rusya'nın siber saldırılar üzerinden Trump'ın başkan seçilmesine yardım ettiği konusunda 'oldukça emin' olduklarını aktardı.

"Rus hükümetiyle bağlantılı şüpheliler var"

"Rus hükümetiyle bağlantılı şüpheliler var"

Washington Post gazetesinin yer verdiği CIA incelemeleri de, benzer bulgulara işaret etti.

Washington Post'un ismini vermek istemeyen ABD'li üst düzey kaynaklara dayandırdığı haberde, istihbarat örgütlerinin 'Rusya hükümetiyle bağlantılı' ve bu siber saldırılarla ilişkisi olduğu düşünülen bazı şüpheliler belirlediği ifade edildi.

Moskova ve Donald Trump suçlamaları reddediyor

Moskova ve Donald Trump suçlamaları reddediyor

Rusya, siber saldırı suçlamalarını reddederken Donald Trump'ın ekibi ise, CIA'in incelemesiyle ilgili açıklama yaparak, 'Bunlar, Saddam Hüseyin'in kitle imha silahları olduğunu iddia edenlerle aynı insanlar' diye konuştu.

VOA ve BBC Türkçe

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
25
19
17
11
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
goofy

çıkıp da biri demiyor ki lincolnu vurdunuz , kennedy suikasta kurban gitti seni yedirmeyeceğiz trump başgan edeceğiz " diye

Salim Akfırt

kıskanıyolar oğlum trumpu azkaldı çatlayacaklar

Smyl

Adamı bir türlü hazm edemediler.Trump ekibinin yaptı tespit çok yerinde.