Görüş Bildir
Haberler
Obama, Clinton'a Desteğini Açıkladı

Obama, Clinton'a Desteğini Açıkladı

Deniz Gök
09.06.2016 - 21:28 Son Güncelleme: 09.06.2016 - 23:43

ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık yarışının Demokrat adaylarından Bernie Sanders’la gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a desteğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Obama, desteğini Hillary Clinton’ın YouTube kanalında yayınlanan video aracılığıyla duyurdu.

Clinton’ın Demokrat Parti’nin başkan adayı olabilmek için gerekli delege sayısını elde etmesi nedeniyle kutlayan Obama, ABD başkanlığının zor bir iş olduğunu belirterek, “Hillary’nin bu işi çok iyi yapacağını biliyorum. Bu görev için daha nitelikli birinin olduğunu sanmıyorum.” ifadesini kullandı.

Obama, Clinton’ın kendi başkanlığı döneminde dışişleri bakanlığı görevini kabul etmesinden övgüyle bahsederek, “Onun yanındayım, heyecanlıyım ve Hillary için kampanya yürütmeye sabırsızlanıyorum.” dedi.

Obama, bugün erken saatlerde Demokratların diğer aday adayı Bernie Sanders ile Beyaz Saray’da bir görüşme gerçekleştirmişti.

Reuters’a konuşan Hillary Clinton, Obama’nın desteğinin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, “Başkan Obama ve benim yıllar süren acımasız rekabetin ardından gerçek dostlara dönüşmemiz bir zevk ve onur” dedi.

Demokrat Parti’de, 50 eyaletin şu ana kadar 49’unda yapılan ön seçimlerde Clinton 27 eyalette ipi göğüslerken, Sanders 22 eyalette sandıktan galip çıkmayı başarmıştı. Clinton, partinin adaylığını kazanmak için gereken delege salt çoğunluğunu önceki gün yapılan ön seçimlerle aşmıştı.

Reuters & AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
16
15
11
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Will Graham

Üç aday var sanırım ben Trump'un başa gelebilecek en kötü Başkan olabileceğinin kanaatindeyim o kafa ile U.s.a yı ikinci dünya savaşındaki Alman zihniyetine ... Devamını Gör

Anateist Tsietana

Amerika yakın tarihinin "görece" en başarısız başkanından (içten içe Müslüman olduğundan şüphelenilen) gelen böylesine bir destek için, Trump minnettardır em... Devamını Gör

Anateist Tsietana

Küçükken Müslümanmış derken? 6 yaşında Endonezya'ya gidiyor, 10 yaşında Hawaii'ye geri dönüyor. Hangi ara Hristiyanlığı seçtiğini anlamadım. Adam zaten bir H... Devamını Gör

John Dee

"Hillary kazanacak çünkü feminen bir dünya tasarlanıyor. İsa'nın yerine Meryem modeli?" teorisi bir adım önde :)) Hillary Clinton’ın tutucu Yahudi lobisi AIP... Devamını Gör