Görüş Bildir
Haberler
Nusaybin ve Silvan'da Sokağa Çıkma Yasağı Devam Ediyor

Nusaybin ve Silvan'da Sokağa Çıkma Yasağı Devam Ediyor

Ulaş
04.10.2015 - 17:16

Diyarbakır’ın, Silvan ilçesinde 3, Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise 4 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Silvan'da 2'si gazeteci 4 kişi gözaltına alındı, Nusaybin'de ise yaşanan olaylarda 2 kişi hayatını kaybetti 4 kişi ise yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Silvan’da cuma günü sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ardından güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar sürüyor. Feridun, Tekel, Konak ile Mescit mahallerindeki sokak girişlerinde bulunan hendeklerin büyük bölümü kaldırıldı.

PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H), kazılan hendeklerin kapatılmasına ve barikatların yıkılmasına yönelik operasyonlarını sürdüren özel timler bazı evlere de baskınlar düzenleyerek arama yaptı.

Operasyonlar devam ederken Silvan Belediyesi önünde belediye çalışanı Kerem Yılmaz ile Faysal Aksu, Serhan Yüce ve Murat Demir’i gözaltına aldı. Emniyette sorgulanan bu kişilerden Serhat Yüce’nin Dicle Haber Ajansı’nda, Murat Demir’in de Özgür Gün TV’de çalıştığı belirtildi.

Bu arada dünden itibaren Silvan’a girmeye çalışan kalabalığa izin vermeyen polis, bugün de ilçeye girmekte ısrar edince polis gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahale sonrası ilçeye girmekten vazgeçen grup Diyarbakır’a döndü.

Diyarbakır Emniyeti: 1 PKK üyesini yakaladık

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “merkez Bağlar İlçesi’nde kaçmaya çalışan bir PKK’lının yakalandığı” ifade edilerek şöyle denildi:

“Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube görevlilerince, bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin önlenmesi ve örgüt mensuplarının yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; 29.09.2015 günü İlimiz Bağlar ilçesinde çalışma yapan ekiplerimizi fark ederek kaçmaya başlayan bir erkek şahıs kovalama neticesi kontrollü bir şekilde yakalanmıştır. Yakalanan şahsın yapılan üst aramasında 3 adet 7.65 mm tabanca ve tabancaya ait 3 adet şarjör, 22 adet 7.65 mm fişek, 2 adet susturucu ele geçirilmiştir. Yakalanan şahıs bölücü terör örgütü üyesi olmak ve ilimize örgütün dağ kadrosundan eylem yapmak için geldiği şüphesiyle gözaltına alınmış, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce hakkında hazırlanan tahkikat evrakı ile 03.10.2015 günü adli mercilere sevk edilen şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.”

Nusaybin'de 2 kişi öldü 4 kişi yaralandı

Nusaybin'de 2 kişi öldü 4 kişi yaralandı

Valilik kararıyla Perşembe günü saat 19.00'da başlatılan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Zaman zaman silah seslerinin duyulduğu ilçe merkezinde güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristlere yönelik başlattığı operasyonlar çerçevesinde, bugüne kadar 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de hafif yaralandığı belirtildi. 

Operasyonlar devam ederken, yeni asker ve polis sevkiyatının yapıldığı ilçe merkezinde 3G bağlantısı tamamen kesilirken, gazeteciler dahil hiç bir sivilin sokağa çıkmasına izin verilmiyor.

GIDA SIKINTISI BAŞLADI

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle uluslararası İpek Yolu da araç geçişlerine kapatılırken, Nusaybin'deki Fırat, Abdulkadir Paşa, Dicle, Yenişehir, Kışla, Barış ve Yenituran mahallelerinde oturanların gıda sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığı ileri sürüldü.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam