Görüş Bildir
Haberler
Nureddin Nebati, Erdoğan'ın Düşük Faiz Politikasını Nasıl Savunuyor?

Nureddin Nebati, Erdoğan'ın Düşük Faiz Politikasını Nasıl Savunuyor?

Ulaş
02.12.2021 - 14:24

Bir süredir görevden ayrılacağı konuşulan Lütfi Elvan'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

Nebati, atamadan bir hafta önce, düşük faiz merkezli yeni ekonomi modelinin savunan bir paylaşım yapmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nebati yeni ekonomi modelini, '…düşük faiz yüksek üretim hacmine dayanan temel politika ekseninde yüksek istihdam, yüksek ihracat, düşük cari açık ve düşük dış borç hedeflenmektedir.' olarak tanımlıyor.

Yeni Bakan, ihracattan elde edilen gelirin, ithalatın en büyük kalemleri olan 'enerji, hammadde ve ara mal' yatırımlarına yöneltileceğini de söyledi.

Ekonomistler, kurun, ihracat odaklı politika nedeniyle artışının, ithal mal fiyatlarına ve dolayısıyla da ihracata yansıyacağı yorumu yapılıyordu.

'Düşük faiz politikamız sonucu TL'ye yapılan manipülatif ataklar ekonomimize ciddi zararlar veremez.' diyen Nureddin Nebati, '2013'ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamada kararlıyız.' açıklamasıyla 'yeni ekonomi modeli' olarak adlandırılan politikada kararlı olduklarını da söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Akdağ

Uzun vadeli olmaz gibi yeni gelende

A Barış Aydın

Başlığa hitafen: Koyun gibi!

Shadow

Bir Allahın kulu çıkıp da sayın partili cumhurbaşkanı, bu şekilde ekonomi düzelmez. Amına koyduğumu faizini düşürünce herşey güllük gülistanlık olmaz demiyor!