Görüş Bildir
Haberler
Normal Hali Muhteşem Bir Yiyecek Değilmişcesine Yapılabilecek 17 Değişik Pizza Tarifi

etiket Normal Hali Muhteşem Bir Yiyecek Değilmişcesine Yapılabilecek 17 Değişik Pizza Tarifi

mignon
02.06.2015 - 20:49 Son Güncelleme: 13.05.2022 - 17:54

Aslında Her Şeyden Pizza Yapabilirsiniz!

Pizzayı alışılmadık şekillerde yemek artık pek mümkün. Sevdiğiniz yemeklerle pizzayı birleştireceğinizin kanıtı olan bu içeriği hazırlarken ben bile bileklerimi kesiyordum (:

Kaynak: http://www.buzzfeed.com/emilycarlo/un...

1. Sosisli Arası Pizza

1. Sosisli Arası Pizza
www.buzzfeed.com

Bildiğimiz sosisliye bir de pizza lezzeti kattık!

Klasik sevdiğiniz sosislinizi hazırlayın. Ancak bana kalırsa rus salatası ve turşuyu sonradan üzerine koyun, fırınlanınca tadı bozulmasın. Ekmeklerin arasına haşlanmış sosisleri koyduktan sonra üzerine dilimlenmiş mozerella yoksa kaşar peynirini ve ince ince doğranmış sucuk/salamları koyun. Yaklaşın 5 dakika peynir eriyene kadar 150 derecede fırınlayın.

2. Pizza Çubukları

2. Pizza Çubukları
www.buzzfeed.com

Tam maç/dizi izlerken atıştırılası bir tarif.

Ekmek fırınından aldığınız 250gr ekmek hamurunu iki parçaya ayırın ve olabildiğince ince açın. İlk parçayı klasik pizza hazırlarmış gibi domates sosu peynir ve sevdiğiniz malzemeler ile doldurun. Üzerine diğer açtığınız hamuru koyun, biraz zeytinyağı sürün ve şerit halinde istediğiniz boyutlarda kesin. Şeritlerin üzerine kekik ve parmesan peyniri serpiştirip 175 derecelik fırında 30 dk pişirin.

3. Hem hamburger hem pizza

3. Hem hamburger hem pizza
www.buzzfeed.com

Sadece fikri bile hayal gibi ama işte size gerçek olması için tarifi. 

Normal hamburger yapmak için gereken malzemelerinize ek olarak kaşar/ mozerella peyniri salam/sucuk ve pizza sosuna ihtiyacınız olacak. Hamburger köftenizi dilediğiniz gibi hazırlayın içerisine sucuk/salam da koyun. Köfteleri istediğiniz seviyede pişirin. Pişmesine yakın üzerine peyniri koyun eriyene kadar biraz daha pişirin. Köfteyi ekmeğe alın ve üzerine biraz pizza sosu ekleyip diğer ekmeği üzerine kapatın.

4. Pizza Gözleme

4. Pizza Gözleme
www.buzzfeed.com

Aslında orijinal tarif quesadilla denilen bir Meksika lezzeti. Ben en çok bizim gözlemeye benzettim. Yapımı çok kolay.

2 adet lavaşı alıp içerisine pizza sosu ve kaşar/ mozerella koyup bir tavaya koyun. Bir iki defa alt üst yapın ardından üzerine tekrar sos(az miktarda) peynir, sucuk/sosis ve istediğiniz diğer malzemeleri koyun. (Sebze koyacaksanız önceden biraz soteleyin yoksa çok az pişerler.) Üstteki malzemeler pişene kadar pişirme işlemine devam edin.

5. Pizza Ekmek

5. Pizza Ekmek
www.buzzfeed.com

Kahvaltının yıldızını bulduk galiba!

500 gr ekmek hamuru

1/4 S.B zeytinyağı

1 S.B sucuk/ salam

1/2 S.B kaşar/ mozerella

1/2 S.B  eski kaşar

3/4 S.B parmesan

Bir tabakta, peynirleri rendeleyin içerisine sucuk ya da salamı minik minik doğrayın. Arzu ederseniz zeytin, mısır ve başka pizza malzemeleri de ekleyebilirsiniz. Ekmek hamurunu küçük parçalara ayırıp yuvarlayın. Minik topları biraz dinlendirin ardından zeytin yağına batırıp pizza malzemeli karışıma batırın. Yağladığınız bir kek kalıbına topları sıra ile sıkı olacak şekilde dizin ve 200 derecelik fırında 30-40 dk pişirin.

6. Pizza Pasta

6. Pizza Pasta
www.buzzfeed.com

Pizzadan pasta olmaz mı oluurrr!!! Hem de mükemmel olur!

500 gr ekmek hamuru ya da 2 pkt dondurulmuş pizza hamuru

1,5 S.B pizza sosu

3 S.B kaşar peyniri

1 S.B sucuk

Bu tarif için bulunması zor bir malzeme ile başlayacağım malesef. Dondurulmuş pizza hamuru, çok büyük marketlerde bulabilirsiniz. Bulursanız ikiniz çok kolaylaşacak. Bulamazsanız incecik açılmış ekmek hamuru da işinizi görecektir. 

İlk hamurla kelepçeli kalıbın kenarlarını ve altını kaplayın. Ardından sos, peynir ve sucuk şeklinde katları oluşturun. 200 derecelik fırında 20-25 dk pişirin.

7. Cipsler/krakerler artık yalnız değil Pizza Dip Sos

7. Cipsler/krakerler artık yalnız değil Pizza Dip Sos
www.buzzfeed.com

Ben olsam kaşıklayarak yerim.

1,5 S.B krem peynir

2+1/4 T.K fesleğen

2+3/4 T.K mercanköşk

2+3/4 T.K kekik

1 S.B domates püresi

3/4 S.B domates salçası

1/2 T.K şeker

1/2 T.K sarımsak tozu

1 S.B kaşar/mozerella

1/2 S.B eski kaşar

1/4 S.B sucuk

Krem peyniri ile 1/4 fesleğen, 3/4 mercanköşk ve 3/4 kekiği karıştırın fırın kabının en altına yayın. Domates püresi,salçası, şeker, sarımsak tozu, kalan baharatları karıştırın. Krem peynirli karışımın üzerine bir kat kaşar peyniri karışımı koyun ve salçalı karışımı yayın üzerine kalan peynir karışımını ve sucukları koyup 175 derecede 15 dk pişirin.

8. Pizza Börek

8. Pizza Börek
www.buzzfeed.com

Atıştırmalıklara bir başka örnek sadece 15 dakikada hazır.

Milföy hamurunun içine biraz pizza sosu sürüp peynir, sucuk/salam ve istediğiniz malzemeleri koyup burgu şeklinde katlayın. Uçları birbirine değecek şekilde tepsiye dizin ve üstlerine biraz zeytin yağı sürüp kekik serpin. 200 derecelik fırında 12-15 dk pişirin.

9. Barbekü Soslu Pizza Rulo

9. Barbekü Soslu Pizza Rulo
www.buzzfeed.com

Bizim gül böreğinin pizza halini düşünün ve hemen yapmaya başlayın derim.

250 gr ekmek hamuru

1/2 S.B barbekü sos

1 S.B eski kaşar

1/2 pişmiş tavuk

1/2 küp küp doğranmış kırmızı soğan

3 T.K kekik

Ekmek hamurunu açın içerisine barbekü sos sürün ve malzemeleri yayın. Rulo yaptığınız hamuru 3-5 cm kalınlığında kesin. 200 derecelik fırında 17-20 dk pişirin.

10. Lokmalık Pizza Muffinler

10. Lokmalık Pizza Muffinler
www.buzzfeed.com

Dünyanın en minnoş ve basit atıştırmalığı olmaya aday.

Ekmek hamurunu minik parçalara ayırın ve muffin kalıplarına koyun. İçlerine biraz pizza sosu ve kaşar peyniri koyun. Üzerine 1-2 dilim sucuk ekleyin ve 175 derecelik fırında 15 dk pişirin.

11. Pizza Tost

11. Pizza Tost
www.buzzfeed.com

''Amaan ne hamuru ya'' derseniz size basit; yani tost hali.

Tost ekmeğinin içine pizza sosu, sucuk/salam, peynir ve istediğiniz malzemeleri doldurun ister fırında ister tost makinesinde peynirler eriyene kadar pişirin.

12. Pizza Pay

12. Pizza Pay
www.buzzfeed.com

Hem mi elmalı pay yiyeceğiz bu sefer ki pizzadan!

İlk olarak pay hamuru için buraya tıklamalısınız.

İçi için ;

4 yumurta 

2 S.B labne

Tart hamurunu yapıp tarife göre biraz pişirin. Yumurta ve labneyi iyice çırpın. Hamurun içerisini bu karışım ile doldurun üzerine pizza sosu peynir ve istediğiniz pizza malzemelerini koyup 220 derecelik fırında 20 dk pişirin.

13. Pizzalı Patlamış Mısır

13. Pizzalı Patlamış Mısır
www.buzzfeed.com

Bundan sonra başka patlamış mısır yemeyeceksiniz.

Mısırları bir tencerede yağ ve tuz ile patlatın. Başka bir kapta tereyağı eritin. Büyük bir kapta taze fesleğen, kekik ve mercanköşk, kaşar peyniri, kırmızı biber, kurutulmuş domatesi karıştırın üzerine erimiş tereyağını döküp iyice karıştırın. Bu karışıma patlamış mısırları ekleyip kabın kapağını kapatıp çalkalayın. Bir fırın tepsisine yayıp 150 derecelik fırında 10 dk pişirin.

14. Pizzalı Makarna Salatası

14. Pizzalı Makarna Salatası
www.buzzfeed.com

Hem doyurucu hem lezzetli. Klasik makarna salatasından sıkıldık diyenlere...

Makarnayı haşlayın biraz zeytinyağı ile karıştırın ve soğumaya bırakın. Kaşar peyniri, sucuk/ salam/ sosis, kiraz domates, zeytin, mısır ve istediğiniz diğer pizza malzemelerini ufak ufak doğrayın. Haşlanmış makarna ile karıştırıp üzerine tuz, karabiber, kekik ve fesleğen koyun.

15. Pizza Lazanya

15. Pizza Lazanya
www.buzzfeed.com

Her şey olur da lazanya olmaz mı hem de muhteşem olur!!

8 adet lazanya yaprağı

1 S.B krem peynir

1 S.B yoğurt

1,5-2 S.B kaşar

2,25 S.B pizza sosu

1 S.B sucuk

Lazanya yapraklarını üzerindeki tarife göre haşlayın. Krem peynir ile yoğurdu karıştırın. Lazanya yapraklarına ilk olarak krem peynirli karışımı sonra pizza sosunu, kaşarı ve sucukları koyup rulo yapın. Tepsiye dizin üzerine kalan pizza sosunu dökün ve her bir rulonun üzerine 1-2 dilim sucuk koyun. 175 derecelik fırında 15 dk pişirin.

16. Ekstra Malzemeli Pizza Külahları

16. Ekstra Malzemeli Pizza Külahları
www.buzzfeed.com

Partiler için hem yemesi kolay hem yapması.

Milföy hamuruna ya da ekmek hamuruna(küçük kare parçalar halinde açmanız gerek) ilk olarak pizza sosu ardından kaşar peyniri koyun. Ekstra istediğiniz bütün malzemelerden koyup külah şekli verin. 200 derecelik fırında 10 dk pişirin.

17. Kabaktan Pizza Kayıkları

17. Kabaktan Pizza Kayıkları
www.buzzfeed.com

Eh bir tane de sebzeli olsun.

Kabakları uzunlamasına kesin ve çekirdeklerini çıkarın. İçlerini ilk önce sarımsak ile ovun. Ardından zeytin yağı tuz ve karabiber katın. İçerisine pizza sosu, kaşar ve sucuk koyup 200 derecelik fırında 12-8 dk pişirin.

Afiyet olsuuun (:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
265
68
38
25
22
15
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Doğa Uygar

editöre göre içine sosis, kaşar, sucuk giren veya üstüne konulan her şey pizzalı oluo...

Pasif Kullanıcı

öğrenciyiz. açız. kınıyoruz.

KOVALA NEJDET

Mignon, Dolapta yenmeye yenmeye hayata küsmüş sararmış solmuş peynirim var geçen kargalara vereyim dedim "sen bizi zehirliycen mi lan yawşak " dercesine bütü... Devamını Gör