Görüş Bildir
Haberler
Neydim Ne Oldum? Pop Müzik Divalarının 2007'den 2017'ye Şaşırtıcı Değişimi ve Başarı Öyküleri

Neydim Ne Oldum? Pop Müzik Divalarının 2007'den 2017'ye Şaşırtıcı Değişimi ve Başarı Öyküleri

Bir insanın hayatında 10 yılda çok şey değişebilir. Özellikle de tüm dünyanın gözü önünde yaşayan, turneden turneye koşan bir müzisyen iseniz. İşte biz de BuzzFeed'den son dönemin en çok konuşulan başarılı kadın sanatçılarının 2007'den 2017'ye yaşadığı dönüşümü derledik.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/elliewoodwar...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Demi Lovato

1. Demi Lovato
1. Demi Lovato

O yıllarda Demi, ABD'de yayınlanan Camp Rock Disney filmindeki rolüyle tanınmaya başlamıştı. 

Demi sonrasında şarkıcılığa soyundu ve 5 tane birbirinden başarılı albüm çıkardı. Glee'de sık sık rol aldı, ABD X Factor yarışmasında jürilik yaptı ve bu yıl da artık geride bıraktığı alkol ve uyuşturucu bağımlılığı üzerine bir belgesel çekti.

2. Taylor Swift

2. Taylor Swift
2. Taylor Swift

2007'de Taylor'un kariyeri daha yeni yeni filizleniyor, ilk albümünün başarısını kutlarken bir yandan da ikinci için stüdyoda çalışıyordu. 

Aradan geçen 10 yıl içinde, Taylor Swift dünyanın en başarılı pop yıldızlarından biri haline geldi. 40 milyondan fazla albüm sattı, 10 Grammy ödülü kazandı. 2018 için dünya turnesi hazırlıkları devam ediyor.

3. Rihanna

3. Rihanna
3. Rihanna

Good Girl Gone Bad albümündeki hit şarkı Umbrella tüm dünyada liste başı olduğunda takvimler de 2007'yi gösteriyordu. 

O günden bu yana Rihanna 5 albüm çıkardı ve 200 milyon kopyası satıldı. Ocean's 8 filminde oynadı. Güzellik, moda ve makyaj konusunda ise hem tarzı hem de piyasaya sürdüğü markalarıyla tüm dünyada aranan bir isim haline geldi.

4. Beyonce

4. Beyonce
4. Beyonce

2007 yılı Beyonce için solo kariyerinin başlangıcıydı. İkinci solo albümü olan B-Day'ı piyasaya sürmüş ve hemen ardından dünya turnesine çıkmıştı.

Aradan geçen 10 yılda Beyonce 4 albüm yaptı ve bu albümler 100 milyon sattı. Jay Z ile evliliğinden 3 çocuk sahibi oldu, 5 farklı filmde yer aldı. Topshop markasıyla çalıştı ve önümüzdeki yıl Aslan Kral'da Nala'yı seslendirecek.

5. Christina Aguilera

5. Christina Aguilera
5. Christina Aguilera

İlk 4 albümünün başarısından sonra Christina, oğlu Max ile vakit geçirmek için 2007 ile 2010 yılları arasında inzivaya çekildi.

2010'da adeta bomba gibi geri dönen sanatçı 5. albümünü yaptı. Burlesque adlı filmde Cher ile birlikte rol aldı ve O Ses ABD'nin jüri koltuğunda oturdu. Tüm bunlarına yanında kızı Summer doğdu ve ailesine yepyeni bir mutluluk gelmiş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Miley Cyrus

6. Miley Cyrus
6. Miley Cyrus

2007'de Miley, Hannah Montana karakterinden sıyrılmaya, şarkıcı kimliğine girmeye çalışıyordu. Ardından gelen albümü oldukça fazla beğenildi ve o artık başarılı bir popçu olarak kabul görmüştü. 

Geçtiğimiz 10 yıl içinde Miley birçok kez dönümşüme uğradı. Son albümü Younger Now ile daha çok country müzik köklerine dönen genç kadın, O Ses ABD'nin jüriliğini yapıyor. Ayrıca tüm bu başarıların yanında 10 yıl içinde 9 filmde rol aldı.

7. Katy Perry

7. Katy Perry
7. Katy Perry

Katy Perry 2007'de ilk albümü için plak şirketiyle masaya oturmuştu. 

Sonraki yıl, 'I Kissed A Girl' ve 'Hot N Cold' gibi hitleri olan albümü piyasaya çıkardı. Günümüze dek 3 albüm daha yapan dünya starı, Şirinler filmlerinde seslendirme yaptı ve şimdi de 2012 dünya turnesini konu alan filmiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. 2018'de ise American Idol'un jurilerinden biri olacak.

8. Ariana Grande

8. Ariana Grande
8. Ariana Grande

Ariana 2007'de Broadway'in zorlu basamaklarını tırmanıyor fakat bir yandan da R&B sanatçısı olma hayalleri kuruyordu.

Bundan kısa bir süre sonra Nickelodeon'un Victorious adlı programında bir rol kapan genç kadının plak şirketiyle anlaşması da uzun zaman almadı. 10 yıl içinde 3 solo albüm yaptı, Hairspray: Live müzikalinin TV versiyonunda yer aldı. Mayıs ayında konserinde yaşanan terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenler ve mağdurlar için konserler düzenleyerek 10 milyon TL'ye yakın para yardımı topladı.

9. Selena Gomez

9. Selena Gomez
9. Selena Gomez

Selena 2007'de ABD'de ve İngiltere'de Wizards of Waverley Place'deki Alex Russo rolüyle yavaş yavaş tanınmaya başlıyordu. 

Bu dizi 2012 yılına kadar sürdü ve bu süre zarfında Selena kendine bir müzik grubu kurarak 3 adet albüm çıkardı. Daha sonrasında kariyerine solo olarak devam eden Selena, rahatsızlığı yüzünden bu yılın başlarında böbrek nakli olmak zorunda kaldı.

10. Kelly Clarkson

10. Kelly Clarkson
10. Kelly Clarkson

2002'de American Idol'u kazanan Kelly, 2007'ye kadar 3 tane başarılı solo albüm yapmıştı bile. O günden bu döneme kadar 5 albüm daha piyasaya sürdü ve bu albümler 25 milyondan fazla sattı. Kelly ayrıca iki çocuk doğurdu ve O Ses ABD versiyonunda jüri olarak yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mariah Carey

11. Mariah Carey
11. Mariah Carey

Takvim 2007'yi gösterirken Mariah 10 albüm çıkarmış ve müzik kariyerini tüm dünyaya kanıtlamıştı bile. Öyle ki One Sweet Day, ABD'de liste başında en uzun kalan şarkı olarak rekor kırmıştı.

Geçen 10 yılda Mariah tam bir diva oldu. Las Vegas'ta düzenli olarak sahne aldı, 4 adet albüm çıkardı, 8 filmde oynadı, kendi plak şirketini kurdu ve ikiz bebek sahibi oldu.

12. Britney Spears

12. Britney Spears
12. Britney Spears

2007 Britney tam bir pop müzik ikonuydu. Baby One More Time, tüm dünyada bir kadın tarafından yapılmış ve en kısa sürede en çok satan single ünvanını kazandı. 

2007 ile 2010 yılları arasında ruh ve akıl sağlığında ciddi sorunlar yaşayan genç kadın, bu süre zarfında bile 2 albüm yapmayı başardı. Sonrasında müzik dünyasında bomba gibi geri dönen Britney Spears hem anne oldu, X Factor jüriliği yaptı ve Las Vegas'ta 4 yıl boyunca düzenli olarak sahne aldı.

13. Jennifer Lopez

13. Jennifer Lopez
13. Jennifer Lopez

Mahalleden gelme J-Lo olarak tanıdığımız Jennifer Lopez, 2007'e kadar 4 albüm çıkarmış ve 23 filmde oynamıştı bile. 

2017'ye kadar ise 4 albüm daha yaptı ve 8 filmde rol aldı. Bunların yanısıra, ikiz bebeklerini kucağına aldı, American Idol'da jüri koltuğuna oturdu, TV yapımlarında yer aldı ve yapımcılık yaptı. 2016'da ise Las Vegas'ta düzenli olarak sahne almaya başladı.

14. Adele

14. Adele
14. Adele

2007'de Hometown Glory ile müzik dünyasının en sıradışı sanatçılarında biri olarak yavaş yavaş kulaklarımıza kazınmaya başlamıştı Adele.

Bundan 4 yıl sonra, 2011'de çıkan 21 adlı albümü tüm dünyada müzik konusunda mümkün olan bütün rekorları kırdı. Ama onu asıl meşhur yapan 25 adlı albüm oldu. İngiltere'de tüm zamanların en çok satılan albümü olan 25, ABD'de ilk haftasında 3.38 milyon kopya sattı. 

Sonrasında dünya turnesine çıkan Adele, kısa bir süre sonra da tüm bu başarıları bir Yılın Albümü Grammy'si ile taçlandırdı. Ayrıca James Bond Skyfall müziğiyle bir Altın Küre bir de Oscar'ı evine götürdü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
56
20
11
8
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Naz Yalcınkaya

katy perrye yaramamış bi

kamurr

demi nin önceki hali ne kadarda güzelmiş

Charles Wellington

başarı öyküleri hep güzel be..bizim emrah da botoks yaptırdı :D