Görüş Bildir
Haberler
Netflix’ten Bir İlk Daha: Yapay Zeka Tarafından Yazılan Korku Filmi Yayında

Netflix’ten Bir İlk Daha: Yapay Zeka Tarafından Yazılan Korku Filmi Yayında

Ulaş
04.11.2021 - 11:15

Senaryosu yapay zeka tarafından yazılmış ilk korku filmi “Mr. Puzzles Wants You to be Less Alive” Netflix imzasıyla yayınlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Senaryosu yapay zeka tarafından kaleme alınan korku filmi Mr. Puzzles Wants You to be Less Alive yayınlandı. Netflix, dijital çağda yeni bir kapıyı daha araladı.

Yapay zekanın makale yazması, rap şarkısı için söz hazırlaması, resim yapması, yıllar önce yapılmış tablolardaki gizemleri çözmesi ya da bir Nirvana şarkısı hazırlaması artık sıradan bir hâl alıyor. Dijital yayın platformu Netflix de, senaryosunda sadece yapay zekanın imzasının yer aldığı bir kısa korku animasyonu hazırladı.

Kayıp Rıhtım'dan Devrim Beyaz'ın derlediği habere göre, yapay zeka, bu filmi yapmak için toplam 400 bin saat boyunca korku filmi izledi. Netflix, Mr. Puzzles Wants You to be Less Alive (Mr. Puzzles Daha Az Canlı Olmanı İstiyor) adını taşıyan filmin türünün ilk örneği olduğunu savunuyor.

Mr. Puzzles Wants You to be Less Alive adındaki kısa animasyon ilhamını Testere (Saw) serisinden ve serinin ikonik karakteri Jigsaw’dan alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
4
2
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

yapay zekaya gercek zeka demek icin henuz erken. su anki yapay zekanin zekasi zekadan cok istatistik. ortadaki eser yaratici bir urun gibi gozuksede aslinda ... Devamını Gör