Görüş Bildir
Haberler
Nesrin Nas Kimdir, Kaç Yaşında? Nesrin Nas Hakkında Merak Edilenler

Nesrin Nas Kimdir, Kaç Yaşında? Nesrin Nas Hakkında Merak Edilenler

Vatandaşlar tarafından Nesrin Nas'ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında araştırmalarını sürdüren vatandaşlar tarafından Nesrin Nas kimdir, kaç yaşında? sorularına yanıt aranıyor. İşte Nesrin Nas'ın hayatına ilişkin merak edilen sorular ve yanıtları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vatandaşlar tarafından Nesrin Nas ismi araştırılmaya başlandı.

Vatandaşlar tarafından Nesrin Nas ismi araştırılmaya başlandı.

Nesrin Nas Kimdir?

Nesrin Nas Kimdir?

Nesrin Nas 1958 yılında Kayseri’nin Bünyan ilçesinde doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde doktora yaptı. Bir süre Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim öörevlisi olarak çalıştı. Dünya gazetesinde danışmanlık yaptı ve Uluslararası finans kuruluşları Euromoney, DC Gardner ve Emerging Markets’in Türkiye temsilciliğini üstlendi. Evli ve bir çocuk annesidir.

Nesrin Nas Siyasi Kariyeri

Nesrin Nas Siyasi Kariyeri

Sermaye Piyasası Kurulu danışmanlığı da yapan Nesrin Nas, Yeni Demokrasi Hareketi (YDH) ile siyaset hayatına atıldı. 1999 XXI. Dönem seçimlerinde, İstanbul birinci bölgeden, ANAP Milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. 11 Ekim 2003 günü yapılan ANAP 8. Olağan Büyük Kongresi'nde, Nesrin Nas, 711 delegenin oyuyla Genel Başkan seçilmiş ve Anavatan Partisi'nin 5. Genel Başkanı olmuştur.  Aynı zamanda Türkiye’de siyasi parti liderliği yapan 6. kadın olma ünvanına sahip olmuştur. 25 Kasım 2004’ te Genel Başkanlık’tan ayrılan Nas,  4 Haziran 2007’de Anavatan partisinden istifa etmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın