Görüş Bildir
Haberler
Nesli Tükenmek Üzere Olan Oklu Kirpiyi Sopalarla Öldürülmüşlerdi: ‘Hayvanları Koruma Kanunu’na Muhalefet’ Suçundan Tutuklandılar

etiket Nesli Tükenmek Üzere Olan Oklu Kirpiyi Sopalarla Öldürülmüşlerdi: ‘Hayvanları Koruma Kanunu’na Muhalefet’ Suçundan Tutuklandılar

Ulaş
03.03.2019 - 14:30 Son Güncelleme: 06.03.2019 - 10:35

İnsan evladı, nesli tükenmekte olan hayvanları vahşice katletmeye devam ediliyor. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kaydedilen görüntüler de tüyler ürperten türden. Nesli tükenmekte olan oklu kirpi bir kişi tarafından sopayla dövülerek öldürüldü. Kimlikleri tespit edilen üç kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dünya üzerinde birçok canlı türünün soyu tehlike altında.

Ülkemizdeki türlerin geleceği ise özellikle karanlık görünüyor.

Çünkü hemen her ay karşımıza, soyu tükenme tehdidiyle karşı karşıya olan bir hayvana uygulanan şiddet haberi çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz pazar, Dünya Yaban Hayatı Günü'nde yine hepimizi üzecek bir haberle karşılaştık.

Geçtiğimiz pazar, Dünya Yaban Hayatı Günü'nde yine hepimizi üzecek bir haberle karşılaştık.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağıkaracaören kırsal mahallesine giden şüpheliler, nesli tükenmekte olan oklu kirpileri öldürdü.

Kayalık alandaki oklu kirpinin yuvasına köpeği sokan şüpheliler, ellerinde sopalarla yuvanın girişinde beklemeye başladı.

Kayalık alandaki oklu kirpinin yuvasına köpeği sokan şüpheliler, ellerinde sopalarla yuvanın girişinde beklemeye başladı.

İHA'nın aktardığı bilgiye göre, içeri giren köpekten korkan oklu kirpi can havliyle dışarı çıkınca yuvanın girişinde bulunan saldırganlardan biri elindeki sopayla dışarı kaçan kirpinin kafasına vurdu.

Cebindeki bıçağı çıkaran bir kişi, nesli tükenmek üzere olan kirpiyi boğazını vahşice keserek katletti. Kirpiye saldıran köpek de yüzüne saplanan oklar nedeniyle yaralandı.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçmişti. 

Ekipler, olayı gerçekleştirenlerin kimliğinin tespiti ve bu kişilere gerekli cezai işlemlerin uygulanması için inceleme başlatmıştı.

Üç şahıs ‘Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi

Üç şahıs ‘Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi

Yaptıklarını cep telefonuyla kaydedip sosyal medyadan paylaşan saldırganlar, görüntüyü izleyenlerin tepkisinin ardından harekete geçen güvenlik güçlerince yakalandı.

Jandarmadaki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen Hasan D., Adnan D. ve Ekrem D., ‘Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet‘ ve ‘Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
905
299
161
39
36
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Türk Kızı

Amına kodumun medeniyet yoksunları. Dağ maymunları sizi o iğrenç coğrafyanızda kendi bokunuzda boğulun

can

Sktiğimin ırkçısı. Ülkenin geri kalanı sanki çok medeni.

tamyris

Keşke senin soyun tükensepislik. Keşke üreyemesen, o pis zihniyetini aktaramasan. Bu ülkenin ileri gitmesindeki en büyük engelsiniz. Keşke sizi yok etmek suç... Devamını Gör

Bozkurt

Öve öve bitirilemeyen Anadolu insanının başka yüzü, hayvan öldürmekten muazzam haz duyarlar. Üstelik en vahşice yöntem neyse onunla! Köyde sinir olduğu komşu... Devamını Gör