Görüş Bildir
Haberler
Neden Düştü? Buradan Geri Döner mi? Kripto Para Piyasasında Mayıs ve Haziran Aylarındaki Düşüşün Sebepleri

etiket Neden Düştü? Buradan Geri Döner mi? Kripto Para Piyasasında Mayıs ve Haziran Aylarındaki Düşüşün Sebepleri

Kripto dünyasında Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleşen büyük düşüş herkesi şoke etti. Adeta herkese soğuk bir duş aldıran gelişmeler yatırımcıları üzmeye devam ediyor. Peki bu düşüşlere ne sebep oldu?

Gelin hep birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Shit Coinler'in piyasayı alt üst etmesi

1. Shit Coinler'in piyasayı alt üst etmesi

Dogecoin piyasaya yerleştikten sonra Akita gibi ardılları da onu takip etmeye başladı. Shiba'nın da birçok kripto borsasına yerleşmesiyle bir anda piyasanın hacminde inanılmaz değişikler oldu. Yatırımcıların ilgisini çeken Shit Coinler suni olarak ilk zamanlarda inanılmaz artışlar gösterdi. Artışları gören çoğu trader bu tarz coinlere yöneldi. Normal kripto paralar hacminin büyük bir bölümünü kaybedince düşüş kaçınılmazdı.

2. Peki bu Shit Coinler nedir?

2. Peki bu Shit Coinler nedir?

Shit Coin genel olarak kripto para dünyası tarafından sabit bir hedefi olmayan, yapay yollarla fiyatı şişirilmiş, hiçbir şekilde kullanıcıya hizmet etmeyen, bir işe yaramayan coinlere veyahut tokenlere verilen isimdir. Bir kripto para biriminin uygulanabilir, güçlü olup olmadığını veya dolandırma maksadıyla oluşturulmuş olup olmadığını belirlemek zor olabilir. Buna zıt olarak Bitcoin, kripto para dünyasının popülarite kazanmasını sağladığı ve çoğu kripto birimlerine zemin hazırladığı için genel olarak en güvenilir, en sabit ve en popüler kripto para birimi olarak kabul edilir.

3. Hadi gelin bir örnekle anlatalım. (Loser Coin)

3. Hadi gelin bir örnekle anlatalım. (Loser Coin)

İsminde hayır olmayan coinin kurucuları iki Çinli abi. Bu abiler daha önce bir şirket batırmışlar sonra coin dünyasına adım atıp burada da batmışlar. Sonra biz de coin çıkaralım bari diyerek Loser Coin adlı yeni bir coin çıkarıyorlar. Coin ilk çıktığında çok büyük bir yükseliş göstererek yatırımcıları kendisine çekti. Ama yükselişinin kısa bir süre sonra %350 gibi büyük bir düşüş yaşadı.

4. Elon Musk'ın tweetleri

4. Elon Musk'ın tweetleri

Tesla şirketinin büyük oranda sahibi olan Elon Musk tweetleri ile piyasayı en çok etkileyen insanlardan biri oldu. Özellikle son 3 aydır yaptığı açıklamalarla düşüşün mimarlarından biri oldu.

5. Çin yine işin içinde...

5. Çin yine işin içinde...

Çin devletinin 2 büyük kripto para madencisini denetleyeceğini açıklaması ve bu firmalara faaliyetlerine ara vermeleri için yazı yollamasının yarattığı olumsuz rüzgarlar sert bir şekilde kendini gösterdi. Özellikle Haziran ayında gerçekleşen düşüşlerin sebebi olarak Çin'in politikaları gösteriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Araştırmacılara göre buradan geri döner mi?

6. Araştırmacılara göre buradan geri döner mi?

Bloomberg’in merakla beklenen Haziran ayı kripto para raporu şirketin baş analisti Mike McGlone imzasıyla yayımlandı. Bitcoin başta kripto para yatırımcılarını rahatlatacak birçok yorumun yapıldığı raporda McGlone, “Bitcoin’in 100 bin dolara çıkma olasılığı 20 bine düşmesinden daha fazla” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın