Görüş Bildir
Haberler
Neden Bu Kadar Dertlisin?

etiket Neden Bu Kadar Dertlisin?

Ahh hepimizin ayrı ayrı dertleri var. Acaba seninki ne? Öğrenmek için;

Haydi teste! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Kaç yaşındasın bakalım?

3. İlk olarak, tek başına bir yolculuk yapacak olsaydın bunlardan hangisini seçerdin?

4. Peki çok üzgün olduğun zamanlarda en yakınım dediğin insanlar yanında olur mu?

5. İnsanlara gereğinden fazla değer verdiğini düşündüğün oluyor mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Daha önce sevgilin tarafından ne olduğunu anlamadan terk edildiğin oldu mu?

7. Ve son olarak, daha önce yaşadığın ve şu an bile hatırladıkça boğazını düğümleyen bir olay var mı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Çünkü insanlar sana verdiğin değeri vermiyorlar!

Sen dertli olmayasın da kim olsun? Yani insanları kendinden bile fazla düşünüyorsun diye kalbini kıra kıra bi hal oldular. Bu kadarını asla hak etmiyorsun! Herkesi kendin gibi çok iyi zannedip onlardan da aynı şeyi bekliyorsun. Fakat üzülerek söylüyoruz ki, kimse senin kadar mükemmel değil. Senin o içindeki iyilik keşke diğer insanlarda da birazcık olsa, işte o zaman her şey mükemmel olacak. Bu durumdan dolayı o kadar çok insan senin kalbini kırmış ki artık bıkmışsın. Sırf bu yüzden kendi köşene çekilip, diğer insanlardan uzaklaşmışsın. Çünkü sen ne kadar iyi niyetle gidersen git onların içinde hep bir çıkar ilişkisi var. Her seferinde hayal kırıklığına uğrayıp, üzülmekten yoruldun. Hayatında artık seni gerçekten seven ve değer veren birilerini istiyorsun. Bu yüzden eskisi gibi öyle herkesin yüzüne gülmüyorsun. O eski sevecenliğinin yerini daha sert ve soğuk bir kişi aldı. Hatta etrafındaki insanlar senin son zamanlarda ne kadar değiştiğini söyleyip yakınıyor. Bilmiyorlar ki, artık herkese hak ettiği değeri verdiğini. Yok öyle etrafındaki insanları yok yere mutlu etmek. İyi niyetini suistimal edenlere karşı çok büyük bir duvar ördün. Şimdi onlar düşünsün.

Çünkü etrafındaki kimseye güvenemiyorsun!

Ahh nasıl dertli olmayasın ki? Hayatına aldığın kim varsa seni yarı yolda bırakmış. Bunun sende yarattığı en büyük etki ise kimseye güvenememek olmuş. Her ne kadar karşındaki insana güvenmek istesen de olmuyor, yapamıyorsun. Çünkü geçmişte yaşadığın kötü anılar seni epey etkilemiş. O yüzden yeni biriyle tanıştığın zaman güvenemiyorsun. Her ne kadar karşındaki kişi sana dosdoğru gelse de içinde ona karşı hep bir korku yaşıyorsun. Daha önceki yaşadığın ilişkide oldukça hayal kırıklığına uğraşmışsın. Senin hiç beklemediğin bir şekilde karşına çıkmış ve tüm duygularını yerle bir etmiş. O yüzden senin biraz zamana ihtiyacın var. Bunu atlatabilmek adına kendini dinlendirmeli ve yeni bir sayfa açmalısın. Çünkü senin için doğru olan kişiyi sırf bu yüzden kaybetmek sonradan üzücü olabilir. Karşındaki insanı bir başkasına benzetmemeli ve şans vermelisin. Hayatına giren hiçbir insan birbirine benzemiyor. Hepsinde farklı bir hayat farklı bir hikaye var. Sonuçta hepsi sana farklı bir şeyler katıyor. O yüzden güven problemini aşmalı ve yepyeni bir sayfa açarak mutluluğa adım atmalısın.

Çünkü insanları gereğinden fazla düşünüyorsun!

Resmen dertsiz başına dert çıkartıyorsun! İnsanların ne düşündüğünü o kadar çok umursuyorsun ki, olan sana oluyor. Yani kim ne der diye düşünmekten hayatı istediğin gibi yaşayamıyorsun. Bunu dışarı hiçbir şekilde yansıtmasan da kendi içinde sürekli bunları düşünüyorsun. 'Acaba şu an bunu söyledim ama o ne düşünür?' diye kafayı yiyorsun. Bu huyunu sen de sevmiyorsun ve üstesinden gelmeye çalışıyorsun. Fakat bunu düzeltirken her şey senin için daha karmaşık hale geliyor. Çünkü sen oldun olası böyle bir insandın ve böyle olmaya da devam ediyorsun. Sırf bu yüzden çoğu zaman mutsuz olduğunun farkında oluyorsun. Mutlu olmanın en büyük sırrı içinden geldiğince yaşamaktır. Sen bunu yapıyorsun ama aynı zamanda kendini kısıtlıyorsun. işte bu durum senin anı yaşamana engel oluyor. Sonuçta hayata bir kere geliyorsun. Sürekli insanların ne düşündüğünü önemseyerek yaşamak mutsuzluktan huzursuzluktan başka bir şey getiremeyecektir. Sana tavsiyemiz nasıl mutlu hissediyorsun öyle yaşa. Bırak insanlar ne derse ne düşünürse düşünsün. Kimse senden değerli değil. :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
455
131
93
78
37
33
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
damla

Çünkü etrafındaki kimseye güvenemiyorsun doğru çünkü her zaman beni bıcaklıycak gibi şeyler hissediyorum nedense en yakın arkadaşıma bile düzgün bir samimi... Devamını Gör

Çünkü etrafındaki kimseye güvenemiyorsun! Sanırım hepimizin ideolojik sorunu ...

Gizem Yenikler

Çünkü etrafındaki kimseye güvenemiyorsun!