Görüş Bildir
Haberler
Ne Yapıyoruz? Artık Makarna Suyunu Lavaboya Dökmüyoruz! İşte Birbirinden Faydalı Kullanım Alanları

Ne Yapıyoruz? Artık Makarna Suyunu Lavaboya Dökmüyoruz! İşte Birbirinden Faydalı Kullanım Alanları

R.G.
20.11.2020 - 11:58

Öğrenci evlerinin demirbaşı ve ziyafetlerinin başkahramanı makarnayı bu kadar çok sevmemizin sebebi, hem çok kolay yapılması hem de bir acayip lezzeti. Üstelik, makarna her yönüyle değerlendirilebilecek bir yemek. Mesela, suyu ile!

Evet doğru duyduğunuz! Makarna yaptıktan sonra lavaboya döktüğünüz ve akıp giden o suyu aslında değerlendirebilirsiniz. Böylece zaten lezzetli olan bir şeyin suyuyla başka bir yemeğe bambaşka bir aroma katabilirsiniz. Ayrıca makarna suyu ile yapabileceğiniz çok farklı şeyler de var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Makarnadan çorbaya

Makarnadan çorbaya

Makarna suyunu çorba yapımında kullanabilirsiniz. Nasıl ki çorbalara lezzet katmak için et, tavuk, balık ya da sebze suyu koyuyorsanız, makarna suyunu da aynı şekilde değerlendirebilirsiniz. Suyun kendine has lezzeti ve bol nişastalı yapısı sayesinde hem daha yoğun ve güzel bir tat hem de yüksek besleyicilik elde edebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, makarnayı süzerken alta bir kap yerleştirmek. Böylece suyun lavaboda ziyan olmasını önleyebilirsiniz.

Pilava, böreğe de lezzet katar

Pilava, böreğe de lezzet katar

Tıpkı çorbada olduğu gibi makarna suyunu pilava da koyabilirsiniz. Bulgur ya da pirinç pilavında normal su yerine kaynamış makarna suyunu tercih edebilirsiniz. Ayrıca içerisine su ya da yoğurt eklenen börek soslarında, çorba terbiyesinde ya da sebze haşlamada da makarna suyu kullanılabilir.

Mis gibi sos olur ondan!

Mis gibi sos olur ondan!

Makarna suyu, makarna sosu yapmak ya da var olan sosları açmak için ideal. Örneğin, yoğun kıvamlı bir pesto sosu bir kepçe makarna suyuyla açabilirsiniz. Hazırladığınız makarnanın üzerine suyundan dökerek muhteşem bir kıvam elde edebilirsiniz. Süt kullanmak istemediğiniz zamanlarda krema, beşamel gibi sosları makarna suyuyla yapabilirsiniz.

Baklagiller de onu çok sever!

Baklagiller de onu çok sever!

Nohut, kuru fasulye, kuru barbunya gibi baklagilleri pişirmeden önce ıslamak önemli. Yoksa yemek sonrasında gaz problemleri baş gösteriyor. İşte bu ıslama aşamasında normal su yerine makarna suyu kullanabilirsiniz.

Azıcık da çiçekler beslensin!

Azıcık da çiçekler beslensin!

Makarna az malzemeden elde edilen bir gıda olmasına rağmen oldukça besleyici. Siz de makarnanın bu besleyici özelliğini çiçeklere hayat vermek için kullanabilirsiniz. Tabii bu noktada dikkatli olmak lazım. Çiçeklere dökeceğiniz makarna suyunun çok tuzlu olmaması gerekiyor. Ayrıca çiçeklere dökmeden önce makarna suyunu soğutmayı unutmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeme de saçına sür!

Yeme de saçına sür!

Makarna suyu içerisindeki bol nişasta sayesinde saçlara yumuşaklık ve parlaklık veriyor. Siz de banyodan bir saat kadar önce soğuttuğunuz makarna suyunu saçınıza sürün ve bekleyin. Sonra duşunuzu alın. Farkı anında hissedeceksiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
9
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın