Görüş Bildir
Haberler
NATO: Türkiye'nin Üyeliği Tartışma Konusu Değil

NATO: Türkiye'nin Üyeliği Tartışma Konusu Değil

FreiGeist
10.08.2016 - 15:21 Son Güncelleme: 10.08.2016 - 15:57

NATO'dan yapılan açıklamada, 'Türkiye'nin NATO üyeliği tartışma konusu değil. NATO Türkiye'nin sürekli katkılarına güveniyor, Türkiye de NATO'nun dayanışma ve desteğine güvenebilir.' ifadelerine yer verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NATO Sözcüsü Oana Lungescu tarafından yapılan açıklamada, 'NATO, Türkiye'nin süren katkılarına güveniyor ve Türkiye de NATO'nun dayanışma ve desteğine güvenebilir' dedi.

Açıklamada 'basında Türkiye'nin NATO üyeliğine ilişkin spekülatif haberler' vurgusu

Açıklamada 'basında Türkiye'nin NATO üyeliğine ilişkin spekülatif haberler' vurgusu

Basında Türkiye'nin NATO üyeliğine ilişkin spekülatif haberler yer alması üzerine yapıldığı belirtilen açıklamada 'Nesillerdir görülmeyen bir şekilde en büyük güvenlik sorunlarıyla karşı karşıyayken, Türkiye ittifakın uzlaşmaya dayalı kararlarında tam olarak yer almaktadır. Türkiye'nin NATO üyeliği tartışma konusu değildir' denildi. 

İttifakın toplu savunmaya bağlı ve demokrasi, bireysel özgürlük, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkeleri üzerine kurulu olduğu belirtilen açıklamada, 'NATO Türkiye'nin sürekli katkılarına güveniyor ve Türkiye de NATO’nun dayanışma ve desteğine güvenebilir' ifadesine yer verildi. 

Ayrıca NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in darbe girişimi gecesi ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeler gerçekleştirdiği, darbe girişimini şiddetle kınadığı ve Türkiye'nin demokratik kurumlara olan tam desteğini yinelediği hatırlatıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
24
14
14
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
denemecelersss

Bizim bunlarla işimiz ne anlamadımki çin rusya hindistan türkmenistan kazakistan azerbacan bu ülkelerle birlik olmamız lazım adamalr her fırsatta satıyorlar ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Rusya'ya çok güvenme bir hata demek Rusları köpeğe çevirir

ken takabayashi

hehe in your face avrupa