Görüş Bildir
Haberler
NATO Genel Sekreteri: 'Türkiye'nin Endişeleri Meşru'

NATO Genel Sekreteri: 'Türkiye'nin Endişeleri Meşru'

Başka hiçbir NATO müttefikinin Türkiye'den daha fazla terör saldırısına maruz kalmadığını belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin güvenlik endişelerinin meşru olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters'ın aktardığına göre Stoltenberg Finlandiya'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkarken dile getirdiği güvenlik endişelerinin meşru olduğunu söyledi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto'yu ziyaret eden Stoltenberg, başka hiçbir NATO müttefikinin Türkiye'den daha fazla terör saldırısına maruz kalmadığını ve bu nedenle endişelerinin ciddiye alınması gerektiğini kaydetti.

Stoltenberg, geçen hafta Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüşmesi sonrası ortak basın toplantısında konuşmuş, 'Ortaklarımızın güvenlik endişelerine büyük önem veriyoruz' demişti.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine neden karşı çıkıyor?

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine neden karşı çıkıyor?

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine 'Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermedikleri' gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Türkiye hem İsveç hem de Finlandiya'nın PKK üyelerine ev sahipliği yaptığını savunuyor. 

Bu iki ülke, Türkiye'nin iadesini istediği kişileri de göndermeye yanaşmıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin son açıklamasını 8 Haziran'da yapmış ve 'İsveç devlet televizyonunda teröristlerin liderlerinin özellikle söyleşileri yayınlandığı sürece biz bunlara, 'buyurun devam edin' diyemeyiz. 'Buyurun NATO'ya girin diyemeyiz.' Aynı şey Finlandiya için de geçerli' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Göktaş

Aa nato bizden yana galiba

boş yere batı düşmanlığı yapmamak lazım diplomasi denen bir şey var

ShacoSakura

Finlandiya ve İsveç'in askeri gücü Türkiye'nin yarısı etmez. Nato stratejik karar vermek zorunda. Bu açıklamayı yapmak zorunda. Hayal dünyasında bulutlar üze... Devamını Gör