Görüş Bildir
Haberler
NATO'da Görevli Bir Türk Subaydan ABD'ye İltica Başvurusu

NATO'da Görevli Bir Türk Subaydan ABD'ye İltica Başvurusu

Onedio Medya
10.08.2016 - 09:50 Son Güncelleme: 10.08.2016 - 12:42

NATO'nun ABD'deki Müttefik Dönüşüm Komutanlığı'nda görevde bulunan bir Türk subayının ABD'ye iltica başvurusunda bulunduğunu bildirildi.  Bu kişinin Tümamiral Zeki Mustafa Uğurlu olduğu belirtiliyor. Uğurlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ordudan ihraç edilen subaylar arasında yer almıştı. 

Norfolk'taki NATO üssünde görev yapan Uğurlu'nun 22 Temmuz'da görev yerinden ayrıldığı, bir daha kendisinden haber alınamadığı da basına yansıyan bilgiler arasında...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters haber ajansı, ismi açıklanmayan ABD'li yetkililerin bu subayın darbe girişimi ardından Türkiye'ye çağrıldığını aktardı. 

ABD'li yetkililer, bu subayın Virginia'daki Müttefik Dönüşüm Komutanlığı'nda görev yaptığını belirtmekle birlikte ismi ve rütbesi hakkında bir açıklamada bulunmadı.

Anadolu Ajansı ise bu kişinin Tümamiral Zeki Mustafa Uğurlu olduğunu duyurdu

Anadolu Ajansı ise bu kişinin Tümamiral Zeki Mustafa Uğurlu olduğunu duyurdu

AA,  ABD'nin Virginia eyaletindeki Norfolk'taki NATO üssünde görev yapan Uğurlu, darbe girişiminin ardından Türkiye'ye dönmeyerek Amerikan makamlarından sığınma istediğini aktardı. 

Tümamiral Zeki Mustafa Uğurlu ifadesi alınmak üzere Türkiye'ye çağrılmıştı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği yetkilisi ise Tümamiral Uğurlu'dan 22 Temmuz'dan bu yana haber alınmadığını söyledi

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği yetkilisi ise Tümamiral Uğurlu'dan 22 Temmuz'dan bu yana haber alınmadığını söyledi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin Washington'daki büyükelçiliğinde görevli bir yetkili ise Reuters'a, Türkiye'de geçen ay Tümamiral Zeki Mustafa Uğurlu hakkında gözaltı kararı verildikten sonra Uğurlu'nun buna bir yanıt vermediğini belirtti.

İsminin gizli kalması şartıyla Reuters'a konuşan bu yetkili, '22 Temmuz'da rütbelerini ve kimliğini üste bıraktı ve bundan sonra kimse kendisinden haber alamadı' dedi.

Türk yetkili, iltica başvurusu hakkında ise bilgisi olmadığını söyledi. Ajansa konuşan Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği yetkilisi ise Tümamiral Uğurlu'dan 22 Temmuz'dan bu yana haber alınmadığını söyledi.

15 Temmuz'daki darbe girişiminden çok kısa süre önce, İzmir'deki gizli bilgi ve belge bulundurma davası soruşturmasında sahte delil üretilmesi suçuna karıştığı ve fişleme yaptığı suçlamasıyla Uğurlu hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Haber ajansları, Uğurlu'nun, Türkiye'ye dönmesi ve ifadesini vermesi yönünde kendisine yapılan tebligata cevap vermediğini bildirmişti.

28 Temmuz'da yapılan Yüksek Askeri Şura'da Uğurlu hakkında ihraç kararı verilmişti.

Reuters, BBC Türkçe ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
35
5
4
3
2
0