Görüş Bildir
Haberler
Mutlu Olmak İstiyorsanız Terketmeniz Gereken 9 Şey

Mutlu Olmak İstiyorsanız Terketmeniz Gereken 9 Şey

Ahmet Denizer
02.09.2016 - 13:56

1- Sızlanmayı bırakın.

Her insan hayatında zorluklarla karşılaşıyor. Sizinde birçok sıkıntınız olabilir. Önemli olan bu sorunları büyütmemektir. Sürekli neyin neden olmadığından bahsederseniz sorunlarınız azalmak yerine daha da artmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2- Yapabileceklerinize sınır koymanyın.

Çoğu insan aslında yapabilecekleri şeyleri kendi önyargıları yüzünden yapamayacaklarını düşünür. Bu da onları mutsuzluğa iter...

3- Sürekli başkalarını suçlamayın.

Yapmış olduğunuz hatalarda başkalarının da payı olabilir. Önemli olan geçmişi geçmişte bırakıp devam edebilmektir. Sürekli başkalarını sürekli suçlamak size ruhen ve bedenen büyük zararlarda bulunur.

4- Kendi kendinizi sürekli kötülemeyin.

Çoğu insan gün içerisinde birçok defa kendisiyle konuşur. Çeşitli düşünceler aklından geçer. Eğer sürekli kendinizin ne kadar başarısız olduğundan ne kadar kötü göründüğünüzden bahsederseniz bir müddet sonra o ruh haline girmeye başlarsınız. Kendinizle sürekli olarak olumsuz düşünmeyin.

5- Geçmişe takılı kalmayın.

Geçmişte bazı yaşanmışlıklar olabilir. Bunları unutmak zordur. Fakat geçmişte saplanmayın bu sizin an'ı kaçırmanıza neden olur.

6- Degişime açık olun.

Kendinizi kapatmanız ve sınırlamanız hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Yıl 2016 ve dünya küresel bir köy, değişime açık olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7- Başkalarını etkilemek için yaşamayın.

Sürekli başkalarına odaklı yaşarsanız. Başkalarının kıyafetinde kendiniz olmaya çalışırsınız. Bu sizi hem yorar hem de olmayacak şeylerin peşinden gitmenize neden olur. Bu da mutsuzluğunuzu artırır. Kendiniz olun kendiniz gibi davranmaya gayret gösterin.

8- Her zaman haklı olmaya çalışmayın.

Her zaman haklı olmaya çalışmak sizi zihnen yorar. Bazen salıvermek iyidir. Kişiye iyi gelir.

9- Başkalarının onayına ihtiyaç duymayın.

Bazı meselelerde sürekli başkalarının onayına ihtiyaç duymak sizin düzgün bir kişilik oluşturmanızı engeller. Kendiniz olun bazı kararlarda kendinizi destekleyin. Sonucu kötü olsa bile iyisiyle kötüsüyle ben bir insanım, bir karar verdim ve sonuçlarına katlanıyorum diyebilin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın