Görüş Bildir
Haberler
Şehit Müsellim Ünal Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Müsellim Ünal Son Yolculuğuna Uğurlandı

Batuhan
21.07.2015 - 14:15 Son Güncelleme: 21.07.2015 - 17:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK'lılar arasında dün çıkan çatışmada şehit olan uzman onbaşı 22 yaşındaki Müsellim Ünal'ın cenazesi, Adıyaman’daki törenin ardından memleketi Kayseri’nin Develi ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Ünal için bugün Adıyaman'da tören düzenlendi. Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay da katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

"Sizin evladınız bizim evladımızdır sizin acınız bizim acımızdır"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, törende 'Büyük milletler tarihte büyük başarılarla birlikte, yaptıkları büyük fedakarlıklarla var olmuşlardır. Bu vesileyle kadim tarihimizden bu yana bu toprakları bize vatan olarak bırakabilmek için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Yüceler yücesi bu makam Çanakkale şehitleri için nasılsa Müsellim kardeşimiz için de aynıdır. Kardeşimiz bedrin aslanlarıyla haşrolunacaktır. Rahmetli şehidimize hitaben diyorum ki, o bize hem şehitlik makamının önemini anlatıyor, hem de üzerimize düşen vazifeyi anlatıyor. Şehidimizin aziz hatırasını unutmayacağız. Bölücü terör örgütü ve arkasındaki güçler de bilsinler ki, şehidimizin üzerindeki al bayrağı kanımızın son damlasına kadar dalgalandırmaya devam edeceğiz. Aziz şehidimizin değerli ailesi, sizler büyük emeklerle helal süt ile büyüttüğünüz şehidimizi cennete uğurlarken bilin ki, sizin evladınız bizim evladımızdır sizin acınız bizim acımızdır. Aileniz ailemizdir. Şehidimizin ruhu şad olsun, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve ailemizin başı sağ olsun.' diye konuştu.

Memleketi Kayseri'de toprağa verildi

Memleketi Kayseri'de toprağa verildi

Adıyaman’daki törenin ardından Kayseri’ye getirilen Şehit Onbaşı Müsellim Ünal'ın cenazesi baba ocağına götürüldü. Cenazeye katılanlar, ellerinde Türk bayrakları ile PKK terör örgütü aleyhine sloganlar atarak tepki gösterdi. 

Baba ocağında askeri yetkililer tarafından özel hazırlanan çadıra alınan şehidin naaşı burada açıldı. Dede Müsellim Ünal, baba Yusuf Ünal, anne Ayşe Ünal ve 3 kız kardeşi son kez şehidin yüzüne baktı. 

Sonrasında dualarla köy camisinin yanındaki boşluk alanına getirilen şehit için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekilleri, askeri erkan, bürokratlar, binlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazı sonrasında vatandaşlar şehidin cenazesini omuzlarda dua ederek taşıdı. Şehit Müsellim Ünal'ın naaşı köy mezarlığında dualar ve ardından askeri törenle defnedildi. 

Haber Türk ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0