Görüş Bildir
Haberler
Mürekkep Testine Göre, Sen Hangi Rahatsızlığa Sahipsin?

etiket Mürekkep Testine Göre, Sen Hangi Rahatsızlığa Sahipsin?

Osman Avcı
19.01.2015 - 13:40 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 15:03

İsviçreli psikiyatrist Hermann Rorschach tarafından bulunan ve mürekkep testi olarak da bilinen Rorschach testi, kişinin bilinçaltını ortaya seren bir testtir. Bu dünyaca ünlü teste göre sen hangi rahatsızlığa sahipsin?

Çok önemli not: Bu test, bütün testlerimizde olduğu gibi eğlence amaçlı üretilmiş olup, testin hiçbir şekilde bilimsel dayanağı yoktur! Gerçek Rorschach testi için lütfen yetkin kişilerden, psikologlardan destek alın!

1. Burada ne görüyorsun?

1. Burada ne görüyorsun?

2. Burada ne görüyorsun?

2. Burada ne görüyorsun?

3. Burada ne görüyorsun?

3. Burada ne görüyorsun?

4. Burada ne görüyorsun?

4. Burada ne görüyorsun?

5. Bu sana nasıl bir şeymiş gibi göründü?

5. Bu sana nasıl bir şeymiş gibi göründü?

6. Burada ne görüyorsun?

6. Burada ne görüyorsun?

7. Peki ya burada ne görüyorsun?

7. Peki ya burada ne görüyorsun?

8. Burada ne gördün?

8. Burada ne gördün?

9. Burada ne görüyorsun?

9. Burada ne görüyorsun?

10. Peki, burada ne görüyorsun?

10. Peki, burada ne görüyorsun?

11. Bu kartta ne görüyorsun?

11. Bu kartta ne görüyorsun?

"Çoklu Kişilik Bozukluğu" çıktı!

"Çoklu Kişilik Bozukluğu" çıktı!

Çoklu kişilik bozukluğu ya da benlik ikileşmesi, kişilik bütünlüğünün, birliğinin bozulması şeklinde beliren ruhsal bozukluktur. Bu hastalıkta beyinde şekillenen bazı olguları, kişi kendi dışında olmuş şeyler gibi görür. Bazı hallerdeyse ruhsal bütünlüğün parçalanması daha derinlere iner, kişi kendinde birbirinden farklı iki ayrı varlık var sanır: Bu iki kişi apayrı olmakla beraber bazen bir arada bulunur, bazen de ard arda ortaya çıkar. Bundan başka, hastalık hastanın kendi vücudunu vücut dışında görmesi şeklinde de belirebilir. Belirtileri: Kişi her yaptığı işi kontrol altında tutmaktadır; vücudunun her hareketini kontrol eder; kendini rüyadaymış gibi sayar; aslında her şeyi normal yapıyordur ama kendisine anormalmiş gibi gelir.

"Hipoaktif Cinsel İstek Bozukluğu" çıktı!

"Hipoaktif Cinsel İstek Bozukluğu" çıktı!

Hipoaktif Cinsel İstek Bozukluğu; cinsel aktivite için istek ve cinsel fantezilerin yokluğu veya azlığıdır. Cinsel isteğin varlığı ise çeşitli etkenlere bağlıdır: biyolojik etkenler, yeterli kendilik saygısı, cinsellikle ilgili daha önceki olumlu deneyimler, uygun bir partnerin varlığı, cinsel olmayan alanlarda da partnerle iyi bir ilişkinin olması. Bu etkenlerden herhangi birinde sorun olması isteği azaltabilir. Cinsel istek çeşitli biyolojik, gelişimsel, psikolojik, kişiler arası, kültürel ve çevresel faktörlerden etkilenmektedir. Etkili biyolojik faktörler; hormonal dengesizlik veya yetersizlik, ilaç yan etkileri, akut veya kronik hastalıklardır. Etkileyen gelişimsel faktörler cinsel eğitim ve izin eksikliği; duygusal, fiziksel, sözel ve şefkat yoksunluğu ile geçen çocukluk veya ergenliktir. Psikolojik faktörler ise anksiyete, depresyon, bağlanma güçlükleri, kişilik bozuklukları ve diğer psikiyatrik bozukluklardır. Kişiler arası faktörler ilişki uyumsuzluğu, kayıplar, partnerin cinsel bilgi eksikliği veya cinsel işlev bozukluğudur. Kültürel faktörler ise uygun cinsel birleşme ile ilgili dini veya kültürel adetlerdir. Etkili çevresel faktörler de mahremiyet, güvenlik ve çevre ile ilgili konfordur.

"Şizofreni" çıktı!

"Şizofreni" çıktı!

Şizofreni; düşünüş, duyuş ve davranışlarda önemli bozuklukların görüldüğü, hastanın kişiler arası ilişkilerden ve gerçeklerden uzaklaşarak kendi dünyasında yaşadığı, genellikle gençlik çağında başlayan bir ruhsal hastalıktır. Şizofreni, kişinin iki kişilikli olması değil, aynı anda iki farklı gerçekliğe inanmasıdır. 'Gerçek gerçeklik' normal, sıradan bir insanın algılamasına denk düşerken, 'ikinci gerçeklik' sağlıklı bir insanın anlayamayacağı, çoğu kez belli bir sisteme dayalı bir gerçekliktir. Şizofrenik hastalar hastalık öncesi sessiz, arkadaşı az, yalnızlığı seven, tuhaf, güvensiz kişilerdir.

"Sadist Kişilik Bozukluğu" çıktı!

"Sadist Kişilik Bozukluğu" çıktı!

Bu hastalık, diğerlerine karşı zalim, agresif, çıkarcı ve küçültücü davranışlar tarafından nitelendirilir. Şiddet ve hakaret, sadistin sosyal ilişkilerinde yaygındır, çünkü sadist, diğer insanlara karşı ilgiden yoksundur ve diğerlerine zarar vermekten ya da diğerlerini küçük düşürmekten haz duyar. Sadist kişilik bozukluğuyla, kişinin, birini dövmek ve küçük düşürmek gibi sadist hareketlerden cinsel memnuniyet ve hoşnutluk duyduğu cinsel sadizm (Sadomazoşizm) arasında dahi bir ilişki olabilir.

"Cinsel Kimlik Disfori Sendromu" çıktı!

"Cinsel Kimlik Disfori Sendromu" çıktı!

Cinsel kimlik bozukluğu anlamına gelir. Cinsel kimlik disfori sendromu da transseksüalizm gibi kişinin anatomik cinsiyeti ile cinsel kimliği arasında uygunsuzluğun olduğu bir klinik durumdur. Transseksüalizm cinsel kimlik disfori sendromunun en ağır formudur, en aşırı uçta bulunur. Cinsel kimlik disfori sendromunun tek başına ve kalıcı olarak görülmesi nadir görülen bir durumdur.

"Paranoid Kişilik Bozukluğu" çıktı!

"Paranoid Kişilik Bozukluğu" çıktı!

Paranoid kişilik bozukluğu bulunan kişiler sürekli şüphe içinde olan, tüm insanlara güvensizlik duyan özelliktedir. Çevresine düşmanca tavırlar sergiler, sürekli huzursuz ve kızgın yapılarıyla bilinirler. Rahatsızlığı bulunan kişiler, tedavi olmak için çaba harcamazlar. Erkeklerde kadınlara oranla daha yaygın bir rahatsızlıktır. Genetik olarak aile bireyleri arasında geçiş yapar. Erken ergenlik döneminde başlaması yaygın olan bozukluğu yaşayan kişilerin kıskanç olmaları dikkat çekici bir özelliktir. Çevresindeki kişilerin, eşlerinin sebepsiz olarak sadakatını sorgular. Hastalar genellikle duygusuz görüntü verir, gerçekçi olmalarıyla gurur duyarlar. Bazı durumlarda ömür boyu sürecek olan bir rahatsızlıktır. Kişilerin çoğunlukla evlilik hayatları ve iş hayatları sorunlarla doludur.

"Beden Dismorfik Bozukluğu" çıktı!

"Beden Dismorfik Bozukluğu" çıktı!

Kişinin bedenini yanlış algılamasına neden olan bir rahatsızlıktır. Çoğunlukla sosyal fobi ve depresyon ile birlikte görülür. Kişi sosyal fobi ve depresyonlarının nedenini vücudundaki anormalliklere bağlı kaybettiği özgüveni olarak düşünür, halbuki sosyal fobisinin, depresyonunun ve bedenini olduğundan farklı ve çirkin görmesinin nedeni, çocukluk ve ergenlik çağında aşağılanarak, utandırılarak özgüvenini kaybetmesidir. Beslenme bozuklukları (anorexia nervosa, obezite, bulimia nervosa, vb.) da bir nevi bu çatı altında toplanabilir.

Sen Tamamen Normalsin!

Sen Tamamen Normalsin!

Sen tamamıyla normalsin. Çok sağlam bir ruhsal yapın var. Kendini çok iyi tanıyorsun; sınırlarını ve potansiyelini de çok iyi biliyorsun. Sağlam bir karakterin var. Hayatın tam bir denge halinde ve dengeni bozan şeylerden alabildiğine uzak duruyorsun. Kısaca zihninde hiçbir sorun yok ve her şeyden önemlisi kendin olabiliyorsun!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3985
1392
969
750
701
647
549
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın