Görüş Bildir
Haberler
Murat Eren, Kendisine ve TSK'ya Kurulan Kumpası Anlattı

etiket Murat Eren, Kendisine ve TSK'ya Kurulan Kumpası Anlattı

Ulaş
18.08.2016 - 23:52 Son Güncelleme: 19.08.2016 - 09:28

FETÖ'nün kumpas davaları kapsamında cezaevinde kalan son asker Yüzbaşı Murat Eren tahliye edilmesinin ardından katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Cezaevine giriş sürecini açıklayan Eren, 'Bizi içeri attırdılar, kendilerine yer açtılar' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk'te yayınlanan Türkiye'nin Gündemi programına katılan Eren TSK'ya kurulan kumpası anlattı. 'Cemaatçi yapılanmanın farkında olan subaylardan biri olarak, silahlı kuvvetlerdeki oluşumu sivri dille eleştirdim' diyen Eren riskli görevlerden hiçbirine cemaat mensubu askerlerin getirilmediğini dile getirdi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda helikopter pilotu olan Kurmay Kıdemli Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren'in,  2006'da 'Atabeyler Çetesi'nin lideri olduğu iddia edildi. Kara pilot, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi planlamakla suçlanmıştı. 

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli iki yüzbaşı ve iki astsubayın da aralarında bulunduğu 11 kişi ile birlikte gözaltına alınan Eren, bu suçlardan beraat ederken, 'İzinsiz patlayıcı madde bulundurmak ve nakletmek' suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası almıştı. 

Dün akşam serbest bırakılmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eren, 'bu kadar çabuk olacağını beklemiyordum' demişti.

'Ben hep subay kimliğimi taşıdım, Atatürk'ün askeriyim'

'Ben hep subay kimliğimi taşıdım, Atatürk'ün askeriyim'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eren, bir gazetecinin 'Silahlı kuvvetleri dönecek misiniz?' sorusuna, 'Vatan sever, Atatürkçü ve devletçi bireyler olarak yetiştirildik. Tabiki vatan bize 'gel şu görevi yap' ben uçuş hocasıyım aynı zamanda. Uzun süre ara verdim ama inanıyorum ki çok pilotları yetiştirebilecek yetim hala devam ediyordur. Gönlüm ister bir an önce uçuşa dönmeyi. Silahlı kuvvetlere çağırırlarsa hayır diyemem her halde. Kırgın değilim, devlete küsülmez. İçimde o üniforma aşkı hiç sönmedi benim. Ben hep subay kimliğimi taşıdım, Atatürk'ün askeriyim' şeklinde yanıt vermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
212
52
8
5
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Zamaninda idam olsaydi belkide Murat Eren idam edilicekti ve bugun sucsuz oldugu anlasilicakti ama geri gelemeyecekti...

Can Özdemir

Evet işin bide o tarafı var..