Görüş Bildir
Haberler
Mükemmeli Kendine Takıntı Haline Getirmiş Seri Katilleri Anlatan En İyi Filmler

Mükemmeli Kendine Takıntı Haline Getirmiş Seri Katilleri Anlatan En İyi Filmler

Mükemmeliyetçilik birçok insanın yaşamının bir parçasıdır ama bazıları için bu, saplantılı bir takıntıya dönüşebilir. Peki ya bu takıntı, bir seri katilin karanlık motivasyonuna dönüşseydi? İşte, mükemmel cinayetlere ulaşmaya çabalayan, nefesinizi kesecek en iyi seri katil filmleri listemiz! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Freaky, 2020

20. Freaky, 2020

IMDb: 6.3 

Özet: 17 yaşında genç bir kız olan Millie Kessler, bir seri katil olan Blissfield Butcher’ın yeni hedefidir. Katilin mistik hançeri bedenlerinin yer değiştirmesine neden olduğunda Millie kendisini korkunç bir kabusun içinde bulur. Katil ile vücut değiştirmesinden sonra Millie, bu değişikliğin kalıcı hale gelmesine 24 saatten az kaldığını fark eder. Bu sırada Millie’nin bedeninde olan katil, iştahla insan avına çıkar. 

Oyuncular: Vince Vaughn, Kathryn Newton, Celeste O'Connor 

Yönetmen: Christopher Landon

19. Henry: Portrait of a Serial Killer, 1986

19. Henry: Portrait of a Serial Killer, 1986

IMDb: 7.0 

Özet: Film Henry Lee Lucas adlı bir seri katilin hayatından bir bölümü anlatır. Hapishaneden tanıştıkları ve aynı evi paylaştıkları kendisi gibi psikopat ve uyuşturucu bağımlısı arkadaşı Otis'le birlikte zevk için arka arkaya işledikleri bir dizi cinayet konu edilir. Bu canavarca cinayetleri durmaksızın işlerlerken hiçbir amaçları veya motivasyonları yoktur. Film gerçekte bir seri katil olan ve 2001 yılında cezasını çekmekte olduğu hapishanede ölen Henry Lee Lucas'ın soğukkanlı itiraflarına dayanmaktadır. 

Oyuncular: Michael Rooker, Tracy Arnold, Tom Towles 

Yönetmen: John McNaughton

18. Black Christmas, 1974

18. Black Christmas, 1974

IMDb: 7.1 

Özet: Noel tatili sırasında bir grup kız öğrenci yurdu üyesi, kendilerini tehdit eden telefonlar bırakan bir yabancı tarafından takip edilir. 

Oyuncular: Olivia Hussey, Keir Dullea, Margot Kidder 

Yönetmen: Bob Clark

17. Monster, 2003

17. Monster, 2003

IMDb: 7.3 

Özet: 1989-1990 yılları arasında çok sayıda insanı öldürerek, dünyanın ilk kadın seri katili olarak ünlenen Aileen Wuornos'un gerçek hikayesi.Yakalandıktan sonra, 1992'de 7 kişiyi öldürmekten suçlu bulunan Wuornos'un öyküsü ABD ve dünya kamuoyunu epey meşgul etmişti. Aynı zamanda bir lezbiyen de olan ve hayat kadınlığı yapan Wuornos, kurbanlarını ilişkiye girdiği insanlar arasından seçiyordu. Dehşet verici kadın katilin kurbanlarını ormana götürüp sakladığı ortaya çıkmış, ancak benzer şekilde öldürdüğünden şüphe duyulan 2 kişinin daha cesedi bulunamamıştı. Wuornos'un eski kadın aşığı mahkemede aleyhine tanıktık etmiş; avukatının sanığın çocukluğunda maruz kaldığı kötü muamele ve tacizi hafifletici neden olarak öne sürmesi jüriyi ikna etmemiş ve 2003'te gerçekleşen idamına karar verilmişti. 

Oyuncular: Charlize Theron, Christina Ricci, Bruce Dern 

Yönetmen: Patty Jenkins

16. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, 2007

16. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, 2007

IMDb: 7.3 

Özet: Sweeney Todd İngiltere'de berberlik yaparak yaşamını sürdüren, çok güzel bir eşi olan, hayata umutla bakan bir adamdır. Fakat kasabanın önde gelenlerinden birinin güzel eşinde gözü vardır. Yersiz bir suçlama ile hapse atılır ve ardından sürgüne gönderilir. Hayatı darmadağın olan Sweeney Todd kurtulup geri dönmek ve intikam almak için yemin eder. Yıllar sonra geri geldiğinde her şey çok değişmiştir fakat onu hatıralar içerisinde sabırla bekleyen biri vardır, Bayan Lovett. Şeytan Berber Bayan Lovett'ın da yardımıyla suçluyu bulana kadar acımasız bir cellada dönüşecektir; bu arada kasabayı birbirinden güzel kek ve çörek kokuları kaplarken şüphelenmek kimsenin aklına gelmeyecektir. 

Oyuncular: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman 

Yönetmen: Tim Burton

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Lodger: A Story of the London Fog, 1927

15. The Lodger: A Story of the London Fog, 1927

IMDb: 7.3 

Özet: Londra'da işlenen seri cinayetler ve harıl harıl aranan bir katil. Yalnız başına kalan kiracı, garip davranışlarıyla evsahiplerinin ve evsahiplerinin kızının sevgilisi tarafından dikkatini çeker. 

Oyuncular: June Tripp, Ivor Novello, Marie Ault 

Yönetmen: Alfred Hitchcock

14. Perfume: The Story of a Murderer, 2006

14. Perfume: The Story of a Murderer, 2006

IMDb: 7.5 

Özet: Jean Baptiste Grenouille, 18. yüzyılda Paris’te dünyaya gelmiş olup, son derece değişik bir karakterdir. Her türlü kokuya karşı sıra dışı bir algısı vardır. Duyarlılığı çok yüksektir. Öte yandan diğer duyuları aksine gelişmemiştir. Arzu ettiği kokulara sahip olmak uğrunda her şeyi yapmaya hazırdır. Buna insan öldürmek de dahil. Bir gün kendine ait bir ten kokusunun olmadığını fark eder. Bu durumda tek çare vardır. Ona insan kokusu gerekir. Yeni baştan yaratacağı bir insan kokusu. Bunu elde etmek için de insanlara gereksinimi vardır. Patrick Süskind’in aynı adlı romanından uyarlanan film, koku ile var olabilen Jean Baptiste’in trajedisini anlatmaktadır. 

Oyuncular: Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman 

Yönetmen: Tom Tykwer

13. Cure, 1997

13. Cure, 1997

IMDb: 7.5 

Özet: Korkunç bir cinayet dalgası Tokyo'yu kasıp kavuruyor. Tek bağlantı, kurbanların her birinin boynuna kazınmış kanlı bir X işaretidir. Her vakada, katil kurbanın yakınında bulunur ve suçla ilgili hiçbir şey hatırlamamaktadır. Dedektif Takabe ve psikolog Sakuma bağlantıyı çözmeleri için çağrılır, ancak soruşturmaları hiçbir yere varmaz. 

Oyuncular: Masato Hagiwara, Koji Yakusho, Tsuyoshi Ujiki 

Yönetmen: Kiyoshi Kurosawa

12. American Psycho, 2000

12. American Psycho, 2000

IMDb: 7.6 

Özet: Patrick Bateman, aileden zengin bir adamdır. Gençliği ve yakışıklı olması, kendisine hem işinde hem de sosyal hayatında avantajlar sağlamaktadır. Oldukça sıradan bir hayata kapılıp gidiyormuş gibi görünen Bateman'ın hayatının karanlık tarafın ise oldukça derinliklidir. Bateman, insanları sebepsiz yere öldürmekten hoşlanan ve öldürdüğü insanların vücutlarından hatıra olarak aldığı parçaları evinde saklayan bir akıl hastasıdır. Bunu kendisi dışında kimse bilmemektedir. 

Oyuncular: Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas 

Yönetmen: Mary Harron

11. Eyes Without a Face, 1960

11. Eyes Without a Face, 1960

IMDb: 7.6 

Özet: Organ naklinde doku uyuşmazlığı sorununun üstesinden gelmek üzere deneyler yapan dahi doktor Génessier, yüzünü, kendisinin sorumlu olduğu bir otomobil kazası sonucu yüzü deforme olan kızı Christiane’ın yüzüyle değiştirebileceği genç bir kadın bulmaya kararlıdır. 

Oyuncular: Pierre Brasseur, Alida Valli, Juliette Mayniel 

Yönetmen: Georges Franju

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Saw, 2004

10. Saw, 2004

IMDb: 7.6 

Özet: Birbirini tanımayan iki adam köhne bir yerde, ayakları zincirle bağlı bir şekilde uyanır. Çok geçmeden kurbanlarını yanlış yola düşen insanlar arasından seçen ve onları ölümcül bir oyun oynamaya zorlayan bir seri katilin oyunun piyonları olduklarını anlarlar. 

Oyuncular: Cary Elwes, Leigh Whannell, Danny Glover 

Yönetmen: James Wan

9. The Vanishing, 1988

9. The Vanishing, 1988

IMDb: 7.7 

Özet: Birbirlerine aşık olan Saskia ve Rex çifti, tatil yapmak amacıyla arabalarına atlayıp yola koyulurlar. Çiftimiz güle oynaya yollarına devam ederlerken Saskia Rex'e, belirli aralıklarla gördüğü ve her seferinde aynı kurgunun yaşandığı, özünde ikisinin de birbirlerine kavuşamadıklarını anlatan rüyalarından bahseder. Peşisıra patlak veren ve küçük bir anlaşmazlık sonucu yaşanan tartışma; Saskia'nın Rex' kendisini hiç bırakmaması için yemin ettirmesiyle son bulur ve dinlenmek üzere bir benzin istasyonunda mola verirler. Saskia, kahve almak için markete gider ve geri dönmez. 

Oyuncular: Bernard-Pierre Donnadieu, Gene Bervoets, Johanna ter Steege 

Yönetmen: George Sluizer

8. Halloween, 1978

8. Halloween, 1978

IMDb: 7.7 

Özet: Korku sinemasının ustalarından John Carpenter'ı üne kavuşturan filmi 'Cadılar Bayramı', ilk cinayetini altı yaşında işleyen bir çocuğun onbeş yıl sonra hapisten kaçarak geçmişini tekrarlamasını anlatıyor. Azizler günü arifesinde işlediği cinayeti hayatının merkezi haline getiren ve sıradan insanları öldürerek adeta sorunlarıyla hesaplaşan gencin hikayesi. 

Oyuncular: Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, Tony Moran 

Yönetmen: John Carpenter

7. Zodiac, 2007

7. Zodiac, 2007

IMDb: 7.7 

Özet: Zodiac, San Fransisco körfez bölgesini dehşete boğmuş ve onlarca yıl boyunca şifreleri ve mektuplarıyla dört ayrı yargı bölgesinin yetkilileriyle alay etmiş bir seri katilin gerçek hikâyesine dayanan bir gerilim filmi. Bir avcıyı avlamak dört adam için bir saplantı hâlini alır; bu öyle bir saplantıdır ki onları eski hallerinin birer hayaletine dönüştürür, yaşamları katilin bıraktığı sonu gelmeyen ipuçlarıyla bir kurulup bir yıkılır. 

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr, Mark Ruffalo 

Yönetmen: David Fincher

6. Memories of Murder, Salinui Chueok, 2003

6. Memories of Murder, Salinui Chueok, 2003

IMDb: 8.1 

Özet: Askeri diktatörlük ile yönetilen, soğuk savaşın son yıllarının yaşandığı Güney Kore'de halk, sürekli olarak tatbikatlar ve Kuzey Kore tehdidi ile korkutulmakta, rejimin baskısı protestolara ve isyanlara neden olmaktadır. Bu esnada, Seul'e yakın bir kasabada, cinayetler işlenmeye başlanır. Kadınlar bağlanarak öldürülmekte, tecavüze uğramaktadırlar. İlk başlarda, yerel bir dedektif olan Park Doo-Man olayı kendi yöntemleri ile çözmeye çalışır. Olayı çözmekte yetersiz kalınca, Seul'dan mektepli bir dedektif Seo Tae-Yoon da ekibe katılır. Tae-Yoon modern yöntemler ve analizler ile olayı çözmeye çalışırken, cinayetler devam edecek, polis teşkilatı yetersiz kalacak ve kasabada kargaşa artacaktır. 

Oyuncular: Song Kang-ho, Kim Sang-kyung, Roe-ha Kim 

Yönetmen: Bong Joon Ho

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. No Country for Old Men, 2007

5. No Country for Old Men, 2007

IMDb: 8.2 

Özet: Kötü giden bir uyuşturucu işi ve bir çanta dolusu para masum bir avcının, emektar bir şerifin ve acımasız bir kiralık katilin yolunu ıssız Batı Teksas çölünde kesiştirir. 

Oyuncular: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin 

Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen

4. Eine Stadt Sucht Einen Mörder, 1931

4. Eine Stadt Sucht Einen Mörder, 1931

IMDb: 8.3 

Özet: Sadece çocukları öldüren psikopat seri katili durdurmak için çalışmaya başlayan şehrin polis teşkilatı, sokakları sıkı bir denetim altına alır. Katilin yakalanmamasından fazlasıyla tedirgin olan halkın yanı sıra, bu baskıdan şikayetçi olan başka bir grup daha vardır. Polisin sıkı denetimi yüzünden yakalanmaktan korkan diğer sokak suçluları ve dilenciler de kendi aralarında organize olarak bu operasyonun bir an önce sona ermesi için katilin peşine düşer. Artık polislerin yanı sıra suçlunun peşinde olan yasadışı bir oluşum. 

Oyuncular: Peter Lorre, Ellen Widmann, Inge Landgut 

Yönetmen: Fritz Lang

3. Psycho, 1960

3. Psycho, 1960

IMDb: 8.5   

Özet: Sevgilisi ile buluşmayı planlayan Marion şiddetli yağmur yüzünden geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otelden içeri girer girmez garip şeyler olduğunun farkına varan Marion uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman’ın kişiliğinde sorunlar olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenenince sohbeti kısa kesip odasına giderek duş almaya karar verir ve olaylar gelişir.    

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles   

Yönetmen: Alfred Hitchcock

2. Seven, 1995

2. Seven, 1995

IMDb: 8.6   

Özet: Bir seri katil, 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürmektedir. Yedi ölümcül günah, Hristiyanlık inançlarına göre kibir, açgözlülük, şehvet düşkünlüğü, kıskançlık, oburluk, yıkıcılık ve tembelliktir.   

OyuncularMorgan FreemanBrad Pitt, Kevin Spacey   

Yönetmen: David Fincher

1. The Silence of the Lambs, 1991

1. The Silence of the Lambs, 1991

IMDb: 8.6 

Özet: Akademiden başarıyla mezun olmuş genç FBI ajanı Clarice Starling, kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katile ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü Doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. Lecter'dan bilgi alabilmesi için önce onun güvenini kazanması gerekmektedir.1992 yılında 7 dalda Oscar'a aday olan film, yönetmeni ve başrol oyuncularına altın heykelciği getirirken en iyi film ve en iyi senaryo uyarlaması dalında da ödüle hak kazanmıştı. 

Oyuncular: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney 

Yönetmen: Jonathan Demme

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın