Görüş Bildir
Haberler
Lady Gaga Hakkında Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız 10 İlginç Bilgi

etiket Lady Gaga Hakkında Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız 10 İlginç Bilgi

Lady Gaga popülerliğinin yanında pek çok güzel iş yapan ve farklı yetenekleri olan bir sanatçı. Hayır işlerinden hayranları ile olan ilişkilerine kadar muhtemelen pek fazla bilmediğiniz 10 ilginç bilgiyi derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gaga'nın yaptığı hayırseverlikler

1. Gaga'nın yaptığı hayırseverlikler

Gaga'yı genel olarak giydiği et kıyafeti veya sıra dışı kıyafetleriyle tanırız. Halbuki bilinmeyen bir gerçek vardır ki; kendisi günümüzün en çok yardım yapan sanatçılarından biridir. Hatta Born This Way Foundation adlı bir kuruluşu bulunmakta. Kuruluşun amacı bireyleri cesaretlendirmek, kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak ve hoşgörüsüzlüğü ortadan kaldırmaktır.

2. 20 saniye boyunca aynı nota üzerinde durabilmesi

2. 20 saniye boyunca aynı nota üzerinde durabilmesi

Gaga, 20 saniye boyunca aynı nota üzerinde durabiliyor. 20 saniye boyunca aynı nota üzerinde durabilen sanatçılar arasında, Mariah Carey ve Christina Aguilera da bulunmaktadır.

3. Taylor Kinney ile olan büyük aşkı

3. Taylor Kinney ile olan büyük aşkı

Taylor ve Gaga, Gaga'nın 'Yoü and I' klibinde tanışmışlardı, 2012'den beri beraber olan bu güzel çift, medyaya ilişkilerini yansıtmak yerine kendi içlerinde güzel bir ilişki sürdürmekte, ayrıca geçen sene nişanlanmışlardı.

4. 19 yaşında tecavüze uğraması ve hayatının tamamen değişmesi

4. 19 yaşında tecavüze uğraması ve hayatının tamamen değişmesi

2014 yılında bir röportajında 19'unda tecavüze uğradığını ve bu olayın hayatını tamamen değiştirdiğini açıklayan Lady Gaga, ailesine bu konuyu uzun zaman söyleyemediğini itiraf etti. Hatta Gaga'nın ailesinden büyükannesi ve halası, ünlü müzisyenin Oscar gecesindeki performansına kadar bu olayı bilmiyordu. 29 yaşındaki müzisyen sosyal medya hesaplarında, 'Beni hemen ertesi gün şaşkınlık içinde aradılar çünkü onlara bir kazazede olduğumu söylememiştim' dedi.

'Oscar'dan bir gün sonra aradılar çünkü onlara hiçbir zaman bir kazazede olduğumu söylememiştim. Çok utanmıştım. Çok korkmuştum. Bunu kabul etmem bile çok uzun zaman aldı çünkü ben Katoliktim, bunun şeytanca olduğunu biliyor ancak kendimi suçlu görüyordum. Tam 10 yıl boyunca bunun benim suçum olduğunu düşündüm. Oscar'ın ertesi sabahı büyükannem Ronnie gözyaşları içinde beni aradığında bana şunu söyledi: 'Benim canım kızım, seninle hiç bu kadar gurur duymamıştım...' Benim bunca zaman utancımdan sakladığım sırrım, hayatımdaki kadınların en büyük gurur duyduğu şey oldu. Cesur olun, konuşun. Bu sizin de başınıza gelene kadar...'

5. Popun yeni kraliçesi olması

5. Popun yeni kraliçesi olması

Forbes ve Time başta olmak üzere +400 dergi ve site Gaga'yı Pop'un Yeni Kraliçesi olarak adlandırmaktadır. 8 yıl gibi kısa bir sürede kariyerindeki çeşitlilik, müziğinin kalitesi ve satışları ile bu jenerasyonun en iyisi olduğu kanıtladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayranları ile olan ilişkisi

6. Hayranları ile olan ilişkisi

Gaga, hayranlarıyla çok iç içe olan bir sanatçı. Bir çok hayranına destek oluyor ve onlar için savaşıyor. Gaga'nın hayranlarının bir çoğu LGBT üyesi veya içine kapanık, dışlanmış insanlar... Gaga'nın LGBT'ye ne kadar destek olduğunu ve eşcinsel evliliğin yasallaştırılmasında ne kadar önemli bir kişi olduğunu biliyoruz. Bir çok hayranı onun sayesinde tüm dışlamalarla savaşmaktadır. Born This Way adlı şarkısında da kendisinin olduğu gibi güzel olduğunu ve Tanrı'nın hata yapmayacağını söyleyerek tüm insanların olduğu gibi güzel olduğunu bize tekrar hatırlatıyor. Ayrıca Lady Gaga'nın Born This Way albümü sayesinde Amerika'da ki intihar vak'alarında %20 oranında azalma meydana gelmiştir.

7. İtalyan Gaga

7. İtalyan Gaga

Gaga, New York'lu ve %75 İtalyan kökene sahip. Gerçek adı Stefani Joanne Angelina Germanotta'dır ve soyadı İtalyan kökenlidir.

8. Piyano ve Gaga

8. Piyano ve Gaga

Lady Gaga 4 yaşında piyano çalmayı öğrenmiş ve ilk piyano eserini 13 yaşında yazmıştır. Piyanoda gerçekten usta olan Gaga'nın bu performansını izlemelisiniz!

9. Gaga'nın bir çok işte çalışması

9. Gaga'nın bir çok işte çalışması

19 yaşındayken ailesine, onlara ihtiyacı olmadığını söyleyerek 3 işte birden çalışıp hayallerinin peşinden koşmuştur ve plak şirketleri tarafından reddedilmiştir ama şimdi günümüzün en çok satan kadın sanatçılarından biridir ve Gaga der ki; 'İnsanların bana sürekli olarak 'hayır' demesi beni sadece daha güçlü bir insan yaptı.'

10. En önemlisi o güzel kalbi

10. En önemlisi o güzel kalbi

Bir çok yeteneği olmasına karşılık çok da nazik ve iyi kalpli biridir kendileri. Genç sanatçılara olan desteği ve tutumu, hayranlarına olan sevgisi, yaptığı yardımları, aktivizme katkıları ve çevresindeki insanlara olan güzel davranışları ile kalbimizi fethediyor! İyi ki varsın Gaga! Yeni albümünü ve geri dönüşünü sabırsızlıkla bekliyoruz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
321
211
36
35
20
14
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın