Görüş Bildir
Haberler
Mühendisler, Fiber Optik Veri Aktarım Hızında Dünya Rekoru Kırdı

Mühendisler, Fiber Optik Veri Aktarım Hızında Dünya Rekoru Kırdı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fiberin hızlı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Tekrar düşünmenizde yarar var, çünkü mühendislerden oluşan bir ekip, lazerin yeni bir cinsini kullanarak oda sıcaklığındaki fiber optik ile 57 Gbps hızında veri taşıyarak dünya rekoru kırmayı başardı.

Illinois Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, veri iletim hızını sağlamak için dikey gözlü ve yüzeye yayılan yeni nesil bir lazer kullanıyor. Amaçları, ışığın etkisini arttırmak ve dünyanın en hızlı optik veri aktarma sistemini oluşturmak.

2014’te ekip bir cihaz yardımıyla fiber optik veri aktarımında 40 Gbps hıza ulaşmıştı. Şimdi ise yeni sistem ile birlikte veri aktarımında 57 Gbps hıza ulaşmayı başardılar. 85 Santigrat derece sıcaklığındaki bir odada 50 Gbps veri aktarım hızına ulaşılabiliyor. Bu şu anlama geliyor: Bu hızda, sadece birkaç saniye içinde Blu-ray kalitedeki bir içeriği indirebilirsiniz.

Aslında geçmişte London College Üniversitesi’ndeki bir ekip, 100 Gbps hızı ile 1125 terabaytlık verinin aktarımını gerçekleştirmeyi başarmıştı. Ancak bu sıfır mesafede gerçekleşmiş bir deneydi. Haberimize konu olan yeni rekor ise, hızlı fiber ağlarda bile kullanılabilecek bir adım olarak görülüyor.

Kaynak: http://gizmodo.com/engineers-smashed-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın