Görüş Bildir
Haberler
Muharrem İnce, CHP Genel Başkanlığı’na Adaylığını Açıkladı: 'Önümüzdeki Seçimler Köprüden Önceki Son Çıkıştır'

Muharrem İnce, CHP Genel Başkanlığı’na Adaylığını Açıkladı: 'Önümüzdeki Seçimler Köprüden Önceki Son Çıkıştır'

Batuhan
22.01.2018 - 12:17

CHP'de kurultay süreci hızlandı. 3 - 4 Şubat tarihlerinde yapılacak kurultayda Kılıçdaroğlu'nun ikinci rakibi de belli oldu. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, düzenlediği basın toplantısı ile CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'dan adaylığını ilan eden İnce, 'Bugün 12.00'de TBMM'de düzenleyeceğim Basın Toplantısı ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'na adaylığımı açıklayacağım.' ifadesini kullanmıştı.

İnce'nin konuşmasından satır başları:

İnce'nin konuşmasından satır başları:
  • AKP tarafından beslenip büyütülen FETÖ'cülerin darbe girişimi ve sonra OHAL, tek adam yönetimine giden yolun açılması Türkiye'yi rotasından çıkarmıştır. 143 yıllık kazanımlarımızı sıfırlamak üzereyiz. AKP hükümetinin yanlış politikalarıyla büyük bedelleri ödedik ve hala ödüyoruz.

  • Yalan rakamlarla halkımızın gerçekle bağı koparılmak isteniyor. Türkiye içeriden ve dışarıdan büyük tehditlerle karşı karşıya. Ülkemizin bugün bir beka sorununun olması kendiliğinden olmamıştır. Geçmişte yapılan yanlış seçimler sonucu Türkiye'nin dört tarafı sorunlarla dolmuştur. Ülkeyi bu hale getirenler ülkeyi kurtaramazlar.

  • Önümüzdeki seçimler köprüden önceki son çıkıştır. Türkiye 2019'da yanlış bir yola girdiğinde başımıza gelecek olanları görmek için müneccim olmaya gerek yoktur. Türkiye'nin Cumhuriyetçileri kendilerini nasıl tanımlarsa tanımlasınlar; Kürt ya da Türk Alevi ya da Sunni, sağcı ya da solcu ortak kaderi paylaşacaktır. Hiçbirimizin bu süreçte hata yapma hakkı yoktur. Atacağımız her adım bu büyük tehlikeyi ortadan kaldırmaya yönelik olmalıdır.

  • CHP'lilerin herkesten daha bilinçli, daha cesur olma zorunluluğu vardır. Umutları yeşertmeye, atılımlar yapmaya ihtiyaç vardır. 

  • 2019'da Cumhurbaşkanı adayı, genel başkanın iki dudağı arasında olmamalıdır. CHP tüzük değişikliği yapmalıdır. CHP'nin başkanı partiyi ben yöneteyim, ülkeyi başkası yönetsin diyemez. 

  • 3 Şubat'ta 80 milyonu Ankara'ya kurultaya davet ediyorum. 

  • 36. Olağan Kongresi'nde CHP Genel Başkanlığı'na adayım.

İnce'nin adaylık açıklamasının tamamı 👇

Geçtiğimiz günlerde Ümit Kocasakal da adaylığını açıklamıştı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
19
6
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın