Görüş Bildir
Haberler
Müftü de Bunu Yaparsa... Sahte Evrak Düzenleyip Kaymakamı Şikayet Etti

Müftü de Bunu Yaparsa... Sahte Evrak Düzenleyip Kaymakamı Şikayet Etti

Bolu'nun Yeniçağa ilçesi Müftüsü Nihat Aktaş'ın, rahatsızlık duyduğu Kaymakam Naim Akgül'ü, Belediye Başkanı Recai Çağlar'ın adı, unvanı ve imzasını kullanarak yazdığı mektupla İçişleri Bakanlığı'na şikayet ettiği ortaya çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bolu'nun Yeniçağa ilçesinin müftüsü Nihat Aktaş, Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar'ın adını, unvanını ve imzasını kullanarak İçişleri Bakanlığı'na mektup gönderip İlçe Kaymakamı Naim Akgül'ü şikayet etti. Müftü Aktaş mektubunda Kaymakam Akgül'ün psikolojisinin bozuk olduğunu, altında çalışan amirleri hakaret ederek azarladığı ve agresif tavırlar sergilediğini yazdı. 

Bunun üzerine Bolu Valiliği, Belediye Başkanı Recai Çağlar'ı bilgilendirerek konuya ilişkin soruşturma başlatılacağını bildirdi. Başkan Çağlar ise böyle bir mektubun varlığından haberdar olmadığını söyleyip işin iç yüzünün ortaya çıkması için konuyu polise bildirdi.

Mektubu imama göndertmiş

Mektubu imama göndertmiş

Polis ekipleri, şikayet mektubunun yazılıp gönderildiği zamanı belirleyerek, ilçede bulunan postanenin güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi. Kayıtlarda, mektubu gönderen kişinin, ilçede görev yapan cami imamı olduğu görüldü. İfadesi alınan cami imamı, mektubun kendisine Yeniçağa Müftüsü Nihat Aktaş tarafından verildiğini söyledi. İmam, Aktaş'ın kendisine işleri yoğun olduğu için kapalı zarfta verdiği mektubu postaneden göndermesini rica ettiğini kaydetti.

Müftü itiraf etti

Müftü itiraf etti
İçeriğin Devamı Aşağıda

İfadesi alınmak üzere Bolu Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne davet edilen Müftü Nihat Aktaş, Belediye Başkanı Recai Çağlar'ın imzasını taklit ederek, şikayet mektubu gönderdiğini itiraf etti. Aktaş, kaymakamın, kendisinin amiri olması nedeniyle direkt kendi adıyla şikayetinden bahsedemediğini belirterek, 'Şikayet dilekçesi içeriğinde ifade ettiğim hususlar gerçektir. Kaymakam Naim Akgül, amirleri fırçalayıp, azarlayarak, izin gibi konularda zorluk ve sorunlar yaşatmaktaydı' dedi.

Müftü hakkında 'evrakta sahtecilik' suçundan soruşturma başlatıldı.

Belediye Başkanı Çağar: "Dinim ve inancım adına üzüldüm"

Belediye Başkanı Çağar: "Dinim ve inancım adına üzüldüm"

Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar, olayın gerçekleşmesinden büyük üzüntü duyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'İlçemizdeki en üst makamı olan ilçe müftümüz tarafından böyle bir şey yapılması beni dinim, inancım adına gerçekten çok üzmüştür. Çünkü bizim en çok güveneceğimiz ve örnek alacağımız kişinin böyle oyun ve oynaş içerisine girip birisinden kinini tahsil etmesi için plan kurup benim adımı kullanması beni gerçekten çok üzmüştür. İlçemizin geleceğini hazırlayan 2 mülki amirin kaymakamlık ve belediyenin birbirine sürtüşmesi gibi bir olaydan ilçemizin zarar görmesini sağlayacaktı bu olay. Ben buradan kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir şeyin bizim tarafımızdan yapılmadığına inandı. Benim gayretlerim ve olayın üzerine gitmem neticesinde ortaya çıktı. Eğer bu netice olmasaydı ve kaymakam bey fevri davranıp bana karşı husumet bağlamış olsaydı kaybeden Yeniçağa olurdu.'

Şikayetini devam ettiğini vurgulayan Başkan Çağlar, konunun sonuna kadar takipçisi  olacağını ekledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
84
42
25
15
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Belediye başkanı hem dini hem inancı adına üzülmüş ama din hiç bir zaman ahlakın iyi bir insan olmanın ölçütü olmadı. İnançlı veya müftü imam gibi din adamı ... Devamını Gör

Olta Balıkçısı

Allahtan korkmayıp sahtekarlık yapıyor ama kaymakamdan korkup adını veremiyor. Aldığınız din eğitimi eksik kalmış müftü bey.

Fark etmez

Bu iyiydi... Onlar bile anlamış demek ki yukardaki ile işlerin çözülmediğini...

Feuerzeug

Dinsizden korkma dindardan kork.