Görüş Bildir
Haberler
MSB: İdlib'de Uçaklarımıza Taarruz Eden Rejime Ait 2 Uçak Düşürüldü

MSB: İdlib'de Uçaklarımıza Taarruz Eden Rejime Ait 2 Uçak Düşürüldü

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin 2 rejim uçağını düşürdüğünü duyurdu. Bakanlığın açıklamasında 'Bir SİHA’mızı düşüren Hava Savunma Sistemi ile diğer iki Hava Savunma Sistemi imha edilmiş, uçaklarımıza taarruz eden Rejime ait iki adet SU-24 tipi uçak düşürülmüştür.' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rejime ait uçaklardan birinin düşürülmesine ilişkin görüntü 🎥

Bu gelişmeden kısa bir süre önce Türkiye'ye ait insansız bir hava aracının vurulduğu iddia ediliyordu. Bakanlığın açıklamasıyla düşürülen SİHA'nın Türkiye'ye ait olduğu da doğrulanmış oldu. 👇

"Pilotlar atladı"

"Pilotlar atladı"

Suriye resmi haber ajansı SANA, rejime ait iki uçağın İdlib üzerindeyken vurulduğunu doğruladı. Ajans, paraşütle atlayan pilotların güvenli bir alana indiğini belirtti.

Düşürülen uçakların, 27 Şubat’ta 33 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan hava saldırısında kullanılan uçaklarla aynı model olduğu belirtiliyor.

Yeni operasyon "Bahar Kalkanı Harekâtı"

Yeni operasyon "Bahar Kalkanı Harekâtı"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'deki saldırı sonrası başlatılan operasyona 'Bahar Kalkanı Harekâtı' adının verildiğini açıklamıştı.

Akar, bugüne kadar 1 İHA, 8 helikopter, 103 tank, 72 top/obüs/ÇNRA, 3 hava savunma sistemi ve 2 bin 212 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini söylemişti.

Akar'ın açıklamalarının detayları 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
30
16
11
8
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
doriangrayy

Daha Türk Hava Kuvvetlerine bağlı F-16 lar ciddi anlamda etkin bile değilken rejimin böyle kayıplar yaşaması durumlarının ne kadar rezil olduğunu gösteriyor.... Devamını Gör

denemecelersss

uçakları kulaanamıyoruz s-300 lerde donatmış o RUS bu çocukları. uçaklar olsa şama kadar vururuz ibneleri

Saffet Filiz

3 oldu :D

Sıradan Biri

Abd'nin talimatıyla, Abd'nin silahlarını kullanarak, Abd'nin göz diktiği toprakların peşindeyiz. Kazanan her şekilde Abd.