Görüş Bildir
Haberler
Mısır'ın İlk Kadın Kaptanı, 'Süveyş Kanalı'nı O Tıkadı' Diyenlere Yanıt Verdi

Mısır'ın İlk Kadın Kaptanı, 'Süveyş Kanalı'nı O Tıkadı' Diyenlere Yanıt Verdi

Karaya oturarak Süveyş Kanalı'nı tıkayan dev konteyner gemisi Ever Given'ın Mısır'ın ilk kadın gemi kaptanı tarafından yönetildiği iddiaları sosyal medyada hızla yayılırken, Merve Elselehdar hakkındaki suçlamaları yalanladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en önemli ticaret rotasında trafiğin durmasına yol açan dev gemiyi yeniden yüzdürme çabaları sürerken, sosyal medyada birçok kullanıcı Mısır'ın ilk kadın kaptanı Elselehdar'ı gemiyi karaya oturtmakla suçladı. 

Merve Elselehdar'ın kaptanı olduğu gemiyi yanlış yönlendirerek krize yol açtığı iddiası sosyal medyada hızla yayıldı.

Independent Türkçe'nin haberine göre 30 yaşındaki Elselehdar, söylentiler üzerine yaptığı açıklamada Mısır Deniz Güvenliği İdaresi'ne bağlı olarak Mısır gemisi Aida 4'ün kaptanlığını yaptığını söyledi. Fotoğraflarının fotoşop yoluyla yalan haberlerde kullanıldığını belirten Elselehdar, haberleri 'Arap kadınlarını hedef alan bir kampanya' diye niteledi.

Egypt Today dergisi de, Twitter'da paylaştığı yorumda 'sosyal medyada yayılan yalan haberlerin, Arap kadınlarının gemi kaptanı olarak çalışma yeteneğini küçümseyen içerikte olduğunu' yazdı.

Kriz sürüyor: Geminin kargosu hafifletilecek

Kriz sürüyor: Geminin kargosu hafifletilecek

Dev gemiyi kurtarma çalışmaları sürerken kanal yönetimi son olarak, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'nin geminin kargosunun hafifletilmesi için talimat verdiğini duyurdu.

Kanaldan geçmek için bekleyen gemilerin sayısının 321'i bulduğu belirtiliyor.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Dünyanın en önemli su yollarından biri olan Süveyş Kanalı'nda 24 Mart'ta dev bir konteyner gemisi ülkede yaşanan kum fırtınası ve kötü hava koşulları neticesinde görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle kıyıya çarparak kaza yapmıştı.

'The Ever Given' isimli geminin dar kanalda enlemesine sıkışarak geçiş yolunu kapatması sonucu kanalda uzun gemi kuyrukları oluşmuş ve deniz trafiğinin durması nedeniyle ham petrol ve LNG sevkiyatlarında aksamalar yaşanmıştı.

Süveyş Kanalı İdaresi, aynı gün deniz trafiğinin normale döndüğünü açıklamış ancak 25 Mart'ta geminin yeniden hareket edene kadar Süveyş Kanalı'ndaki seyrüsefer trafiğinin askıya alındığını duyurmuştu.

Söz konusu geminin sahibi Japon firma da 26 Mart'ta yaptığı açıklamada, geminin yeniden yüzdürülmesine yönelik girişimlerde 'zorluklarla karşılaşıldığını' bildirmişti.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
25
4
4
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

kanali tikayan geminin kaptani olsun olmasin kadin kaptanin bu isi yaptigi haberinin bu kadar hizli yayilmasi o toplumun kafa yapisini cok guzel ortaya koymus.

pazartesi

Sonuç: kaptan eğrr kadınsa oooooo. Erkekse ses yok....

ayy

orta doğu irfanı