Görüş Bildir
Haberler
Mısır'daki Olaylar Tekstil Piyasasını Vurdu

Mısır'daki Olaylar Tekstil Piyasasını Vurdu

Batuhan Oruç
22.08.2013 - 13:30 Son Güncelleme: 22.08.2013 - 13:34

Mısır'daki Olaylar Tekstil Piyasasını Vurdu

Suriye’den sonra Mısır’da meydana gelen karışıklık, ihracatının büyük kısmını bu ülkeye gerçekleştiren tekstil piyasasını oldukça olumsuz etkiledi. İşlerinin yüzde 35-40 oranında azaldığını belirten tekstilcilerin ortak temennisi savaşların bir an önce bitmesi ve bölgeye istikrarın gelmesi.

Ortadoğu’da yaşanan iç savaşlar ve sonucunda meydana gelen istikrarsızlık, bölgeye ihracat yapan firmaları olumsuz etkiliyor. Suriye’nin ardından Mısır’da askeri darbe yapılması ve akabinde meydana gelen protestolar nedeniyle, bu ülkeye yapılan ihracat oranında ciddi azalma meydana geldi. Olaylardan sonra Mısır bankalarının kapanması yüzünden, Türk ihracatçıları borçlarını tahsil edemedi.

Yaşanan olumsuzluktan en çok tekstil piyasası etkilendi. İşlerinin büyük oranda azaldığın belirten Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Aydın Erten, “Bayrampaşa piyasası Ortadoğu’daki savaşlardan yüzde 40’a yakın oranda etkilendi. İran, Suriye, Mısır ve Cezayir piyasamızın ağır toplarıydı. Ticari anlamda çok ciddi çalışıyorduk. Turizm olarak ciddi bir etkilenme yok ama mal satışlarımız durmuş durumda. Temenni ederim ki bundan sonra kan akmaz ve barış gelir. İnşallah herkesin refah seviyesi yükselir.” dedi.

Ticaretinin yüzde 80’ini Mısır ile yaptıklarını dile getiren İşadamı Deniz Kuğu, “Şu anda önümüzü göremiyoruz. Büyük ihtimalle karşı taraf da (Mısırlı işadamları) önünü göremiyor. Büyükelçiler çekilmiş. Vize sorunu var. Alacaklarımızın tahsili sorunlu. İnsani yönden de yaşananlara çok üzülüyoruz. Osmanbey’de İşler yüzde 30-35 oranında azaldı. Böyle giderse birkaç aya çoğu firma batar. Sokakta müşteri yok.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/misir-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0