Görüş Bildir
Haberler
Mısır'da Konvoyu Hedef Alınan Başsavcı Hayatını Kaybetti

Mısır'da Konvoyu Hedef Alınan Başsavcı Hayatını Kaybetti

ATKN
29.06.2015 - 12:37

Fotoğraf: @abdallahelshamy

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahire’de konvoyuna saldırı düzenlenen ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Başsavcı Hişam Barakat hayatını kaybetti.

Mısır'ın başkenti Kahire'nin Heliopolis semtinde Harp Akademisi yakınından geçerken Başsavcı Hişam Barakat'ın konvoyu hedef alındı. Bombalı saldırının ardından bir patlama daha yaşandı. Başsavcı Barakat yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Saldırıda iki güvenlik görevlisi ve bir sivil de yaralandı.

Barakat Temmuz 2013'te göreve başlamıştı. Abdülmecid Mahmud'un istifasından sonra geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un atadığı Barakat, 10 Temmuz 2013'te yemin ederek görevine başlamıştı.

Barakat 14 Temmuz 2013'te, Cumhuriyet Muhafızları Kışlası önündeki çatışmalarda 51 kişinin ölümüyle ilgili, Müslüman Kardeşlerin liderlerinden Muhammed Bedii'nin de aralarında olduğu 15 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı. Başsavcı Barakat sanıkların mal varlıklarının da durdurulmasını talep etmişti.

Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah Sisi önderliğindeki darbe yönetimi, Muhammed Mursi’nin devrilmesinden sonra Mısır’ın geçici Cumhurbaşkanlığı görevine Adli Mansur’u getirmişti.

Al Jazeera ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0