Görüş Bildir
Haberler
Mis Gibi Kokan Zorlu Bir Seçim Zamanı: Mardin Çöreği vs Paskalya Çöreği

Mis Gibi Kokan Zorlu Bir Seçim Zamanı: Mardin Çöreği vs Paskalya Çöreği

Onedio Yemek
28.06.2018 - 16:41

Çayın yanına fırından yeni çıkmış mis gibi çörek yapmaya ne dersiniz? Puf puf Paskalya çöreği mi yoksa mis kokulu Mardin çöreği mi, sizin tercihiniz hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mardin Çöreği vs Paskalya Çöreği - Onedio Yemek - Yerel Lezzetler

MARDİN ÇÖREĞİ

125 gr tereyağı

3/4 SB toz şeker

1/3 SB ılık süt

1/4 SB ılık su

1 YK kuru maya

1/2 ÇK tarçın

1/2 ÇK yenibahar

1/2 ÇK mahlep

1/3 ÇK karabiber

Aldığı kadar un

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Susam

Bir kase içinde ılık su, ılık süt, kuru maya ve şekeri döküp, 5 dakika bekletin. Büyük karıştırma kabının içinde mayalı karışımı, tereyağını ve baharatları karıştırın. Üzerine unu azar azar ekleyin ve yoğurun. Oda sıcaklığında 45 dakika bekletin. Bekleyen hamuru rulo şeklinde açın ve bıçakla dilimleyin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

PASKALYA ÇÖREĞİ

1 SB sıvı yağ

1 SB ılık süt

2 TK kuru maya

2 adet yumurta

7 YK toz şeker

1/2 TK tuz

1 TK karbonat

2 TK mahlep

Aldığı kadar un

Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı

Badem

Şekeri ve mayayı ılık sütün içerisine dökün. Mayanın aktifleştirmek için 5-10 dakika bekleyin. Un haricindeki bütün malzemeleri ve mayalı karışımı büyük boy karıştırma kabına döküp, karıştırın. Üzerine unu azar azar ilave edin ve yoğurun. 45 dakika oda sıcaklığında mayalandırın. Hamuru iki bezeye bölün. Her bezeyi üç eşit parçaya ayırın ve ince uzun açıp, saç örgüsü yapın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine bir tane paskalya çöreğini yerleştirin ve ortasında bastırarak enine genişletin. Üzerine diğer paskalya çöreğini yerleştirin ve 30 dakika mayalandırın. Daha sonra yumurta sarısını sürün ve iri kıyılmış badem serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın